Prosím Vás, budeme mať 5 rokov. Stále nekakame do záchoda. Všetko vie robiť sama, samostatná je ale ten záchod nie. Nedám jej plienku týždeň nepôjde kakat a potom ju ide roztrhať tvrdá stolica nenormálne. Skúšali sme všetko. Och
Ani ty nekakas do záchoda? Zaujímavé.
Tak nechapem naco dávaš plienku. Este ju v tom podporujes. O chvilu ide do skoly, nebude ti to trapne? Áno su chore deticky, ktore musia byt na plienkach atd...chyba je v tebe, prepac. Ale tak ako chodi cikať, musi aj kakat. Nasadiť vlákninu, a vyhodit plienky. A chváliť, chváliť, chváliť. Mozno jej daj na zaciatok redukciu na WC, ci kde je problem, ze nechce WC? Ved na WC sa kaka ľahšie ako do plienky 😉
Vyrastie z toho....
tuto istu otazku si uz davala v roku 2017.... nepohla si sa nikam za dva roky myslis ze ti poradia niečo iné? Kľudne sem nápis aj o dalsich par rokov ... Mile maminky mame 13 rokov a stále kakáme do plienočky... samozrejme MY obidve...
A do nočníka tiež nechce?
Môj syn do 5 rokov tiež iba do plienky (iba veľkú), no potom sme boli v kúpeľoch (boli sme obaja. preto píšem plurál) a tam začal najskôr do nočníka a zrazu sme prišli domov a už aj na wc išiel... zrazu.. z ničoho nič
a inak pre niektoré - z vlastnej skúsenosti viem, že deti môžu mať nejaký blok .. takže až také nereálne to nie je .
pre autorku tejto diskusie - len nepoužívaj plurál prosím.. lebo naozaj to znie tak, že wc u vás doma nepoužíva nikto .
co na to tvoja pediatricka?
ak ste skusali vsetko...skusali ste aj to, ze si jej dala plienku a s nou si ju posadila na nocnik alebo zachod a tak sa vykakala? a postupne skusat takto a potom bez plienky...moj mal tiez takyto blok ale on to nemal az takto dlho...a to bol ovela mensi a strasne ma to trapilo a ked som videla ako to drzi, kym mu nedam plienku ☹ ...nezavidim ti, musi to byt tazke a drzim palce, nech tento blok cim skor prekona 🍀
...a naozaj, nepouzivaj mnozne cislo, ked hovoris o nej...ona sa nechce vykakat do zachoda, ona ma s tym problem, nie ty, ci? je to velmi matuce a divne 😕
@larisalarisa super univerzalna rada. Len si zabudla uviest, kdy asi 🙂
@bsp39 prepáč ale netuším 😘😘😘
Malá nechodí do škôlky? Myslím, že ak tam uvidí ako to funguje, tak to pochopí. Prepáč,ale u vás trvá problém minimálne roky. Prečo to riešiš tak dlho, veď to musí hrozne obmedzovať.
@bsp39
@larisalarisa to mi pripomenulo článok, ktorý som čítala. Slečna mala 13 rokov a stále pila kakao z fľaše. Pekne si ho ráno urobila a cez cumel vypila. Až v detskom tábore pochopila, že niekde je problém. 😀 Tak ešte je to fajn.
Ahoj...my sme si tým prešli..a teda neprajem to nikomu..bolo to hrozne obdobie.Ked mu nevieš nijak pomoct..moj synček bol zablokovaný...nepomahalo nič, on nemal problem s tvrdou stolicou, ale zadržiavanim stolice akejkolvek...mal tesne pred 4 rokom..som mu povedala že ked sa nepojde vykakat(chodil na nocnik..s plienkou na riti) tak dostane čípok...zo tri krát dostal nasilu čípok s velkým revom..ked som sa už na to nevedela pozerat ako sa kruti , celý spotený a ani tak nejde...proste blok..no on sa tak velmi bal toho čípka , pocitu ked to už po nom nevie zadržat... že nakoniec začal chodit dobrovolne...sedela som pri nom a chvalila ho ...a samozrejme aj pohrozila že ked to nepojde takto tak vždy dostane čípok...pomohlo vymýšlal asi tri dni...ale vždy som vytiahla z lekarnicky čípok a už aj šiel...po troch dnom s ním seklo a odvtedy žiadny problem..anni ked mal trochu tvrdšiu stolicu..
Osobne to asi nikdy nepochopim. Ved o chvilu ide do skoly! Aj tam das plienku lebo nechce ist na zachod? Mam 5 rocnu dceru a ja si myslim ze take dieta je uz velmi chapave. Vies mu to normalne vysvetlit. Neviem si ani predstavit dat mojej 5 rocnej dcere plienku 🤦 mamicky treba si uvedomit ze ak ustupite vo vsetkom detom tak aj v 13 ti bude kakat do plienky a cakat ze maminka ma poutiera, umyje! Nasad jej vlakninu a jednoducho tu plienku nedaj! Nepojde na wc daj jej cipok. Nauci sa ze je lepsie sa posadit na wc ako sa trapit. Len to musis chciet ty a neustupovat.
Návšteva psychologicky?