4,5 mesačné dieťa dvíha na chrbátiku vysoko hlavičku aj nôžky

saska2208
14. dec 2012

Mam 4 a pol mesacnu dcerku, a ked lezi na chrbatiku dviha vysoko hlavicku smerom ku nozkam a aj nohy zdviha... Robi mi to aj vo vajicku ked niekam ideme. Neviem ci si chce sadnut alebo trenuje brusne svaly, ale ocenila by som keby ste mi povedali ked to deticky robia, co nasledovalo? Este sa mi neotaca,ale hlavicku drzi krasne aj je pevna. Dakujem 🙂

nikolet_89
14. dec 2012

@saska2208 mozno sa len natahuje, posiluje svaly, a zrejme sa jej to paci 🙂

ikke
14. dec 2012

co to signalizuje? 😀
ze je dieta zvedave, zaujima sa o okolie a chce vidiet,co sa okolo deje (tu mnohi zacnu dieta dava sediet a obkladakju vankusmi a podobne nezmysly)
co nasledovalo? otocenie na brucho - nozicky da hore, potom nabok a sup na brusko 😉

saska2208
autor
14. dec 2012

@ikke no neviem, lebo ona to robi len ked je na niecom vyssom hlavickou, napr.na hlavnici a tak 🙂 este sa nepretaca, ale dufam ze uz bude. A vankusmi ju obkladat nebudeme, to je strasne nespravne, nedavane ju ani sediet len ked si je dakedy na koleno polozime na chvilku. 🙂

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ikke
14. dec 2012

@saska2208 uplne normalne, aj moje deti to tak robili/robia, a ano, najcastejsie v lehatku alebo mne na rukach. ono zdvihnut hlavicku k brusku ked dieta lezi na chrbate je o dost tazsie, nez ked je trochu naklonene 😉

euka210
15. dec 2012

tak to je fajne mocna 🙂 ...nacvik na otacanie 🙂

dedenini
15. dec 2012

moja dcerka to tiez robila v tom case..aj sa vedela otocit... teraz ma 8 mesiacov..od 6 mesiacov sa stava na nohy, co si nechcela ani sadnut..teraz uz vie aj sedkat, aj na nozickach ked je sa jej to velmi paci... hlavicku vedela drzat skoro hned po porode...