6 mesačné dieťa sa stále stavia na nohy

stronza
5. nov 2012

Ahojte,
mám na Vás prosbu, aby ste mi poradili, čo mám robiť, malý má 6mesiacov a 1týž. a stále sa mi stavia, a neviem ci je to prenho v poriadku na klbiky, a tiež nič prinom nespravim lebo stale musim davat pozor, lebo nonstop je na nohach aby sa neudrel. Mate s týmto niektorá skusenost?

zigzag
5. nov 2012

@stronza ked sa na noziky stavia tak sa na to citi,,, nas sa tioez zacal stavat skoro, nam pomoholo chodak do ktoreho som ho "odlozila" na chvilu, a vedela som,ze je v nom v bezpeci, sa neudrie a nic na seba nestiahne,,,

hajajanka
5. nov 2012

Dieta vzdy robi len to, na co ma. Takze ziadnu paniku, urcite mu to neublizi. Lebo keby mal nieco s klbikami, tak urcite postavenie na nozicky len tak nezvladne 😉 Moj syn sa prvy raz postavil par dni po 6. mesiaci a o tyzden uz lietal po postielke jedna radost. Ja som to vyriesila tak, ze som mu dookola postielky dala hrubsi molitan - pas, ktory mal obvod ako postielka. Bolo to v obliecke - je to jednoduche usit, len urobis dlhy obdlznik (120+120+60+60 cm, vyska cca 25 cm) a vlozis do toho molitanovy pas. Zaviazes o tycky postielky a je to.

fuska
5. nov 2012

Aj nas sa zacal stavat tesne po dovrseni polroku. Nie je to nic nezvycajne. Postup pri davani pozor je rovnaky, ako keby mal 8 alebo 10 mesiacov a zacal sa stavat... Kym nebude pekne sediet a nenauci sa zo stoja pekne sadat na zadok, moc toho neurobis. To su proste deti.

kristiii
5. nov 2012

@stronza presne ako pišu baby, moj v 6 mesiacoch lietal okolo nábytku a ja samozrejme prvé týždne za ním 😝 Ak sa stavia sám od seba tak je to určite v poriadku. My sme to v postielke riešili rovnako ako hajajanka a pri nábytku sa párkrát poudieral ale tak to každé dieťa keď sa učí stavať a chodiť, či má 6 mesiacov alebo 10. Pavúka sme nemali, doktorka nám ho neodporúčala, lebo práve ten zaťažuje detské klbiky viac ako samotné stavanie, keď tak býval skor v ohrádke. Ale ak ho máš, tak na párminútové odloženie ked si potrebuješ niečo spraviť tiež určite neublíži

lienkan
5. nov 2012

@stronza Taka je príroda - jeden ma skor zubky - jedna rychlo beha ...Vas maličky je sikulko 🙂

stronza
autor
5. nov 2012

dakujem baby len co sa tyka toho choditka vela ludi mi to neodporuca tak neviem,ale som rada ze to je v pohode.Mala som obavu o klbiky

jaruska8
6. nov 2012

Neboj, ak to robí sám od seba, tak je to v poriadku. 😉

maslenka47
6. nov 2012

@stronza Akakolvek spontanna aktivita dietata je v poriadku. Do choditka by som dieta nedavala - dosiahnes tym akurat to, ze nebude udierat teraz, ale o par mesiacov neskor, ked ho budes od choditka oducat - lebo bude zvyknuty na to, ze moze robit kraviny. Taketo male deti su pripravene na to, ze sa budu udierat, akurat rodicia z toho maju vacsiu traumu jak dieta - kazda "havaria" prenho znamena "toto nabuduce nemam robit". Akurat odstranit nebezpecne veci z dosahu a ostre hrany nizkeho nabytku zabezpecit plastovymi krytmi. Nic viac teraz nepotrebuje ;)

stronza
autor
6. nov 2012

dakujem ženy za rady a názory, tak idem bojovať s tým mojím vymyselníčkom. 🙂

ajca123
7. nov 2012

@stronza ahoj nemusíš sa báť.. Aj náš treti syn bol taky.. Ked mal mesiac vedel sa pretocit,ked mal 5,5mesiace začal lozit, potom hned stavať,a sadat si začal ked ked mal necelých 7mesiacov... A prvýkrát sa pustil a spravil prve kroky ked mal 9mesiacov.. A teraz uz chodi ked chce spravi pár metrov... Neboj je vše ok,další športovec ako náš bude 🙂

bublinka83
10. nov 2012

ahoj, no ja mam take hyperaktivne dieta, kedze sa narodil so zlomenou klucnou kostou a bol tym taky spomaleny museli sme zacat navstevovat rhb, a tam ho tak prebrali,ze este nemal ani 6mes a uz sedel a o lozeni ani nehovorim a 6,5 mes uz sa staval a teraz uz skusa robit prve kroky okolo sedacky a ma 7,5m neurologicka vravela noo je popredu ale co uz je asi po maminke..ja som bola taka ista ako dieta tak mama mi to len pripomina 🙂

surea
4. dec 2013

ahojte, aj ten moj sa stavia na nozky od 6 mesiacov ale znepokojjuje ma to, ze chodidla ma pritom vytocene uplne do stran cize 90 stupnov od tela a prsteky uplne stiahnute pod seba. je to ok?

lenosko
4. dec 2013

mne na prvom sone klbikov ortoped povedal: "co bude robit SAM (teda bez pomoci), to ma dovolene". tym sa riadim doteraz. moj mrnus sa prvykrat postavil ked mal 5,5m. a tesne pred 8m zacal chodit s oporou - pri nabytku... teraz uz celkom pekne aj bez drzania prejde cez pol miestnosti. odkedy sa naucil sam presuvat a dostal volny pohyb po obyvacke, prestal tolko revat 🙂
kazde babo sa inac vyvija, myslim ze nie je coho sa bat. teda ak neratam udretu hlavu a zadok 😀

martam25
3. nov 2017

Ahojte môj ma mesiac a dva týždne a už idemi trošku na nožičky stať.Ale to je asi skoro však.To mám nechať ešte tak.

ellynka333
7. dec 2017

@surea ahoj ja mam 4 mesacneho syna ten sa akurat tak kutula ine nevie chodíme k fyzioterapeutke ona vravi ze vsetko je ok ze vsetko treba pomaly akurat mame cvičiť aby mal pevnejsie brusko tak ho davam na fitloptu a masaz taku ... ak si nie si ista chod tiez oni ti poradia urcite a nebudes sa bat ... mam znamu a ta davala syna hadam uz od 3 mesiacov sediet a v choditku bol ako 5m teraz ma 6 a ucia ho chodit pochybujem ze on sam si sadne lozi alebo sa sam postavy no kazdy podla svojho ... ja ho nedam ani sedieť ani pavuka nebudeme mat som nanho uplne sama ale budem sa mu radsej venovat kolko treba

frederika2
9. apr 2018

My mame ten isty probem,moj skoro 7mesacny syn stavia stale na nohy a najhorsie na tomrukach tom je ze to robi pravidelne v noci o tej istej hodine a vydrzi aj dve,triale hodky co je dost namahave aj pre nas uz neviem co robit ,budil sa aj predtym stale ale po chvile zaspal...