5 mesačné bábo sa málo otáča za hlasom, zvukom a málo sa smeje

katusiacik
13. júl 2015

Chcela by som.sa spytat ci ste niekto mali podobne babatko. Mam synceka 5 mesiacov, je to moje druhe dieta. Velmi malo sa otoci ked na meho volam ci iz menom alebo nejaky zvuk. Casto aj ked som.rovno pri nom.alebo nad nim nereaguje. Usmieva sa pomenej a iba ak sa velmi.snazim a smejem.sa od ucha k uchu alebo mu davam pusinky. Do oci sa mi pozera ked uz sa konecne pozera tak neuhyba pohladom. Casto mava vystraseny pohlad v tvari. Moj prvy syn bol velky smejo aj ked nepokojny az hyperaktivny. Neviem ci to bude len povaha alebo sa to za nejaky mesiac zlepsi. Neviem.ci je to normalne. V porodnici mal vysetreny sluch vserko je ok. Aj vidiet vidi urcite. Este ani za hrackami sa nenatahuje a na brusku nedava rucky pred seba ale za seba vedla tela.takze sa jeduje ked sa otoci heh. Sa dost obavam ci ke v poriadku ked ho okolie nejak velmi nezaujima.
Dakujem.za vase rady a skusensti

tani03
14. júl 2015

treba navstivit poradnu u vasej detskej

matarka
14. júl 2015

Presne tak - upozornit na to pediatra a ten vas velmi pravdepodobne posle na neurologiu. Tam uz budu vediet, ci a ako babatko stimulovat, masirovat, cvicit, istotne Ti poradia.

katusiacik
autor
14. júl 2015

No ved to ze zijeme v uk a tu sa o to velmi nestaraju. Tu ma nikde neposlu s tym. Ideme ale na slovensko za par tyzdnov tak skusim tu neurologiu. Ako ked nie je unaveny ze sa akurat zobudil a nic ho neboli tak reaguje ako tak ale inak pomenej.
Nemate niektora skusenost. Ci je len lenivy a ho to este nezaujima tak velmi ze co sa deje?
Dakujem

matarka
14. júl 2015

No snad Ti napise niekto, kto ma podobne babo🙂 Ja mam tiez 5-mesacnu, tak preto ma Tvoja otazka zaujala. Na SR zase venuju az prilis velku pozornost vsetkemu, to je zasa niekedy opacny extrem. Kazdopadne isto chod na tu neurologiu - radsej si tam dopredu zavolaj, ci vas vezmu aj do statnej, alebo budete musiet ist do sukromnej ambulancie (kedze asi nebudes mat vymenny listok od pediatra a mozno ani poistenie na SR..?) Napr. v BA na Kramaroch sa objednava aj v statnej.

lilimoni
14. júl 2015

Ja ked som volala na kramare na neurologiu, tak mi dali termin o 7 tyzdnov a to mi dietko malo mesiac silne bolesti hlavy a praveho oka 😨 Na stecianskej v Ba je sukromna neurologicka a rychlo bere 🙂

katusiacik
autor
14. júl 2015

Kocky uz som.objednana v kosiciach. Takze som.zvedava ako dopadneme. Mam obavy ako kazda mama. Ved to poznate. Viem ze kazde bejby je ine a hlavne ked to mam porovnat s mojim prvym synom tak je to uplny rozdiel co sa tyka celkoveho vyvoja...
ak by sa nasiel.niekto kto ma.podobnu skusenost bola by som vdacna
dakujem

domak2
14. júl 2015

@katusiacik no ja tiez zijem v UK ale nezda sa mi, ze by sa az tak nestarali. Podla mna ak budes trvat na tom, ze chces nejake extra vysetrenie, lebo sa ti nieco nezda, tak ho spravia.

aliza
14. júl 2015

@katusiacik tiez si nemyslim, ze je to tu v UK az taka katastrofa, ze sa vobec nestaraju 😕. Oni sa staraju, ale neprehanaju tak, ako na Sk. Ak by sa im nieco nezdalo, tak ta urcite niekam poslu. ved chodis niekam na kontroly, ci? Urcite mas v okoli nejaku baby clinic, ci GP ....uz si nepamatam, ku komu sa v 5.mesiacoch chodilo. A na SK si platis sukromnu neurologiu?

katusiacik
autor
15. júl 2015

@domak2
@aliza
ano chodi k nam health visitorka. Pride na 6 mesiacov lebo sa mi nepaci ako sa sprava. Podla nej ale ppcuje aj vidi takze asi je vsetko ok. Ja by som chcela k pediatrovi ale to by musela ona zhodnotit. Musim vela otravovat aby niekto prisiel. No ved uvidime. Som z toho len dost rozrusena. Mam pocit ze nieco je zle. Necitim ze by to moje bejby ma potrebovalo. S prvym synom to bolo ine

domak2
15. júl 2015

ale health visitor je predsa len zdravotny pracovnik-sestra, ak sa ti cokolvek nezda chod k GP. Ku mne teda nikto nechodil, ja som chodila- ci uz na poradne, k doktorovi,na pohotovost.
@katusiacik

katusiacik
autor
15. júl 2015

@domak2 praveze som bola za gp ale ten ma odkazal na health visitorku ze ked ona uzna ze treba nieco ze ma odporuci pripadne posle spet k gp. Bola som s nim u gp a vravela som kej ze malo sleduje ocami a ona povedalanze mam sa rozpravat s hv a ze ona uzna. Ona povedala ze pride na 6 mesiacov ze spravime chceck list ci je pozadu a tak. Tak neviem ze ak bude cibona nieco poriesi alebo ako. Kazdopadne musim pockat lebo hp ma nikde bez nej neposle. Len ona s nim neni cely den ako ja nevidi ako sa sprava. Ja len chcem vediet cinje to v norme alebo nie. Ako on nie vzdy sa neotoci ale je to dost malo. Ci ho to nezaujima no ja naozaj neviem.... mozno mu len dat cas.... fakt netusim...

erickatt
15. júl 2015

@katusiacik co si spominam syn tak bol nesmial sa, bolo mu fuk s kym je a kde je. Total ignor. A do oci nepozereal. Co som sa ja bala ci nebude autista. Lebo vtedy modry kon nebol a z casopisov som moc mudra nebola. Syn bol ok.aj je. Inteligentny za dvoch( AQ137). On jednoducho nemal potrebu reagovat na tutili mutuli. A take detske taraniny. Aj sa tak hraval. Sam a s legom alebo srobikmi. V poho cely den by vydrzal. Stale je svojim sposobom flegmatik. A ide na gympel, takze to je ok. Neboj mozno aj tvoj len ,, ako v tom vtipe. Neni o com.,

katusiacik
autor
15. júl 2015

@erickatt juj si ma potesila trosku... 🙂 zlomilo sa to potom myslim s rym pozeranim do oci a reagovanim? Mna to dost trapi vies co.

erickatt
15. júl 2015

Jasne, len fakt neviem kedy.. Ale dlho mozno do 10 rokov sa hral rad sam aj ked okolo neho bol chaos. Na navsteve, 15 deti mali papierovu vojnu a on si v strede skladal puzzle.

galib
10. jan 2020

@katusiacik starsia tema len by som sa opytala ako ste dopadli? Mam doma 7mesacnu a presne ako opisujes. Boli sme kade tade uz a vsade nas ohriakli ze je este mala ze cas ukaze co bude 🤷‍♀️ Mam strach 😑