5,5 mesačná dcérka sa začala čudne chovať

evulilik
27. sep 2012

Ahojte maminky, neviem či je to normálne preto prosím o radu . Len nedávno som sem písala že moje bábo lezie, teda ste ma tu opravili že to ešte len krtkuje. Bola som aj tak hrdá. Ale teraz z ničoho nič prestala, pritom nespadla ani nič sa nestalo ale teraz sa iba otáča do kolečka, gúľa sa a keď je na brušku tak pláve. Keď je už unavená tak jej nedochádza že sa musí otočiť na chrbátik, pritom to vie, ale začne plakat. Ok povedala som si, asi zlenivela ale teraz posledné tri dni začala točit rúčkou. Iba ľavou ! Ako tanečnica, vystrie ju a točí, pozerá sa na ňu a potom aj keď sa obzrie inam točiť neprestane. Nie je to kŕčovité skor ladné. No prečo to nerobíaj s pravou? Navyše na ľavom pliecku sa jej urobil ekzémik. Hľadám spoitosť. Neviem možno preháňam. Inak je šikovná.

xlucia
27. sep 2012

@evulilik spojitost nehladaj, upokoj sa a prestan ju tak krcovito potozorovat. je mnozstvo deti ktore sa vyvijaju v skokoch. medzitym je cas, kedy to vyzera ze sa dieta neuci, stagnuje. ale to nie je pravda. vnutri mu zas nieco dozrieva a opar dni ta zas prekvapi niecim "sikovnym".
podla toho co pises nejavi znamky choroby, nechaj ju ist vlastnym tempom

zzuzzik
27. sep 2012

Mne sa mala do 7 mesiaca ani nepretacala. Mala je sikula. Pozoruje svoje telo a hra sa s nim. Niekedy si deticky objavia len jednu rucku. Je sikovnica a bud v pohode 🙂

abbie
27. sep 2012

pozri, ja som toho nazoru, ze ak sa matke co i len trosku dieta nepozdava, tak by mala vyhladat odbornika, vo vasom pripade neurologa ... ty budes mat po vysetreni srdce na mieste a keby aj nieco zistili, tak vies, ze si nic nezanedbala ...

atreyu
27. sep 2012

@evulilik Moja neviem čo znamená krtkovať, ale náš malý robí presne to isté čo tvoja aj posledný týždeň pozorujem, že si obzerá jednu ruku (pravú) a točí s ňou, máve...takže to bude asi normálne 😵

evulilik
autor
27. sep 2012

@xlucia veď ja ju k ničomu nesílim len prečo prestala loziť keď sa nič nestalo, keby spadla tak nepoviem. A to točenie s rúckou, prečo len jednu ? Možno ju ozaj veľmi sledujem, len nechcem niečo zanedbať.

evulilik
autor
27. sep 2012

@atreyu krtovať znamená že na posun namiesto ručičiek používa hlavičku😀 a tvoj to robí iba s pravou, alebo opčas použije aj ľavú?

graceful9
27. sep 2012

@evulilik moja sa začala pretáčať v 4. mesiaci,,,,potom v 7. prestala úplne a začala zas až v 8. je to v pohode, neboj 🙂

children
27. sep 2012

neboj sa my sme mali veľké problémy pri pôrode malá skoro zomrela vypovedalo jej srdiečko potom čo mi doktor pichol injekciu s oxitócínom na urýchlenie no čo sa dialo potom nechci ani vedieť 😢 😢 , keď som sa prebrala z narkózy lebo ma hneď brali na cisársky povedali mi že malá je OK no ja som bola taká z toho hotová že som si stále myslela že jej niečo bude, stále som ju pozorovala či robí všetko tak ako je to v knižkách aj robila no začala mi keď mala 3mesiace nenormálne hádzať pravou ručkou bola som z toho vedľa myslela som si že to bude asi niečoho príznak strašne som sa bála až som sa z toho dostala k psychiatričke a diagnóza ? popôrodná depka z pôrodu stále som nad ňou len plakala a keď som zbadala ako hádže tou ručičkou vieš si predstaviť no prešlo to aj malej aj mne, malá je úžasná je veľmi šikovná už chodí do škôlky nemá ani 3roky pozná farby vie narátať do 10, vie celú pesničku od mandarinky darinky a ešte aj z iných no proste ako povedali doktori je úplne zdravá to som si ju len ja priveľa všímala preto aj ty nechaj ju ísť svojím tempom to je asi normálne, že niekedy sa im takéto veci možno aj páčia a my si myslíme že to nie je v poriadku uvidíš budeš mať úžasné dievčatko ako aj ja 🙂 🙂 🙂

atreyu
27. sep 2012

@evulilik aha no tak potom aj náš krtkuje 😀 a robí to len s pravou 😵

mimikas
27. sep 2012

uplne chapem ze pozorujes kazdy znak malej, asi to robia vsetky matky, ale tvoja mala je strasne sikovna, to tocenie sa na brusku je fyziologicky vyvin a je predchodcom lozenia, dieta vlastne prichadza na to ze nieco chce a vie sa tam aj dostat :o), to kyvanie ruzkou je tie normalne ved dieta si objavuje svoje telo, najprv jednu a potom aj druhu stranu. Takze tvoja mala je sikovna ale ak mas predsa len nejake pochybnosti tak snou chod k lekarke a ona ti poradi. Inak len tak pre srandu ja som mola s mojim malym u neurologa lebo som sa bala ze ma epilepsiu (mal ju aj moj muz ked bol dieta), maly mal take burlive prejavy radosti, ze sa zacal cely triast a prestal na par sekund dychat, ale bol to len moj stres a prilisne pozorovanie. 😀 😀 😀

kacka1977
27. sep 2012

@evulilik ahoj evulik, neboj tvoja mala je urcite v poradku. Jinak praveze okolo toho 5 mesice se zacne dite tak vic projevovat a presne si pametam, ze i ja jsem zacala obevovat na sve male veci, ktery me prisli dost divny a stresovala jsem z toho. Ja jsem pro svuj vlastni klid zasla za neurologem a mala byla v poradku, ted tam chodime na kontroly, takze jsem uplne pokojna, protoze mala se vyviji ucebmicovo ba i trocha dopredu. Jinak nekdo mi tenkrat rekl, ze babetka zvyknu delat takovy cudny veci, ze se budu jeste divit..😉)))

gubcikova
27. sep 2012

bola očkovaná teraz?deti zvyknú po očkovaní sa dosť meniť

gaby21
27. sep 2012

Jeeej mne sa paci vyraz KRTKUJE, aj moj maly to robi, uz asi dva tyzdne, som sa cudovala, ze co to robi, starsi to vobec nerobil, tiez si obzera iba jednu rucku, takze si myslim, ze ze tvoje babatko je v poriadku 😎

ewca
27. sep 2012

neboj sa, my sme mali tiez problemy s hrubou otorikou a preto viem, ze sa bojis... ale tiez mi bolo povedane, ze ked dieta uz raz nejaky pohyb urobi, zapise sa mu do mozgu pohybovy vzorec a nezabudne to. casto deti prestanu nieco robi, lebo chcu zacat robi ieco ine...nar. moja sa zacala len v 8 mesiacoch pretacat na brusko... a po dvoch mesiacocch uplne prestala a potom sa zrazu zacala plazit... ale je pravda ze ak mam pochybbnosti, je lepsie optat sa lekarky namiesto diskusie na modrom koniku, lebo sa tu mozes len zbytocne vyplasit...vacsina mamiciek nie je ani pediater ani neurolog, a niektore chcene alebo aj nchcene ti nasadia chrobaka do hlavy a nebudes spavat ako ja

iculka
9. mar 2013

Hehe...moj sym tiez tancuje pravou rukou,tato sa smeje,ze bude ako mama tanecnica flamenca...lebo sa pri tom tvari ako princezna...usmieva sa tak milucko a hmmmmka si a obzera tu ruku ako maly zazrak...neries to,len si uzivaj kaazdy novy pohyb, ukon, ci zvuk tvojho milacika.