PROSIM VAS MOZTE MI PORADIT MOJA DCERKA PEKNE PISALA NA NOCNIK POTOM NA PODSEK NA ZACHODIK UZ POTOM NECHCELA PODSEDAK PISALA PEKNE NA ZACHODE VELKOM NEMALA PPROBLEM A TERAZ NIC LEN NOCNIK A NOCNIK A NEHOPA SI VOBEC NIKDE NA VELKY ZACHOD A ESTE ANI ZASE NA PODSEDAK CO MAM ROBIT
Niektorým deťom nočník pripadá ako podcenenie - nikto z dospelých predsa nechodí na nočník, ale na WC. V našej škôlke umožňujeme už 2 ročným deťom, aby používali detské sedadlo na dospelom WC (máme samozrejme aj detské toalety, ale tie asi doma nebudete inštalovať :DDD)
Dcérka už je veľká, kľudne kúpte redukciu a malý schodík, aby Vám mohla dokázať, aká je vyspelá - že dokáže sama vyjsť na schodík, posadiť sa na záchod, utrieť sa a spláchnuť, prípadne si umyť rúčky - uvidíte, že to pôjde, len ju povzbudzujte, motivujte pochvalami a majte trpezlivosť 🙂
mne sa zda, ze sa jej v tomto veku celkom paci, ze si moze rozkazat, kde chce cikat...je to take obdobie...ja by som jej stale pripominala, ze velke deti a aj ty chodis uz len na zachod, ze nocnik je pre male deti...a ona je predsa uz velka...a mozno sama sa vzda nocnika a prejde znova na ten zachod (potom by som uz ale schovala nocnik, aby sa na neho zasa nevratila)...prajem pevne nervy...urcite to prejde...