Dobry den mamicky. Som matka jedneho dietata a trapi ma taka vec ze dcera nieje priebojna. Ma 21m.
S nami rodicmi a rodinou sa hra, je blazniva priebojna, ukecana. No jakmile prideme medzi deti tak utichne hra sa sama. Nevsima sa ich. Necha po sebe kricat necha si vsetko vziat od tich deticiek. Zas opacne ak nahodou pride za detmi tak ju zas oni nechcu. Alebo sa chytia pohladkaju a potom konec zas sa ide sama hrat. Je pravda ze sme nechodili medzi deti dlho kedze dcera mala problemi zdravotne a ani v rodine nemame male dieta ani kamaratky nemaju. Tak furt bola s nami a dospelim okolim. Teraz ked chodime medzi deti je to tak ako som pisala. Raz si nasla kamarata s ktorym sa asi 2hodinky hrala smiala sa vymyslala no uz sme ho potom nestretli.
Myslite ze je to len tym ze este nie je zvyknuta a casom sa to zlepsi? Snazim sa ju zapajat medzi deti stale. No vravim je to ako to je. Myslite ze napr. Ten cas alebo neskor v skolke ju to zmeni? Prosim len ma nezdubkajte fakt nemam priklad od nikoho. Dakujem za ustretove nazory.
syn bol taky isty a to som ho medzi deti vodila od malicka, aj ked v okoli sme deti moc nemali. V jasliach tiez neskor dost pozoroval, nezapajal sa, nastupil tam, ked mal 2 roky a 3 mesiace. Postupne sa to zlepsilo, teraz je prvacik, je to miestny saso a zabavac. Nie vzdy je vsade ako ryba vo vode, ale nema problem najst partaka a zahrat sa. To sa vsetko upravi, neboj.
Mne to nevadi ani som neni nestastna... zle som napisala ze ma to trapi len obcas na to myslim a skor ma to mrzi. Preto ma zaujimaju nazory. Mozno mal ktosi cosi podobne alebo skusenost 🙂
@janhe Ešte je veľmi malinká. Máloktoré detičky sa vedia v takomto veku hrať s inými deťmi. Dcéra mala v apríli 2 roky... Keď chce sa troška pohrá, keď nie tak sa hrá sama... Neriešim. Niekedy iba pozoruje. Nemôžeš ju nútiť do hier s inými. Jednoducho to nerieš. Je maličká, časom sa to upraví.
@janhe ahoj, neboj sa, ja som mala starsieho syna tiez takeho samotara, ked mal hracku hocikto mu ju vytrhol a on iba plakal nevedel si branit, hral sa vacsinou sam, pozoroval chrobaciky a kvietky. bala som sa co bude ked pojde do skolky ze ho tam utyraju... ale nie 🙂 rychlo sa skamaratil so vsetkymi, tym ze je nekonfliktny a naucil sa aj branit si svoje, dokonca mi ucitelka povedala ze ked vymyslia deti nejaku lotrovinu tak sa velmi rad prida 😀 takze ono to chce iba cas a stretavat sa s inymi detmi, aby si postupne zvykala a ucila sa ako sa spravat v spolocnosti inych. velmi vela zalezi od povahy dietata a pokial ona nema zaujem zatial vyhladavat spolocnost inych deti tak ju do toho nenut, ono to casom pride... a mozno je introvert a je spokojnejsia sama 😉
Dakujem 🙂 dufam ... vieta rada by som bola aby mala kamosky aj hladam lebo tiez ju asi nebavi furt s nami byt.
Vy ste zlatunke dakujem vam kocky. Taka som rada ze ste ma pochopili a poradili 🙂
Myslim ze je to uplne normalne,aj nasa bola taka, teraz je uz trochu priebojnejsia ...poznam vuacero takych deti...ale poznam aj dve priebojnejsie ale tie maju durodencov a vychovu ak nieco chces musis sa pisnazit...t.j ze ich mamicky nechaju tak napr na smykalje ked ich deti ine 10o x predbehnu maju smolu ked sa nevedia sami prebyt
Myslim, ze sa nemusis stresovat.My sme boli na tom podobne. Casom sa to urcite zlepsi. Tiez sme nemali ziadne deti v rodine a ani kamosky deticky este nemali. Myslim, ze ides na to dobre. Treba chodit do kolektivu. Drzim palce 🙂
@janhe to je skor povahou. Nasa mala bola od babatka medzi detmi,lebo ma o 2r.starsieho brata,chodili sme aj plavat,aj na cvicenie pre deticky,ale napriek tomu nie je spolocenska,radsej sa hra so mnou a doma s bracekom este. Trosku sa to zlepsilo v skolke,tam uz teraz na konci skolskeho roku,sa uz vie aj vyjasit,ale na ihrisku sa skor drzi pri mne.. My s muzom tiez nie sme.nejak spolocenski,moja mama patrala a zistila,ze ona tiez bola utiahnutejsej povahy a to chodila velmi skoro do jasiel,vsak socik..no a otec,co do skolky nechodil,nemal ziaden problem nikde sa zoznamit,skamosit..
Nesil,prijmi fakt,ze je prosto taka povaha. Do kolektivu samozrejme chodievajte. Mozno nebude mat za kamaratov pol mesta,ale o to tuhsie priatelstva to budu..
je to normalne vyvinove stadium dietata
@janhe deti sa ucia socialnym vazbam az v skolke 🙂
Dakujem vam 🙂 ako vidim tak naozaj sa nad tym nemusim co i len zamyslat 🙂 a kazdej z vas dakujem za pozitivne komentare a 0 negativnych 🙂
Dobry den, mam synceka, ktory ma 20mesiacov a vsetko je to o cviku a zvyku.moj syncek je taky, ze on sa hned chce s kazdym dietatom hrat, prihovori sa a tak, ale tie deti sa s nim mic nechceli hrat, tiez bol dlho " samostatna jednotka" na ihrisku, postupom casu ma uz tolko kamaratov a kamaratok, ze to uz ani neviem zratat☺uz daleko pred ihriskom na nho deti kricia"Tomasko, Tomasko, pod sa s nami hrat", proste partia a este nevie ani poriadne rozpravat😀.este predtym, ako sa s nim nikto nechcel hrat, vobec som to neriesila, deti sa potrebuju "otukat", ja som bola iba taky pozorovatel☺no raz sa stalo, ze on sa chcel s dvomi chlapcami hrat a oni ho zbili, ze ma ist prec, tak vtedy som zasiahla a teda riadne(boli vo veku 7-8rokov)...ale urcite netreba na nic tlacit, bude mat kopec kamosov, kamosiek☺
@janhe Ako vidím nie si sama, môj drobec má tiež 21mesiacov a je presne taký istý ako tvoja. Tiež som z toho občas smutná, ale vidím, že je to asi normálne. Ja aj môj muž sme nesmelý a tichý, tak si vždy vravíme, že to zdedil asi dvojnásobne, ale inak vie byť pekne srditý a detí má rád, aj keď je hanblivý a nesmelý. Zatiaľ len pozoruje tak uvidíme ako sa to vyvinie.
Tak nie je a čo? Veď ešte sa uvidí, pôjde do škôlky, trošku sa oťuká.