3-ročný synček je ako z divých vajec

18. aug 2022

Od narodenia bol spokojné babetko,ako začal chodiť a rásť žiadny problém s ním nebol.Posluchol na slovo,na prechádzku keď sme išli pekne ma držal za ruku.Doma vo všetkom mi pomáhal,upratal po sebe hračky.No odkedy má tri roky zrazu zlom, vymýšľa skúša hranice aj moju trpezlivosť.V obchode beha medzi regálmi besni sa, doteraz to nerobil,pekné isol vedľa mňa.Hracky sme mu kupovali len na sviatky ako Vianoce a narodeniny, teraz ideme do obchodu a hneď ide kde sú autíčka.A chce aby som mu kúpila,no smola ideme preč s revom.Raz za čas mu kúpim neaku maličkosť,no on by chcel zakaždým niečo.Vysvetlujem že nemôže mať všetko, nechápe,tak ideme s revom.Ludia sa po nás obzerajú.Chodime dosť často von s kamoškou a jej deťmi,či to odpozeral od nich ,no je ako z divých vajec teraz.Uz neviem ako naňho.Aj sa obávam ako dá škôlku.

aliziana
18. aug 2022

A čo čakáš, že to dieťa bude celý život rovnaké? Je to normálne... Aj škôlku dá, prečo by nedal? Tam sa aj tak bude správať inak ako doma...

anjelicek26
18. aug 2022

Mas normalne dietatko, to, ze bol kludny a napomocny ako malicky, to si mala "vyhrane", ale teraz sa posunul do roviny "normalne" dieta 😂 Robis vsetko spravne, proste pravidla platia aj keby sa na hlavu staval, vsetko ako predtym a on sa zasa znormalizuje...tieto vyvojove fazy maju podla mna deti tak kazdy druhy rok v inych odtienoch, proste vychova je narocna. A potesim ta - deti sa v skolke s cudzou autoritou spravaju potom prave ukazkovo, kedze "naucene" vzorce zo spravneho spravania maju, len ich doma nedodrziavaju... v skolke ale ano...neboj sa toho. Ja som v urcitom veku inak deti do obchodu proste nebrala, nakupit som sla vecer, muz dohliadol a ja som sla v klude, celkovo mi to tak lepsie vyhovovalo...

beata_k
18. aug 2022

Vola sa to obdobie vzdoru 😀

retep00
18. aug 2022

To robí veľa detí v jeho veku. Áno, skúša hranice čo môže a čo nie. Vo vašej výchove , tak ako ste ju opísali, nevidím problém. Presne tak by som to urobila aj ja ako vy. ,,Nie , nekúpim ti tu hračku a kľudne rev." Veď jeho to prejde nemôže mať všetko na svete na čo si ukáže. Ak by ste mu ju kúpili, tak potom by vám tak reval stále a zakaždým a riadil by vás. Podľa mňa ho to prejde samé, možno len nejaké obdobie vzdoru. 🙂

ichbinich
18. aug 2022

Vitaj v obdobi vzdoru 😉
Aj ked, trosku neskor, ine deti ho maju uz v dvoch rokoch 😉
Tu treba hlavne pevne nervy, kaslat na ostatnych a dodrziavat pravidla.
A este - choose your battles. O farbe tricka sa netreba dohadovat, daj si, ake chces. Neda mi ruku, ked ideme cez cestu? Tu ide o zivot, prenesiem revuce a kopuce decko na druhu stranu, o tom nediskutujem.
Je to velmi narocne, ja viem. Ako aj pise @anjelicek26 - ak je mozne, chod do obchodu sama. Proste predchadzaj tym blbym situaciam. Jasne, ze sa neda vzdy a jasne, ze sa musi naucit. ALe niekedy clovek potrebuje klud 😀
A dobre robis, ze nekupis vzdy vsetko a ze vysvetlujes. Rob dalej. Aj ked si budes pripadat ako pokazena platna 😀
A nezabudaj na rodicovsku mantru:
je to iba faza, ohm
je to iba faazaa, oohhmm
je to iba faaazaaa, ooohhhmmm
😀

sasanka605
18. aug 2022

Moj mal obdobie vzdoru od 1,5 cca. Myslim ze ty to mas lepsie a skor to prejde. Predsa 3 ročnému uz aj nieco vysvetliť sa da. Nepoľav a ono sa to utrasie.

nika_m
18. aug 2022

U nas to iste...syn ma 3,5 a uz asi 3/4 roka je taky...:D ja uz miestami fakt nevladzem s nim ale tak ukludnujem sa, ze je to len obdobie :D

autor
18. aug 2022

Môže byť že obdobie vzdoru,no dúfam že dlho ho to nebude držať.

zorkahorka
18. aug 2022

Ano, mohol to aj odpozorovat. A tes sa,ked zacne skolka.jednak bude napodobnovat, a jednak bude z toho rezimu v skolke na prasky a pri tebe pusti ventil a moze byt protivnejsi

maggie1978
18. aug 2022

@zorkahorka presne!!! Náš malý v škôlke vzorové dieťa a príde domov, pustí ventil a je ako 100 čertov 🙈😄. Ani sa mi veriť nechce ako sa tie deti vedia otočiť. A tiež ako píšeš, napodobňuje jedného kamoša zo škôlky, ktorý je "známy" čertík. Autorka : asi len vydržať toto obdobie 🤷

elis248
18. aug 2022

Ja mám doma tiež takého besného, má 2r7m. Je taký náročný od narodenia, ale snažím sa mu stanoviť hranice. Keď mi vrieskal a jedoval sa v obchode, muž pokračoval v nákupe, ja som krpca schytila na ruky, metal sa a jedoval, išla som von, sadla s ním na obrubník a vrešťal tam a ja som ho držala na kolenách. Ľudia sa obzerali a bolo mi to jedno, nie sú v mojej koži. Sem tam dostane aj výchovnú na zadok, vysvetľovanie nepomáhalo. Poviem 5x, žiadny efekt, tak výchovná. Mám aj mladšieho 9m, tak sa musím obracať ako viem a pár mesiacov dozadu som si povedala, že hranice musia byť. Keď nechce zjesť obed, dobre budeš hladný. Poobede už v pohode zje. Žiadne doprosovanie a behanie za ním s lyžičkou. Možno som prísna, ale na synčekovi je už vidieť zmenu v správaní. O mnoho menej vrieska a jeduje sa a vie už aj lepšie poslúchnuť, keď mu poviem. Je z neho zlatíčko a šikuľo😊

ivangeline
18. aug 2022

Ano. Aj moje take boli. A teraz skacu,vrieskaju,nevedia sa dohodnut,chcu skoro stale opak,posuvaju hranice,su vsak aj zdatnejsi,sikovnejsi,inteligentnejsi,a som rada za pevny rezim,kt som nastavila,inac by som zosalela. xD

babydesire
18. aug 2022

Uplne normalne, premna je nenormalne a nepochopitelne to cobsibpisala v prvejnpolke tobo tom dobrom dietatku - aj take existuju, a to ako sa da ? 🤣🤣😅🤣😅🤣😅🤣 to ja nepoznam,,mam 2 a nikdy taky dobry neboli, aspon to nieje sok to ich divocenie 🤪😜🤪😜🤪