Prosim o radu, 3 rocny chlapec nerozprava, je to v poriadku? Par zakladnych slov povie, inak pouziva hatlaninu alebo ruky-nohy. Rozumie vsetkemu co sa mu hovori. Do skolky teraz nastupil. Treba uz logopediu? Dakujem
A ako ste to zatial riesili, u akeho odbornika ste boli? Vysetrenie usi, neurologia, logoped.
co je to povie par zakladnych slov?? za slova sa pokladaju aj citoslovcia, skratene slova ktore signalizuju rozpravanie... bud nerozprava alebo rozprava malo a nezrozumitelne. v 3r. sa treba objednat na logo, predtym obehat najma orl ci tam nie je funkcna prekazka a trenovat slovnu zasobu drzim palceky
My sme teraz riešili logopedicku s dvojročným,nerozpráva ,no rozumie,boli sme u p.doktorkyAdelaidy Fabianovej,neskutočná ochota,krásny prístup...
Môj rovnako ako tvoj. Dcéra začala hovoriť až v 3tokoch tiež. Zatiaľ to nehrotím a logo neplánujem ešte aspoň pol rok, potom začnem riešiť.
Logopedia sa u takýchto detičiek rieši od troch rokov.Treba doložiť správy z neurologie,ORL a psychologie.Teraz to riešime v rodine.Urcite by som to neodkládal.Lepsie vedieť na čom som,ako zbytočne čakať a strácať čas
Môj syn tiež v troch rokoch takto rozprával.Nastúpil do škôlky a taktiež sme začali chodiť na logopédiu a do roka sa pekne rozrozprával. V škôlke to bolo náročné zo začiatku,lebo nevedel sa vyjadriť,deti mu nerozumeli a často to riešil krikom,hnevom.Ak nemá iný závažný problém,tak jeho čas príde.Zatiaľ venovať čas nejakým rečových cvičeniam hravou formou.
Ahoj uz rozprava? 😊
Áno teraz už logopediu + skontrolovať sluch na orl