baby ja už neviem.som s malej sklamaná.bez plienky je od roka a pol.teraz má 3roky 4mes.a začala sa pokakávať do gatiek.niekedy povie že nestihla,niekedy si zle utrie ritku,ale v poslednej dobe tam pustí všetko.ked ju vidím tak sa len opýtam ty si sa zase pokakala a ona len odvrkne nechcem ti to povedať a ani ukázať a uteká na wc a rýchlo schová gatky.dnes sa prvý krát pokakala v škôlke a učiteľke tiež nič nepovedala a teraz pred chvíľkou doma.čo mám robiť?nestíham už gatky stále prať.som sklamaná,smutná.vo všetkom je vyspelá a popredu.nechápem tu náhlu zmenu čo sa stalo. ☹
A čo v škôlke? Môže to súvisieť aj so škôlkou.
Aj môj 6 ročný synovec toto začal robiť. Nevieme prečo a jeho sestrička už má viac ako tri roky. Je veľmi inteligentný, chodí do škôlky, naučil sa sám čítať, zaujíma sa o encyklopédie. Po zdravotnej stránke je v poriadku. Prečo to robí vysvetliť nevie.
Ja by som skor skusila variantu: nehanbit, velmi nereagovat (samozrejme preobliect, umyt) ale nerobit z toho velku vedu. Dokup gatky alebo per castejsie. Vyriesi sa to urcite same. Hlavne nehanbit.
Moja dcérka má 5 rokov a v období po 4 roku sme to mali pravidelne a pár krát aj v škôlke. Jednoducho ak bola niečím zaujatá - hrala sa , sledovala telku tak nešla na vecko ale to bolo v gaťkách. Aj som to mala odsledované, napr. sedela ne zemi, hrala sa, na chvíľu sa trošku prikrčila a pokračovala v hraní. Vedela som že máme náklad v gaťkách. Jej to vôbec neprekážalo a ak som nebola pri nej a nezaregistrovala to, tak na mňa zakričala až keď sa dohrala alebo dosledovala telku. Vtedy s toho už bola pekná vylisovaná placka 🙂) Volala stále iba mňa ( manžela ani za svet) - mami poď sem. Zo začiatku som to neriešila, postupom času som bola zúfalá - keď to začala robiť aj v škôlke a dostala aj po zadku. Sľubovala že to neurobí ale na ďalší deň bolo opäť - mami poď sem. Problé doma a v škôlke žiadny - na nič sme neprišli ani my ani učiteľky. Chvalabohu to prešlo akosi samo ale trvalo to cca 4-5 mesiacov.
určite to má dôvod...nejaký prírastok do rodiny? rodinná zmena?