20 mesačnú dcérku učím na nočník

danielalaura
11. feb 2017

Ahojte mamicky mam 20 mesacnu dcerku pokusam sa ju naucit na nocnik lenze pokusy su neuspesne uz vie zadrzat moc na dlhsiu dobu vie kedy kaka ale odmieta ist na nocnik neviete mi neako poradit ??

evittam
11. feb 2017

@danielalaura Jedina rada-netlac na nu.....K nicomu to nevedie-maximalne k odporu ku nocniku....

danielalaura
autor
11. feb 2017

@evittam netlacim skusam opytam nechce nedam skusim opat iny den obcas sa vycika a potom zasa nechce

emilia25
11. feb 2017

Ak som raz zacala davat na nocnik vyse som plienku nedala dokonca ani na noc.3 chalani sa mi naucili na nocnik v pohode.najmladsi mi hovoril kaka aj na cikanie az kym nenastupil do skolky.este ma to caka s malou tam mam v plane bud toto leto alebo az nabude.uvidim ako jej to pojde z recou aby mi vedela povedat.

3009
11. feb 2017

@danielalaura aj my máme teraz 26 mesačné dievčatko a snažíme sa ju odúčať, ale ako píšu mamičky vyššie, niekedy sa vyciká aj vykaká do nočníčka, ale častokrát do nohavičkových plienok /tie jej dávame a hovoríme, že sú to nohavičky/, ale tiež na ňu netlačíme. Stále jej hovoríme, že ak chce ísť do škôlky nemôže cikať a kakať do nohavičiek. Ale určite to chce ešte dosť času.

janci05
11. feb 2017

Už ak si raz začala učiť na nočník, tak už to nevzdávaj a nedávaj zase plienky. Všetko chce svoj čas a trpezlivosť. Treba proste zniesť nejaké to pocikané a pokakané prádlo a dieťa samo pochopí, že to nie je správne a necíti sa dobre v pocikaných veciach. Samo sa naučí pýtať sa. Má 20 mesiacov, tak má ešte čas.

danielalaura
autor
11. feb 2017

@janci05 ja by som ju nechala ln tatko mudruje ze ju nemam tak nechavat ze vsetko pocika .... sme v podnajme teraz tak nechce aby sme to tu znicili a mame koberce tak hladam aj inu alternativu

emilia25
11. feb 2017

@janci05 presne neraz som utierala mlacky prezliekala do suchych veci ale plienky som uz nedala a naucili sa vsetci.najlepsie obdobie ucit deti je leto ked mozu behat aj z holym zadockom.

mimla
11. feb 2017

@danielalaura Alternatíva sú látkové plienky, klasika, štvorce. Toto zabralo u nás v podobnom štádiu učenia na nočník. Ak sa počurá, je to nepríjemné a teda to motivuje pýtať sa a zároveň človek nemá očuraný celý príbytok.

janci05
11. feb 2017

@danielalaura No ale inak to asi nejde. Najlepšie je počkať do leta, keď bude teplejšie. Ja som tak syna naučila pýtať sa cikať. Keď sme boli vonku a pocikal sa, tak som mala náhradné spodné prádlo a kraťasy.
Ak sa pocikal, tak som ho prezliekla a dohovorila som mu, že to nie je správne a časom na to prišiel sám. Tvoja dcéra ma 20 mesiaco, tak to skúste v lete.

danielalaura
autor
12. feb 2017

@janci05 viem ze to inak neide moja mala je strasne tvrdohlava a asi budeme do leta cakat ak sa jej nebude chciet pytat skor

alchemilkazltozelena
12. feb 2017

@danielalaura ja som nasu odplienkovala ked mala 2r4m a nic sme nezmeskali..

danielalaura
autor
12. feb 2017

@alchemilkazltozelena dakujem ...moja uz vie ked kaka ci piska len sa odmieta pytat povie ze kaka ale na nocnik ju nedostanem ani za nic

alchemilkazltozelena
12. feb 2017

@danielalaura nie je asi este pripravena..a odplienkovava sa zvycajne v lete prip. na jar ci jesen..