mamiky ako to vy mate s detickami?ja kojim ale maly sa mi naucil spat na prsniku, ale uz je taky zaviosly ze dnes sme sa uspavali vyse hodiny, lebo 5 x zaspal chudak a ked mu vypadol cicik tak sa zobudil, v noci sa pomaly budi tiez kazdu polhodiny koli tomu, uz neviem co robit, rozmyslam ze zacnem odsavat do flasky, aj ked mi je to luto:(((...ked som mu nechcela uz dat reval o dusu, tak som zas podlahla....papavate poleziacky alebo sedite pri kojeni? a papate v tej istej izbe ako spite?..dakujem za rady🙂
@lenkagol kojime sa vsade po celom byte, tam kde nam to akurat vyhovuje. kojime aj v posteli. aj cez den aj v noci-.
okolo 3. mesiaca byva rastovy spurt, spojeny aj s laktackou krizou, tak prosim nezacat odsavat a davat mlieko z flase, moze to znamenat odstavenie. je to velka skoda. vydrz par dni, urcite sa ti to polepsi, nieco nove sa nauci, pride mliecko na dalsie mesiace (to je zmysel tej laktacnej krizy!). drzim vam palce!
@lenkagol Kojim poleziacky, posediacky, dnes som kojila dokonca aj postojacky, okolnosti ma donutili. V spalni v posteli, v obyvacke, v aute....vsade kde je to nutne, ked kojim nahodou vonku, vzdy si prehodim cez rameno satku a nic nie je vidiet.
Skus to vydrzat, aj moja dcera ma fazy kedy to ide bez problemov a niekedy je nacucnuta non stop. Uz som ju kvoli tomu kojila aj v satke, aby som sa mohla aj normalne pohybovat a zaroven aby ona bola spokojna s s nacucnutim 🙂Teraz pije v noci napr. ovela castejsie ako pred 2 mesiacmi....
@lenkagol - kojit urcite poleziacky, najlepsie na posteli 🙂 A skus aplikovat cumel, ak by si este zobral 😀
@lenkagol kojiť určite po ležiačky a najlepšie aj spať spolu v posteli, je to najjednoduchšie 😉 určite ešte vydržat a nedať fľašu,odsávaním sa nikdy neurobí toľko mliečka ako dojčením ... alebo skúsiť riešiť to zaspávanie na prsníku..keď cítiš že už len dudluje, prsník zober a nahraď alebo cumlíkom alebo skús uspať inak...aj keď ja si zaspávanie na prsníku neviem vynachváliť ...a to aj napriek katastrofálnym nociam 😝 😠 😀 no tie som začala riešiť len pred mesiacom...teraz sa kojíme prvý krát až okolo 4nadránom...občas pospí ešte dve hoďky, občas je do rána viac menej v kuse nacucnutá a doháňa, čo zameškala 😀
ahoj, mame to iste doma, s tym rozdielom, ze nam zaspavanie trva niekedy este dlhsie ako hodinu...
Ale kedze si k nam hned lahne aj velka, tak viem, ze o pol osmej som v posteli a tam aj ostanem, kym sa nezobudime. Spim s oboma detmi. Neviem si predstavit, ze by som po neho mala vstavat do postielky a prekladat ho. By som asi scvokl. Tak spime spolu. Ja dufam, zesa to niekedy upravi
My zaspavame po leziacky - na boku. Ked ho uspim po sediacky a prelozim, tak sa zobudi.
kojime vsade,v obyvacke, spalni,detskej, ako kedy. Cez den kojim po sediacky a v noci po leziacky, niekedy po sediacky.
@lenkagol syncek ma len 3 mesiace, chce ta citit, potrebuje ta ... ako by sa citila ty, keby ti niekto zobral jedinu istotu? Vydrzat, ma rastovy spurt, ked chce len byt na prse tak nech je. Ma na to pravo.
Vychutnavaj si to, ze ste spolu, moze lezat a byt zaveseny na tebe, odpocivaj ked ho dojcis.
Mam doma trojrocnu babu a ta sa nezastavi od rana do vecera a co by som dala, za to, keby som si len tak mohla lahnut a odpocivat. Alebo ked jej poviem, ze Naty pod sa potulkat tak mi odpovie, "mamiiii, nemozem musim stavat kocky".
Prosim ta neries dojcenie, ako casto papa, ci len papa alebo dudluje ... vyrastie z toho, ale je naozaj mailcky a potrebuje ... cim viac to budes riesit tak tym ta to bude viac trapit a prenesies nervozitu na synceka.
Urcite nemysli na flasku.
čo ja by somdala za to keby možem ležat a dojčit a mala sa krasne napapa a zaspi :D my musime chodit a dojčit v tedy je spokojna,ako si sadnem lahnem hned reve,a to nehovorim že každy šuch ju hned vyruši a je dojedene lebo je straaaašne zvedava.naštastie v noci dojčime po ležiačky inak by som bola ako matoha keby ešte aj v tedy musim pochodovat. na rastovy spurt čakam už 4mes a stale nič mala sa zacucne vypije to čo teče lahko a končila nebude sa namahat 😠 čo ma hneva najviac, lebo sa bojim že o mlieko dojdem.tak že asi mame každy to čo nechceme.radim kojit kojit a hlavne si to uživat taky krasny čas rychlo ubehne a už nikdy sa nevrati.
@lenkagol 😉 ohľadne nosenia...mne viac vyhovuje manduca...šatke som nikdy neprišla na chuť, no manducu si neviem vynachváliť...do polroka som s malou v podstate nemala problém ale potom sa rozhodla, že sa chce nosiť a nosiť a nosiť...a tak sa nosila/spala v manduce 🙂 doteraz sa tam rada ponosí a keď treba aj zaspí a pospí 😵
@lenkagol Satka....napr. moja dcera zacala v nej byt kludna az potom, ked som s nou chodila v satke von. Ked som si ju doma dala do satky - tak to bolo ako pises Ty - plac a neklud. Ale ked som si ju uz obuta, na chodbe dala do satky a ihned von - klud - pozerala po vsetkom, zaujalo ju to, proste inac ako doma.Drzim palce
nosit nosit a nosit 😉 nieje zavisly, dojcenie nieje len o krmeni, odporucam prestuduj si www.mamila.sk 😝 docitas sa nieco viac o dojceni, a ak chces dojcit bez problemov, tak cumel jednoznace neodporucam
daj mu dudel
@lenkagol neboj sa, to je normalne, ja som mala ten isty problem, uz som si myslela, ze som divna, normalne som mala stres z toho, ked mal prist niekto na navstevu, ze to dieta je stale na prse, kojil sa kazdu hodinu a na prse byval 30-40minut, cize pauza bola 20minut. Rekord kojenia vkuse bol 2hodiny na prse.
A ako som to vyriesila? Ja nijak, maly normalne sam po 3tom mesiaci prestal mat potrebu byt stale na prse. Kojim ho teraz cca kazdu hodinu pocas dna ked je hore, ale cucka uz len 3minuty a koniec. Tym, ze som ho do toho 3mesiaca kojila takmer non stop, tak sa mi pekne rozbehlo mliecko a mam ho habadej - som tomu velmi rada. Uzivaj si to kojenie, ja som vzdy lezala a bud sa kochala mojim synom, alebo citala popri tom knihu 😉
ahoj , satku treba navyknut, alebo si kup ergo carrier, nieco jednoduchsie, satku trenuj najprv bez maleho, vyciti z teba nervozitu, az ked to vies, ten uvez, tak ho tam daj. Ako pise alenka 600 - matko tiez nekedy zo zaciatku place. Ked je v satke, ale to skor od unavy a potom prejdeme par krokov a spi. Takze hlavu hore. Inak vcera nam zacala nadcha - noci su des a hroza. Dufam, ze coskoro prejde.
riešenie - neuspávať na prsníku. nech ma tu odsúdi kto chce, ako si si naučila tak máš. verím tomu, že každé dieťa sa môže naučiť spať inak. ja mám dve deti, toto som niky nepraktizovala a hoci aj syn či dcéra zaspali na prsníku pri jedle, zobudili sa pri odgrgnutí a od narodenia zaspávajú sami obaja v postieľke, rozlúčim sa a odchádzam.
@lenkagol a je to poznám 🙂)),všetky tri deti mám odchovane na prsov 🙂))
Ked mal naš druhy syn 7,5mesiaca tak som ho odstehovala do jeho izby a ked som počula v chuvicke že place od hladu,tak som ho bola nakojit a dala spat do postielky a spal... A postupne som ho odstavila od nočného kojeni. A ked mal 17mesiacov tak sa mi budil len raz v noci... Neboj