20 mesačná dcérka sa začala strašne báť

babatko2010
9. aug 2012

Ahojte,chcem sa spytat ci je nas problem bezny alebo by sme to mali riesit...moja 20mesacna dcerka sa teraz zacala strasne bat roznych zvukov,napr ked zazvoni doma zvoncek alebo ked trubi auto,mixeru,rozneho vrndzania,no najviac asi toho zvonceka,vtedy ju nespoznavam,velmi ma to trapi,hned sa rozplace alebo pisti a uteka sa schovat alebo sa ma drzi potom 10minut ako kliestar,ma niekto skusenost?doteraz sa nebala nicoho...

lia09
9. aug 2012

@babatko2010 a doteraz bola kludna,nebala sa?Inak ma velmi pekne meno 😉

kamilka3
9. aug 2012

Ahoj, aj nas 24 mesacny chlapcek sa teraz zacal viacej bat, roznych zvukov aj ked niekto troska hlasnejsie prehovori, hned sa zlakne, on zatial neplace ale len sa tak vystrasene pozrie, ale nie je to vzdy, niekedy si to ani nevsimne... Aj jedna maminka v okoli, ma chlapceka 23mesiacov, tiez hovorila, ze sa zacal viacej bat a hned k nej uteka...Ja sa snazim malemu hned vysvetlit, ze co to bolo... ,pripadne mu ukazat vec, co zvuky vydava (napr. smetierske auto, mixer, zvoncek,...)

nelinka79
9. aug 2012

aho nasa je sice starsia ale okolo tretieho roku nam to zacalo tiez .. ja som bola v kuchyni a ona nechela ist sama do izbicky si len cosi zobrat , vecer sceny dobre ze sme skrine neodtahovali ze tam nikto neni, nakoniec som jej dala na dvere velku nalepku akoze zakaz jezibabkam a v dm drogerii kupila sprej proti strasidlam, mixer ked zbada tak s krikom bezi prec a ked vysavam je zavreta v izbe kde sa nevysava...neviem ci je to zrovna to iste ale casom sa to v pohode zlepsuje , treba vela trpezlivost a hlavne ich nevysmiat ale to vies urcite aj sama ..

babatko2010
autor
9. aug 2012

este som zabudla...teraz sa zacala pytat na nocnicek,je cely den bez plienky a ked sa donho vykaka zacne strasne plakat,pritom ju stale chvalim aj ked sa vycika,ubezpecujem ju ze to tak ma byt aby sa tam vykakala ze sa nemusi bat ale aj tak sa toho boji☹

babatko2010
autor
9. aug 2012

@lia09 nebala sa vobec,mozno len cudzych ludi ktorych nepozna ale ved to je normalne,Dakujeme🙂

bonaquaba
10. aug 2012

no u nas je to rovnake,len s tym rozdielom,ze mala ma styri roky, vobec sa nicoho nebala a z z jedneho dna na druhy uplne vsetkeho, stale mi chodi za zadkom 🙂 a ked niekto zazvoni alebo zaklope, tak ihned pisti ani dvere neotvori, ale ja to beriem, ze ma take obdobie,ktore prejde,aj ked je to asi trochu zostane,ale snazim sa ju vzdy ukludnovat, ze vsetko je ok a do sa sama tiez nepojde hrat iba so mnou, tak sa hra pri mne v kuchyni,obcas sa stane,ze tam ide sama do izby,ale potom si zrazu uvedomi,ze je tam sama a sups naspat ku mne, ale dufam to prejde