Ahoj maminky mam taky problem moj syncek bije ine deti.ma 30 mesiacov a ked je pri inom rovnako starom rovesnikovi alebo mladsom tak ich udre len tak alebo ak mu nieco zoberu tak sa zahana. snazim sa mu vselijako vysvetlit ze sa to nerobi ale nepomaha to.stane sa ze aj mbe alebo muzovi sa ujde jedna.je to taka hamba mi sme ho nikdy neudreli tak neviem odkial to ma.prosim vas prejde to dakujem.som s toho smutna
hej iba mladsim zo starsimi sa zahra ani neviem v tej chvili ze ho mam 🙂 aj ta skolka no to bude horor. 😖
aj moj maly to robil...u nas zaberal trest...okamzite sme odisli z ihriska, alebo kde sa to stalo...ale zvacsa to bolo na ihrisku...niekolko krat sa to zopakovalo...vzdy som mu vysvetlila, ze ak to urobi, odchadzame domov...vzdy vrieskal ako by som ho z koze drala ked sme odchadzali...ale po niekolkych takych odchodoch to pochopil
Musite urcit hranice a nepopustit...oni to pochopia..jednoducho skusaju ..
@macka2236 neulozilo mi prispevok..:(
Tak u nas to coskoro 32 m.slecna spravila 3x po 24.m vzdy tak po 2m. Vzdy slo o babo okolo roka.
Tak okrem ospravedlnenia,pohladkania a kratkeho dohovoru sla bud domov alebo do kocika (ked sme boli v kaviarni). Prosto sa nesmela hrat. A ostatni este mohli.
Oni este zabudaju,tak obcas musime postup zopakovat.
A ked ide nas capnut,tak chytim rucky s doraznym nie!
Syn to nerobil,tak som bola v soku,ze ona..
Ale syn je starsi,ma 4,5r.,uz vselico odkukal .nie je bitkar,len si brani hracky pred nou,necapne ju naschval len tak..
No ucim ich,ze nech necapu,povedia s tym sa hram ja aponuknu skor alternativu inu. To ucim skor maleho,lebo mala toho este vela nenakeca.
Sice aj my sme sa bili a natahovali o hracky ale to neznamena,ze im to budem tolerovat.
ja pozorujem aj ine deti uz koli tomu a zda sa mi ze len moje to robi :( ma kamarada s ktorym je casto rovnakeho veku tesi sa na neho caka ho ale akonahle je s nim tak cely cas ho taha sace tlce no hrozne.ked ide domov tak za nim place ja nechapem :/
Zaujimava tema. U mojho som si to vsimla ako 32 mesacneho.Robil zle rovesnikom a mladsim. Trosku to casom sa zlepsilo,ale uplne to nevymizlo. Ucila som ho,nech tie deti pohladka namiesto tahania vlasov. To celkom fajn zabralo, ale stale som v strehu, ked sa pri nom objavi niekto mladsi. Za chvilu bude mat tri roky. Co ma ale najviac trapi je,ze strasne zacal hryst. Je to na nervy.Nieco ubudne a ine pribudne.Vobec ho to nevien odnaucit. Mam s nim este co robit do septembra.
@siska53 hej ucila som ho aj ukazovala ze pozri pride lukasko das mu pekne ahoj budete sa spolu hrat pozicia ti auticko budete spolu robit brm a tak ale jeho prva reakcia bola ze nie hrat, bit! jaaaaj somnou sa pekne hra doma je dobrucky aj sam sa zahra ono mu vadi ze mu iny siahaju na majetok a aj na neho. nedajboze aby sa mu niektore babo snazilo dat pusu to hned obsiahne.lebo niektore mamicky na ihrisku ze jeeej aky pekny chlapcek daj mu moooj a ked idu k nemu k tvari tak bum :/ on kuka cuva nevie co cakat tak asi preto ich udre ze?
@macka2236 najst nejaky trest co ked mu zakazes pomoze a ak nie tak mne dcveera ked bola mala ak ma kusla alebo nieco som jej to vratila jasne ze nie tak silno ale aked aj ona stupnovala tak aj ja som stupnovala a mala som hned od zaciatku pokoj, teraz je taka ze ona sa moc bit nechce ale ak vidim ze do nej zabrdaju poviem jej vrat im to. co mama kamaratky v okoli tak im deti skacu po hlavach lebo oni "neuznavaju" telesne tresty. ale co ked nepomaha dohovor ani zakaz niecoho. dieta musi vediet ze to boli to druhe dieta ci dospelaka.
Sunlasim s @brumka, ,eby bilo nejake dieta moju malu len preto, ze je mensia a matka tomu dietatu nic nepovie, tak jej bud poviem, nech mu to poriadne vrati (ona nie je ziadny boxovaci vak, aky ju kde kto otlkal bez priciny), alebo by som sa prisla spytat tej matky, ci jej taketo spravanie pride uplne bezne a normalne a ci by jej to prislo take normalne keby sa tam hral napr 5 rocny chlapcek a ten by tiez len tak bil jej 3 rocneho. Bolo by vsak ine, keby som videla, ze s tym matka nieco robi.
Ako to rozlisujete a pocitate dievcata, ze 30 mesacny, potom niektora napise 31 mesacna a dalsia ze 32 mesacny...pre mna su to 2,5 rocne decka vsetko 😀.....a ci 2,5 ci 3 rocne, to uz je tiez jedno 😉
Inak voci rodicom to moze byt nezriedka prejav este aj naklonnosti a ked sa aj vonku, no je to mladatko, tych komunikacnych kanalov este tolko nema, hanba to nie je v ziadnom pripade.
my to mame rovnake, tiez ma maly 30 mesiacov,myslela som si,ze je to jeho forma ziarlivosti, kedze ma 7 mesacneho brata,ale 2x do tyzdna navstevuje na 2 hodiny taku skupinu deti a je to pod vedenim 2 uciteliek tie mi vravia, ze je to normalna faza tohto veku, ze vyriesim to len neustalym dohovaranim, ze to po case prejde, ze je to proste faza.V lete som to riesila odchodom z ihrisk,ale az tak si z toho vela nerobil, o dva dni zas to iste.
@macka2236 tak este nevie povedat,ze sa mu to nepaci...a preto capne. Daktore deti placu alebo strcia do dietata.
Moja mala takto pred rokom obdobie,kedy sa "vrhala"na deti,t.j.objimala ich, chcela byt priatelska. Daktore deti jej objatie vratili,ine cuvali,odstrkovali ju ci plakali. Trvali to skoro 3m.,co sa takto chcela skamaratit,potom ju to preslo.
Teraz zas pre zmenu sa nechce na ihrisku hrat s nikym okrem mna. Este doma sa uz trochu zahra s bracekom..
aj my to riesime odchodomz ihriska, pripadne ukoncenim navstevy, dieta sa potrebuje a aj uci istej hierarchii, moj syn (3r.) si "dovoluje" na mladsie (2r.) u susedov, tie dve mladsie medzi sebou maju tiez hierarchiu, jeden stale berie hracky, druhy place, moj v skolke bol ako pena, vyssi chlapcek mu zobral hracku a moje dieta zrazu revalo...skusaju, trenuju, je to faza, kedy sa ucia fungovat odkial kam a pokial, je to neprijemne, zvlast ak tvoje dieta ublizuje, ale neboj casom najde rovnocenneho protivnika a zisti, ze hops, nie vsetko mozem a aj mne moze byt ublizene
@macka2236 Ahoj som zvedavá na odpovede 🙂 môj malý má 31 mesiacov, robí takmer to isté, zaháňa sa, ak dobre trafí tak šťuch a dieťa je na zemi. Robí to hlavne deťom mladším od neho, až mám strach čo bude keď nastúpi do škôlky. Dohováranie a vysvetľovanie tiež moc nepomáha. ☹