Syn ma 2 roky a 4 mesiace a minule pohryzol chlapceka v detskom kutiku. natahovali sa o auticko a syn to vyriesil takto po svojom. Bolo to velmi neprijemne, ospravedlnili sme sa, nastastie maminka toho chlapceka bola chapava a nerobila sceny. Okamzite som syna prezula, obliekla a odisli sme odtial. Vysvetlujem mu dookola, ze je to velmi zle a skarede, ze to boli. Urobil to parkrat aj predtym svojmu starsiemu bratovi, ked sa o nieco natahovali, proste si takto riesi konflikty. Som zufala, bojim sa s nim uz chodit do kolektivu deti, mam strach, ze znova niekoho udrie, ustipne, alebo pohryzie. Rozmyslame uz nad skolkou, ale bojim sa, ze ked ho nebudem mat na ociach, nebudem moct rychlo zasiahnut a moze znova niekomu ublizit. Chapem maminky, ktore sa s uhryznutim stretli z opacnej strany, teda, ze bolo ublizene ich dietatu, ale tie, ktorych dieta to este neurobilo, tie to asi nepochopia. Bola som uz svedkom neprijemnej sceny, kde mama uhryznuteho dietata skaredo nadavala mame dievcatka, ktore pohryzlo jej dieta, kricala na nu, ze ma nevychovane decko, ze ho ma riadne stlct a davala jej podobne "rady" 😖 . Toto nechcem zazit na vlastnej kozi...
@moncici13 moj synovec tiez hryzie stipe udiera ked sa mu nieco nepaci alebo ked mu vezmu hracku najcastejsie si to odnesie moja mala svagrina tvrdi ze to robi iba jej ze ine deti nehryzie skusala nanho vsetko ale zatial stale robi zle vcera Miske skoro oko vypichol perom.... on sa jej(mame) dokonca vysmieva do tvare ked ide za nim aby prestal..... ☹
no.....moja mala ma 18 mesiacov a ma tiez niekedy take bojove nalady....vacsinou, ked chce na seba uputat pozornost.....sa rozpravame s mm a zrazu bomba medzi oci, alebo kusanec do ruky.....chodi k nam znama so 4 rocnym synom, a ked jej nahodou zoberie hracku, tak to schyta tiez bombu medzi oci.....snazime sa jej vysvetlit, ze to nie je spravne....vraj to odoznie samo, ked podrastie......ked vystihneme ten moment, ked zdvihme ruku, tak po upozorneni nebuchne, len zacne plakat, ze sme ju pristihli......alebo zacne zalovat, ze jej zobral hracku....ked je napriek upozorneniu zla, tak automaticky konci hra, a berieme hracky.....uz to ako tak zacina chapat, ze to nie je spravne.....
@moncici13 moj maly aj dcerka boli uz uhryznuty a nikdy som tej mamicke nic nepovedla, lebo viem, ze ona sa kvoli tomu trapi ze jej deti hryzu /jej starsia uhryzla mojho starsieho a mladsia moju..len nie v ten isty den/ ..snazi sa to riesit, predchadzat situaciam..ale nemoze byt detom za zadkom stale
no a teraz som rada, ze som nia to nefrflala..lebo moja mladsia zacala hryzt ..zatial len maleho asi 2x /ked jej zobral nieco/, a mna raz ale to v ramci srandy skusila
riesim to tak, ze necham malu na chvilku samu, zoberiem jej tu hracku pre ktoru to vzniklo a vysvetlim dorazne, ze to co spravila nie je dobre a teda hracku mat nebude ..viem ze to este nechape..ale snad do prinesie urodu do buducna ...bolo to pred 2 tyzdnami a odvtedy sa to nezopakovalo...tak snad na to zabudla, ze sa to da 😅
@moncici13 tvoj syncek je uz dost velky na to, aby chapal, ze uhryznutie boli... Cize ak sa taka scena zopakuje, alebo budes svedkom toho, ze sa "biju" o hracku, hned zasiahni a snaz sa deti motivovat, aby sa pekne dohodli. Ak uvidis, ze syn to riesi po svojom (fyzicky), okamzite ho treba zbalit, vziat z hry a nazorne mu ukazat, ze taketo spravanie je nepripustne..Zopar takychto situacii zazije a pochopi, ze silou nevyhra - naopak, on vychadza z hry ako porazeny, lebo hracka ostava tomu "co sa nebije". 😉. A samozrejme dookola, na rôznych modelovych situaciach, pri hre s maňuškami hrať situacie, ked sa dvaja biju - ako zvitazi treti, alebo ako sa dohodnut