Ahojte vie ma nejaká mama upokojiť že dieta sa jej rozhovorilo a nebolo to jic vážne ? Syn vôbec nič nehovorí len vydáva zvuky ..strasne sa bojim či nie je autista ..ani mama baba tata proste nič ..vydáva zvuky hmmm a ukazuje keď niečo chce to je vsetko
Su aj ine problemy ako autizmus... oneskoreny nastup reci a zhorseny sluch su tiez velmi dobre dalsie moznosti. Porad sa s pediatrickou. Sluch treba namerat poriadne na ORL... pozriet polyby, zvacsene mandle, vodu za bubienkom, nedoliecene zapaly... pozriet, ci nema skratenu podjazykovu uzdicku.
božemôj... vypni internet a ži reálny život. ak ťa to ukľudní, moja dcéra povedala "mama" približne v 2,5 rokoch... do 3 rokov vedela vysloviť možno 10 slov. všetko ostatné "komentovala" "hm-kaním"... je zdravá a úplne v poriadku, má takmer 13 a kvalitne ňou plieska puberta. takže kľud.
@anjelicek26 sluch ma určite v poriadku veľmi dobre reaguje na zvuky aj na hudbu ..
@kacena4
@panelacikova dakujem za názor
Moj synovec sa rozrozpraval po 3.roku zivota az v skolke. A je to zdravy,sikovny jednotkar,skolak. Kamoskina dcera az okolo 4 rokov,takisto je to sikovna baba jednotkarka a teraz sa im usta nezavru. Kazde dieta je ine,verim,ze aj tvoj sa rozrozprava,ked pride prenho spravny cas. Neporovnavaj ho s inymi detmi.
Vsak toto, ze kazde dieta je ine... moji mali neskory nastup reci vsetci... do 2-2,5 roka tak pät slov... ale komunikovali, nadvazovali ocny kontakt, boli kontaktne deti, vsetko mi rozumeli...dnes viem, ze tretorodeny od malicka odcital pier a bol hluchy jak poleno 🙄 po troch rokoch sa rozrozpraval plynule . na profika odcitaval s tych pier... a silne hluky pocul... 40% jedno ucho a 0% zarastene druhe... operoval ho usny do tyzdna od toho, co to videl... daj na svoj instinkt... obehat tych par lekarov ta stoji len trochu tvojho casu a budes mat srdce na mieste, ze mate cas.
@anjelicek26 jasne už sme objednaní cakame ..len som chcela pre svoj pokoj nejaké názory 🙂dakujem
@marca12 dakujem 🙂
@anjelicek26 komunikuje hmkanim a ukazuje čo chce tak snad bude ok:(
Druhorodeny syn rozprával v takom veku mama,tata....ostatné hmmkal ukazoval atď.......nastúpil do škôlky a za mesiac neskutočný pokrok,po troch mesiacoch začal rozprávať konečne vety,zatiaľ 2-4 slovné ale začal....kolektív ho neskutočne nakopol...viacero deti s ním nastúpilo,keď nemali ešte 3 roky a nerozprávali tiež vôbec....v triede bolo takých 9 chlapcov čo tiež ticho tma a všetci pekne nabiehaju a snažia sa rozprávať....pediatrická povedala,že keď ani po nástupe do kolektívu nezačne,tak potom to môžme začať riešiť....ale väčšina detí sa tam rozkeca...a mala pravdu
Ja som bola u pediatričky, keď mal syn takmer dva roky. A jediné slovo bola TA, na všetko. Rozumel, počul, ukazoval... Ako mal dva roky, spustil všetko, ale bola to hatlanina,navštevovali sme logopediu. Kým išiel do školy, bola jeho reč čistá.
A rozumie ti? Dones autíčko - donesie? Polož fľašu na stôl - položí?
Jasné ,moja začala v 2 rokoch málinko slov,teraz má 5 a nezastavia sa jej ústa,rozpráva dvojjazyčne bez toho aby si plietla jazyky. Nestresuj
Otazka je, ci ti rozumie. Daj pred neho viacero veci a povedz aby ti ukazal alebo podal konkretnu danu. Ci ju vyberie. Tiez si myslim, ze dolezite je, ci naozaj rozumie. Ak ano, ide pravdepodobne iba o oneskoreny vyvin reci. My sme si tym presli a uprimne, v tomto veku uz som ale bola na logopedii. A som rada. Nasli sme pricinu, odstranili a dcerka sa rozkecala az az. Niekedy sa netreba iba chlacholit, ale aspon pre pokoj duse ze si urobila maximum, ist na zakladne vysetrenie, sedenie k logo.
@kallanchoe
@mirro
@1gabriela13 dakujem y🙂
@thereisabear
@janula12345 rozumie veľa áno ..hračky donesie ktorú poviem aj pokynom aj si uprata po sebe odnesie veci na miesto
Mam 3 rocnu doma, od 1.5 brblala, ale tak, ze nikto nerozumel..bolo tam par slov, ale malo, rozumela, ked som jej hovorila, aby ukazala psa, macku, atd, po nastupe do skolky zacala rozpravat, chodi od septembra, teraz hovori kratke vety, je to stale sice neucesane, nevie dobre sklonovat este, ale je tam velky pokrok, skus pockat na kolektiv. Ja som aj kontaktovala logopediu, ale pre velke pocty deti mi povedali, ze nas zoberu az od 4r
Skús si pozrieť dotazník pre autizmus na nete. V prípade diagnózy by tam boli viaceré sprievodné znaky. Toto zatiaľ nevypadá ani na autizmus ani problém so sluchom, skôr s rečou. I keď aspoň iné zvuky ako brrrrm, ihihi, mnau, hau a pod. by mohol opakovať. (inak ak bude všetko ok, tak pekná kniha podporujúca reč je Kubko sa učí rozprávať)
Syn mal oneskoreny vyvoj reci, do 2,5 “rozpraval” nejake 1-2 vlastne slova ale bez prestania, potom to pomaly nabehlo. Ale boli sme u logopedicky a ta nam poradila ako s nim komunikovat primerane jeho urovni a pomohlo to. Nezahlcovat ho dlhymi vetami, komplikovanymi stavbami- stacia 2-3 slovne vety.
Ak komumikuje ukazuje reaguje naeno a rozumie co mu povies..prines topanky odloz medveda uprac auticko tak je to v poriadku.este pockaj ci sa rozbehne sam..pustajte pesnicky detom pomaha rytmus a zacni jednoslabicnymi slovkami aby opakoval bum hop ham ak sa chyti pojde to..ak bude ticho ak cely dalsi rok hladaj logopeda..
to ze nerozprava nie je autizmus ale oneskoreny vyvin reci