20 mesačný syn si štípe ušká

klaudisa
23. jún 2017

Ahojte maminy,
chcem vás poprosiť o radu. Môj 20 mesačný syn si už asi 2 mesiace štípe uška. Tak že tam má až podliatiny, robí to hlavne keď je unavený alebo rozbláznený. najprv som si myslela, že ho bolí uško ale tie má v poriadku. Stretli ste sa stým ako ho od toho odnaučiť, alebo to treba už riešiť z odborníkom? Ďakujem

snehuuulienka
23. jún 2017

@klaudisa asi áno,ak to trvá už cez 2 mes.,a na uškach má podliatiny,najlepsie by bolo popýtať sa detskej lekarky....určite to nerobí len tak bezdovodne

tanina724
25. jún 2017

Podľa mňa je to len zlozvyk.Robila to od mala aj moja dcera.Dokonca aj nás rada držala za ucho,keď sa pritulila.🙂Teraz má 6 rokov a keď je unavená,začne si zmolit ucho.Ale už ho aspoň nestipka.😍

bg2014
25. jún 2017

aj moj maly to robil a to bol znak pre mna ze uz je unaveny ale zeby ho az stipal to nie

klaudisa
autor
27. jún 2017

Ďakujem za rady on to tiež robí keď je unavený alebo keď ho niečo boli snáď z toho vyrastie. Neviem či ma zmysel ho na to upozorňovať, lebo keď mu poviem nono netyhaj si uško začne ešte viac a kričí nono nono a baví sa na tom

tanina724
4. júl 2017

U nás to nepomohlo.Aj sme dohovarali,hresili,nic.Robila to často.V spánku si ho pár krát dostipkala,až tam mala chrasticky.To bol taký podvedomy ukludnovak pre ňu.Postupne to robila menej a teraz len pri únave.A ti si ho len zmoli.

nikawero12
4. júl 2017

@klaudisa aj môj vnuk si štípal ucho keď bol unavený a chcel spať. Vôbec sme ho na to neupozorňovali a tento jeho zvyk postupne zanikol. Teraz má štyri roky a už to vôbec nerobí.

arletty
4. júl 2017

Aj nasa mala to robi a ma uz 4 roky 🙂 pri uspavani mala potrebu nam stipkat usi az to niekedy bolelo. Teraz zaspi sama a este sebe troska postipka 🙂