21 dňové bábo má teplotu

anaj44
7. aug 2017

21 dnove bábatko ma teplotu co s tým

deti95060810
7. aug 2017

akú vysokú teplotu? Zavolaj na najbližšiu detskú pohotovosť...Poradia, možno aj prídu ak nemáte auto. k nám tak prišli nemali sme auto, malinká dcéra mala nejaký výsyp - za chvíľu dofrčala lekárka na sanitke...

ada309
7. aug 2017

K dr... tak male babo je nutne vysetrit..
Ak stupne nad 38'C (po odratani) paralen cipok...

gabriellka
7. aug 2017

@anaj44 ak ste poistenci dôvery, oni majú beplatnú infolinku, kde sa dovoláš 24 hod denne priamo lekárovi s akýmkoľvek problémom

anaj44
autor
7. aug 2017

Volala som pred tým ako som ti písalana linke povedali že mám ísť do detskej fakultnej nemocnice tam som volala že majú veľa a aj kiahne že mám skúsiť pohotovosť na torisskej tam ma odbili dfn aspoň povedali že ak prídeme tak nás pozrú mali mal 37.6 a stúpala volala som aj na novorodenecké kde nás prepustili lebo povedali že ak sa mi nebude mali pozdávať do 28 dňa je novorodenec a teraz povedali že nemám hodiť oni nemajú také žeby nás pozreli 😠

katka1981
7. aug 2017

@anaj44, do 38 sa to nejak neriesi. Ked tak mu daj vlazny kupel. Na pohotovost by som len tak nechodila, pretoze chyti nieco horsie. Rano k dr.
@ada309, ak sa nemylim tak paralen cipok je od 7kg a to urcite nema.

deti95060810
7. aug 2017

@katka1981 mne lekár hovoril, že paralen sa dáva už v nemocnici nedonoseným deťom....a tie majú 2 kg.... lekár mi ho predpísal pri prvej návšteve novorodenca....on bol predtým primárom v nemocnici na detskom tak bol v obraze....
A nejakú pliagu môže chytiť bábo ako na pohotovosti tak aj u lekára....😉

ysseba
7. aug 2017

A akú vysokú má teplotu? Do 37,5 u takto malých detí je normálna teplota. Prečo ti napadlo merať teplotu? Zdá sa ti byť nejaký nesvoj? Či len tak preventívne?

@ada309 Paralen čípok je od 3 mesiacov, resp. od 7kg.

jana_eyre
7. aug 2017

@ysseba paralen cipok sa dava polka takym mensim detom..
moj syn mal teplotu ako 2m, teplota je vaznejsia ako paracetamol.. na pohotovosti mu nakoniec podali aj nurofen.. mal zapal priedusiek..

@anaj44 aku ma teplotu? odpocitala si aj 0,5 ked si merala rektalne? dostatocne pije a cika?

anaj44
autor
7. aug 2017

@ysseba slabšie papal choval sa neobvyklénemohol spať a pritom bol unavený mrncal mal do 37.9 mám iba Digi teplomer a skúšala som aj pod pazuchou keďže on je kľudný a nesarpe sa

ada309
8. aug 2017

@katka1981 katka samozrejme ze treba pozret davkovanie- dala by som polovicu parelen cipok,ak by mal nad 38.5'C ...

map0007
8. aug 2017

@anaj44 Moja malá tiež teplotu keď sme malý 20dni.Doktorkavdyslevze uška a ja že bruško.Do uši sme dali na gázu búrov kvapky 2 krát denne.No a poradili mi na teplotu Paralen tabletky 125- stvrtinku podusiť na lyžičku s trošku vodickou (luckou) alebo čajík.Koli tomu tabletka lebo sirupy vypluvovala.A na fľašu sme nevedeli piť tá cez striekačku som dávala tekutiny tak nám klesala teplota.Do nosteka som dávala tie kvapôčky zo slanej vody.Skore zotavenie😉

anaj44
autor
8. aug 2017

@map0007 dakujem

dr zistila ze s mu trošku hridielko zapalilo ma to odomna ja ma problem kazdu chvilku z hor. dych cestami

neviete mi ešte po radit kolko moču je potrebne na odovzdanie dr ako vzorka?

katka1981
8. aug 2017

@anaj44, kolko sa ti podari. Pre dievcatka su take nalepovacie vrecuska, chlapcom sa berie lahucko rovno do skumavky. Najlepsie je merat v ritke rychlobezkou a odratat 0,5 st.