3 ročná dcérka sa začala pokakávať

gubcikova
14. mar 2013

baby ja už neviem.som s malej sklamaná.bez plienky je od roka a pol.teraz má 3roky 4mes.a začala sa pokakávať do gatiek.niekedy povie že nestihla,niekedy si zle utrie ritku,ale v poslednej dobe tam pustí všetko.ked ju vidím tak sa len opýtam ty si sa zase pokakala a ona len odvrkne nechcem ti to povedať a ani ukázať a uteká na wc a rýchlo schová gatky.dnes sa prvý krát pokakala v škôlke a učiteľke tiež nič nepovedala a teraz pred chvíľkou doma.čo mám robiť?nestíham už gatky stále prať.som sklamaná,smutná.vo všetkom je vyspelá a popredu.nechápem tu náhlu zmenu čo sa stalo. ☹

danjelca
14. mar 2013

určite to má dôvod...nejaký prírastok do rodiny? rodinná zmena?

gubcikova
autor
14. mar 2013

@danjelca nič.syn má už rok a 3mes. to nerobila ani ked sa narodil,zmena v rodine žiadna.až na to že už nemám na ňu taký čas ako kedysi

cerez
14. mar 2013

A čo v škôlke? Môže to súvisieť aj so škôlkou.

gubcikova
autor
14. mar 2013

@cerez to neviem.vždy sa pokaká ked je doma zo škôlky.úplne som s toho zúfalá,lebo neviem čo to spôsobuje.vždy mi potom hovorí:maminka prepáč ja už to nespravím.no na druhý deň je to opäť ☹

cerez
14. mar 2013

@gubcikova Skús sa s ňou porozprávať o škôlke, o deťoch, pani učiteľkách. Čo sa jej páči a o čo nie. Možno sa niečoho zľakla, môže to byť so stresu. Deti sú veľmi vnímavé a citlivé na zmenu.

cerez
14. mar 2013

@gubcikova Rovnako to môže byť aj ako si písala, že nemáš na ňu až taký čas. Môže takto prejavovať svoju pozornosť. To môže byť čokoľvek.

veriiii
14. mar 2013

@gubcikova nemusi to byt len"psychickeho"povodu, mozno nejaky zdravotny problem.neprehana ju?

gubcikova
autor
14. mar 2013

@veriiii každý deň.chodí kakať 2x

danjelca
14. mar 2013

@gubcikova a čo keby si sa jej to opýtala ? Ked budete v klude dobre nálade že prečo sa pokakáva, či zabúda alebo ju niečo bolí alebo je smutná? Ked jej nato upriamiš pozornost možno sa zamyslí a bude si to kontrolovat.

tonca74
14. mar 2013

Aj môj 6 ročný synovec toto začal robiť. Nevieme prečo a jeho sestrička už má viac ako tri roky. Je veľmi inteligentný, chodí do škôlky, naučil sa sám čítať, zaujíma sa o encyklopédie. Po zdravotnej stránke je v poriadku. Prečo to robí vysvetliť nevie.

gubcikova
autor
15. mar 2013

@danjelca pýtala som sa na všetko a že nič jej nevadí a ona nevie prečo sa pokakáva
@tonca74 ani naša.väčšinou povie že nestíha

danjelca
15. mar 2013

@gubcikova skus sa vrátit o krok spät napríklad hrou...že vždy ked sa jej chce kakat a povie ti to...tak sa zahráte alebo nejaká odmena?proste niečo čo by jej dalo pozornost ku skutočnosti že sa jej chce kakať.

majka1981
15. mar 2013

Ja by som skor skusila variantu: nehanbit, velmi nereagovat (samozrejme preobliect, umyt) ale nerobit z toho velku vedu. Dokup gatky alebo per castejsie. Vyriesi sa to urcite same. Hlavne nehanbit.

gubcikova
autor
15. mar 2013

@danjelca
@majka1981 .dakujem no dnes sme to zatial stihli takže nehoda nebola.ona mi hovorila že je s toho smutná chudátko

sisasofi
15. mar 2013

Moja dcérka má 5 rokov a v období po 4 roku sme to mali pravidelne a pár krát aj v škôlke. Jednoducho ak bola niečím zaujatá - hrala sa , sledovala telku tak nešla na vecko ale to bolo v gaťkách. Aj som to mala odsledované, napr. sedela ne zemi, hrala sa, na chvíľu sa trošku prikrčila a pokračovala v hraní. Vedela som že máme náklad v gaťkách. Jej to vôbec neprekážalo a ak som nebola pri nej a nezaregistrovala to, tak na mňa zakričala až keď sa dohrala alebo dosledovala telku. Vtedy s toho už bola pekná vylisovaná placka 🙂) Volala stále iba mňa ( manžela ani za svet) - mami poď sem. Zo začiatku som to neriešila, postupom času som bola zúfalá - keď to začala robiť aj v škôlke a dostala aj po zadku. Sľubovala že to neurobí ale na ďalší deň bolo opäť - mami poď sem. Problé doma a v škôlke žiadny - na nič sme neprišli ani my ani učiteľky. Chvalabohu to prešlo akosi samo ale trvalo to cca 4-5 mesiacov.