27 mesačné dieťa stále pije z cumlíka

lubomira85
27. apr 2016

Ahojte maminy, chcem sa vas opytat ake mate vy skusenosti, pripadne uvitam rady, mam 27 mesacnu dcerku, mam s nou problemy s pitim, vie sa napit aj z pohara, aj z PET flase bez sosaka, aj so sosakom, aj z detskych flias s roznymi nadstavcami, ale nedokaze mi zo ziadnej vypit dostatok tekutin pocas celeho dna, bavi ju to prvych par minut a potom nepije, kedze potrebujem aby mala dostatok tekutin, musela som ostat na flasi s cumlikovym sosakom, ale hneva ma ze aj ked vie pit zo vsetkeho, nechce z nicoho poriadne pit, poharikov s obrazkami oblubenymi mam navytahovanych kopu, aj flias. poradite ako na nu? z coho piju vase deti v tomto veku?

evittam
27. apr 2016

@lubomira85 Ahojky, mám dcérku v podobnom veku. Vodu, čaj pije z fľašky so sosákom alebo so slamkou. Dokonca ráno po zobudení a večer pred spaním ešte pije mliečko zo sklenenej fľašky s cumlom. Neriešim - na všetko raz príde. Môj názor - zbytočne riešiš banality. 😉 Za to, že susedove dieťa nemá od roka plienky, pije z pohára a neviem čo ešte neznamená, že aj to tvoje-moje bude také isté. 😉 😀

snoffy
27. apr 2016

Súhlasím s evittam. Moja dcérka tiež v takom veku a napriek tomu že cez deň v pohode pije cez pohara, z fľaše, zo všetkého, vonku nosíme fľašu so slamkou, večer stále pýta mliečko z fľaše s cumlíkom. Keď nemá mlieko, chce vodu. Asi ju to ukludňuje, neriešim, raz určite povie že už nechce 🙂

katka1981
27. apr 2016

@lubomira85, podla mna je to normalne. Nasa pila tiez z kadecoho, ale napr. Nutrilon som jej davala do 3 rokov len z flasky s cumlom, akonahle jej padli 3 roky, s Nutrilonom sme skoncili a ked sa znicil cumlik, viac sme nekupili. Robit UM do dojcenskej flasky mi vyhovovalo. Ale stalo sa ze malinko pila, tak kym bol este cumel funkcny, dala som jej z tej flasky vypit aj caj. Bolo to mensie zlo ako dehydratacia. Mala som pocit, ze ju to pekne ukludnilo. Naozaj sa tym netrap. Aj dnes by som tak postupovala, ak by mi z ostatneho pila malo, radsej by som jej dala ten umel. Oblicky stoja zato.

siska53
27. apr 2016

@lubomira85 Mlieko rano nas pil z flasky do 3rokov a na cestach ci na von mal flasu s cumlikom tiez. Samo ho to preslo a zacal pit normalne z pohara
Moja sestra dokonca pila z flasky kakao pred spanim az do skoro 7.roku.

Ak ti to tak strasne prekaza,flasu s cumlom vyhodit a nutit ju pit castejsie. Ja to tak robim,ked deti maju obdobie,ze slabo piju.

jamabe
27. apr 2016

Naša má 4 a ešte pije mlieko pred spaním z fľašky s cumlíkom... zatiaľ neriešim, ona si to užíva a ukľudňuje ju to... Inak cez deň pije samozrejme normálne z pohára, hrnčeka...

helenanovakova
27. apr 2016

poznám príbeh pani, ktorá má 9 ročnú dcéru a tá stále pred spaním pije kakao z fľaše s dudlom

sense
27. apr 2016

nasa pila v tom veku z pohara ale vecer pred spanim bolo mliecko s flasky..

priora
27. apr 2016

syn tiez pred spanim ma tiez flasku s dudlom a mlieckom,.. a tiez som si vsimla ze ked zacal pit s pohara velmi malo vypije ako ked mal flasu,.. ale postupne sa to zlepsuje, v kuchyni ma poharik a vacsinou ho posielam aby sa isiel napit,.. je to lepsie ako na zaciatku niekedy uz ide aj sam 🙂

4ocka
27. apr 2016

Moja dcera mala 2.5 a pila tak isto. Zial ukazalo sa to na zubkoch. Odchadzala jej predna sklovina..zacali sme chodit k zubarovi.ten povedal ziadna flasa a od toho dna uz nikdy nebola. Len pohár lebo pan doktor povedal. Zuby boleli aj pri umyvani...ale po kontrolach a riadnom umyvani..nie ze kefkou prejst- normalna kefka, jednozvazkova kefka, mecik s nitkou..a zubky sa udrzali do 6 rokov 🙂 syn nemal cumel, ani flasu a krasne biele zdrave zubky 🙂
Ked pojxe do skolky, co je coskoro, pribalis jej flasku aby riadne pila? Pomalicky zacni odoberat..my sme zo dna na den zrusili

katarinamarkova
27. apr 2016

@lubomira85 ako na ňu? všetky fľaše, poháre so sosáčikmi zahoď, nechaj jej jeden krásny pohárik, kľudne nech si vyberie, sama pohárik v obchode s tým, že všetky fľaše idú pre bábatko - hocijaké......
keď z pohára vie piť, je to len o tom, že jednoducho má xy možností na výber, tak jednoducho vymýšľa. od smädu neumrie.....hlavne nie teraz keď vonku pomaly mrzne.
za pár dní keď nebude mať inú možnosť ti vypije toľko čo z fľašky.

analfabetka8
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katka1981
27. apr 2016

@analfabetka8, to musis kazde jedno forum znicit? Chod na pokec alebo niekam do riti, ale nekaz tu slusne forum, psychopat vydrety!!!!!!!!!!!!

jlp
27. apr 2016

@jamabe aj my tak.

lubomira85
autor
27. apr 2016

maminy ved to ze aj sa bojim ze sa jej pokazia zubky, resp. vykrivia, no na druhej strane uz sme zazili dehydrataciu, takze ked sme zrusili cumel a pila mi uz viac dni menej, tak som samozrejme radsej dala cumel. dakujem vam za reakcie.

katka1981
27. apr 2016

@lubomira85, zubky sa daju ochranit aj tak. Nedavaj sladene napoje, ani kakao. Ak by dieta pilo aj v noci mlieko, tak nech si vyplachne usta cistou vodou, alebo zapije cistu vodu po dopiti. Moja ak nahodou v noci pila mlieko, stalo sa to parkrat do 1,5 roka, vzdy si musela zapit aj cistu vodu a zubky ma bez jedineho kazu, dokonca ma este vsetky mliecne a to bude mat 7 rokov, snad to nezakriknem. Sladene napoje nepije, max. obcas vineu alebo ked sme na nejakej oslave a to je ozaj zriedka.

sovica
27. apr 2016

No, ak vás to ukľudní 🙂, moja dcérka má 6 rokov a večer v posteli pri čítaní vypije mlieko len z fľaky s cumľom. Nepáči sa nám to, ale ináč do nej mlieko nedostanem. Vodu aj čaj pije normálne z pohára, dokonca si aj sama naleje, ale mlieko z pohára nevypije. Takže som to prestala riešiť. Som rada, že nejaké mlieko vypije. Myslím, že v tomto veku ho ešte potrebuje, tak si hovorím, že tá fľaša je menšie zlo.
Zúbky má krásne, čistí si ich ráno aj večer a ja dočisťujem, aby boli vyčistené poriadne. Sladené vody nepije, dokonca nechce ani kakao. Je zvyknutá len na čistú alebo minerálnu vodu a mlieko. Čaj mi vypije len keď je chorá, džús občas, sladené vody vôbec.
Ešte mi napadlo - skúste to s dcérkou formou nejakej hry - napr. nalejte jej do pohárika trošku vody, sebe tiež a že kto to skôr vypije - samozrejme, že ju necháte vyhrať 🙂. Ako alternatívu môžete zvoliť slamku - to sa väčšine detí páči.
A majte vodu vždy na stole, kde sa hrá, aby ju videla - bude ju to nútiť piť. Aj vy pite tak, aby vás videla.
Držím palce 🙂

zuzka_1985
1. máj 2016

Moj maly bude mat o 1,5 mesiaca tri rocky a rano pije um amilk tiez z flasky. Je to taky jeho ritual po zobudeni. Vodicku a cajik uz pije normalne z pohara. Ale je to slaby pijan 😊a trvalo dost dlho, kym sa to naucil. Treba stale ponukat , ale nenutit