Maminy poradte. Dcerka nema cez den pienky uz treti mesiac. Avsak nepyta sa. Vydrzi pekne aj 3 - 4 hodiny. Ked ide von, plienku jej davam. Nemam odvahu v tomto pocasi. No stale je sucha a vycika sa az ked prideme domov. Ako ju motivovat aby sa pytala. Ked toho viac popije tak jednoducho pusti do gati. Moj druhy problem je, ze od septembra ju xem dat do skolky no odnaucit ju od plienok na spanie neviem, lebo cez obed uz nexe spinkat, len vynimocne. Poradte nieco, uz som z toho zufala
kazde dieta ma svoj cas,... nas Timko zacal akceptovat nocnik, ked mal presne 2,5roka, ked som vybadala, ze vie, kedy ide cikat (vecer pred spanim po sprche si pytal plienku, tak som ho rychlo dala na nocnik). Potom to pomalicky slo. cez poobedne spanie sa obcas pocikal, obcas nie,... na noc som mu stale davala plienku, az kym nepovedal, ze plienku uz ani na noc nechce. A hned pekne vydrzal celu noc, ani raz sa nepocikal. Do skolky zacal chodit az teraz od januara, ked ma takmer 4 roky. Velmi sa tam tesi, vobec nebol problem s adaptaciou (zatial chodi len na pol dna).
Ked to zhrniem, kazde dieta je ine, ten cas urcite pride. A na skolku je tiez kazde dieta zrele inokedy. Trend vsak je trenovat babatka, mamicky sa predbiehaju, ktorej dieta je skor bez plienky, na nocnik dobreze od pol roka a supnut ich cim skor do skolky, hoci su nezrele, nepripravene a nasledne aj frustrovane. Myslim, ze kazda mamina, ktora trosku vnima svoje dieta a jeho potreby, to vsak vsetko vie zvazit a nic zbytocne neuponahla.
@chryse Ja som synovi zrušila plienky v 2 rokoch - 2dni robil mláčky a potom sa nepýtal ale ani nepocikal. Dávala som ho cikať každú hodinu - a vycikal sa ale musela som na to myslieť. Cikať sa začal pýtať až po pol roku. Ale problém sme mali s kakaním - na noc som dala plienku a do hodiny do nej naložil - a ráno som darmo vysvetľovala - on tak tvrdo spal,že o tom nevedel a prebaľovanie prespal a toto robil presne do 3 rokov - čiže rok a za ten rok sa pokakal cez deň iba párkrát - celý deň držal. Pochopil to za 2dni v škôlke - keď išiel cikať a našiel nespláchnuté. Keď už teraz nespáva - tak asi ani v škôlke nebude - asi iba ak budete ráno o dosť skôr vstávať. Zo začiatku možno budú chcieť nepremokavú podložku - niekedy deti čo tvrdo spia a pocikávajú sa - tak dávajú po hodine cikať - aj môjho dávali. Skús motivovať niečím na čom jej záleží. Nálepky do WC, pekné gaťky, nejakú drobnosť - sladkosť, hračku. Napr. môj chodil iba na WC - sedenie na nočníku nepoznáme. Ale do septembra ešte ďaleko.