2 ročné dieťa sa nehrá s formičkami v piesku

alissssss
9. okt 2018

Ahojte,moja malá bude mať o mesiac 2roky. Na ihrisku sa v piesku nehrá s formickami,iba chytá piesok do rúk. Potom hádže kamienky,smyka sa,hupackuje,behá za deťmi. Doma sa tiež hrá,ale vela vyhadzuje ma rada to trieskanie,všetko hádže na zem,nastokuje napr.kruhy,gula loptu atd.ale kreslit s pastelkami tiez nie,ani hry ze by kladivkom buchala do niecoho,aj papat lyzickou nechce,odhodi ju,jedine rukami. Je to ok?

nela6
9. okt 2018

@alissssss a čo ti odpovedá keď sa s ňou bavíš?

petrakvetinka
9. okt 2018

Moja 3,5rocna sa nehrá s formickami v piesku...myslím,že ju to nebaví a keď sa jej spýtam prečo,povie neviem...a je to ok...😃

alissssss
autor
9. okt 2018

@nela6 ešte nerozpráva,iba mama tato baba

kuravesele
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kika831
9. okt 2018

@alissssss mam 6 rocneho velmi sikovneho syna a v piesku sa nehral nikdy, pojazdil autickom a tym to skoncilo. Teraz mam 21 mesacneho syna a z piesku zbiera tak akurat kamienky a spinky. Tiez ma obdobie, ze vsetko hadze. Nemyslilm si, ze by to nemalo byt v poriadku. Kazde dieta je ine a kazdeho bavi nieco ine. Mas uplne normalne dieta. Postupne urcite zacne robit aj tieto veci, ktore popisujes. Len treba asi vytrvat a venovat sa jej a mozno o mesiac ci dva ju aj tieto aktivity zacnu bavit. Drzim palce 👍 a hlavne ziadny stres

nela6
9. okt 2018

@alissssss aha,tak to máš o to sťažené...neskúšala si sa radiť s pediatrickou? Moja sa pýtala už keď mal rok či javí záujem o samostatné jedenie a príbor a podobné veci

spuntikmathiasko
9. okt 2018

@alissssss Je uplne normalna, bezne sa deti nehraju v takomto veku s formickami (hra sa rodic a dieta to nici), kreslit tiez nechce kazde (dcera mi kresli od roka pomali, prvy syn zacal kreslit fest neskoro okolo 4 rokov), dcera rozprava od roka a velmi pekne cisto zrozumitelne, syn zacal ako 3,5 rocny do vtedy nepovedal ani mama, nic). Kazde je ine. Dolezite je, ze komunikuje, hra sa, nevyhyba sa ludom, udrzi ocny kontakt atd. A 3 babo co mam ma momentalne rok a hadze a trieska so vsetkym. Supliky mam non stop vyhadzane uz neupratujem az vecer ked ide spat 🙂

alissssss
autor
9. okt 2018

@kuravesele to ste ma potešili 😊

spuntikmathiasko
9. okt 2018

@alissssss A co sa jedenia tyka syna este v skolke v prvej triede museli dokrmovat, vobec sa nechcel sam krmit a dcera od roka brala lyzicku od 2 rokov jedava uplne vsetko sama.

anjelicek26
9. okt 2018

Ano - je to uplne normalne. Hladajte veci, co bavia ju, nie to, co bavi deti okolo... kazde dieta sa vyvija individualne a ma ine zaujmy, a je to tak dobre.

alissssss
autor
9. okt 2018

Ďakujem Vám moc , tak sa nebudem zbytočne stresovat. 😊 Snáď všetko príde,no a pediatra som sa nepytala,lebo sme tam neboli od posledného povinného očkovania 😂.

danula.ch
9. okt 2018

@alissssss mojich v tom veku formicky ani kreslenie ani náhodou nebavili...... až od asi 5r ako-tak. A pritom sú to úplne normálne deti, každého proste baví niečo iné. Alebo raz baví, potom nebaví a tak dookola......

ivec16
9. okt 2018

nestresuj su deto kludne a su deti pre ktore je najvacsia zabava ked sa vsetko naokolo hybe a trieska ;) niektore deti sa pekne hraju s autami a babikami, ine radsej skacu a mixuju so sebou... jednoho bavi robit babovky ineho len kazit tie babovky (podla mna vacsinu deti do 2 rokov tie babovky len zhadzovat a robit ich musis ty) mate uplne zdrave dieta ;) original ;)

fajnzienka
9. okt 2018

Ani môj malý 23m. sa v piesku nehrá a ani staršia dcéra 5,5r. nikdy dlho nesedela v piesku a nrhrala sa s formičkami dlhšie ako 5min. ako 2r.takmer vôvec

romiada
9. okt 2018

@alissssss my mame to iste. Náš malý má 21mes. Keď robí niečo s pieskom, tak jedine že ho pozotiera z lavičky (okolo pieskoviska čo je osadená) na seba. Žiadne formičky, stavanie. Ani doma ho nebaví stavať kocky alebo trieskať kladivkom do zatĺkačky. Všetko vyhadzuje (hrnce zo šuflikov v kuchyni), hračky porozvlekuje po celom byte, ale s ničím sa nejak reálne nehrá. Jediné čo ho chvíľu baví je púšťať si s niekým druhým autíčko (naťahovacie so zotrvačníkom). Vylezie na šmykľavku a spustí sa, jazdí na motorke, autíčku. Hojdať ho baví asi tak 5-10 sekúnd. Potom chce ísť dole. Knižky sa mu snažím ukazovať , čítať, on mi ju schmatne a "prelistuje" nakoniec a potom nechá tak. Priznám sa , že aj ja som niekedy z neho frustrovaná a lámem si hlavu že preboha čo tohto chlapca bude baviť. Miestami som už mužovi zo zúfalosti povedala, či nemá nejaké znaky autistu, lebo dosť dlho nepočúval čo mu hovoríme a málo sa nám pozeral na tvár a do očí. Nerozpráva skoro vôbec (len mama, baba, parkrat tata) a niečo si mrmle nahlas a stále vrieska a vynucuje si svoje krikom.
PS: jediné čo ho fakt neúnavne baví je všade trhať kvetinky. Už si robím srandu že či nebude z neho nejaký celebritny florista 😀
a ešte s vysávačom sa dokáže prehrať aj hodinu a miluje ho tak , že keď len vidí vysávač na obrázku , tak ide vyskočiť z kože.

lubik87
9. okt 2018

@alissssss a ? Je v poriadku nepanikár 🙂 teraz čo sú najmenší škôlkari okolo 3 rokov tak všetkých kŕmia pomaly lebo sami nechcú a obliekanie to isté 🙂 neboj sa venuje sa dieťatku neporovnavaj 🙂

janulik2008
10. okt 2018

pane boze ... je to normalne ... nie kazde dieta to bavi ..

majcika
10. okt 2018

@nela6 moja ma 6 rokov a o samostatne jedenie javi zaujem 0. O jedenie ako take javi zaujem 1 aj to len par speci nastastie zdravych veci. Tvoj pediater by z nas chytil amok

asia83
10. okt 2018

@alissssss A čo? Či už chcete, aby vám prednášala "Mor ho!"? Na formičky má čas. Od troch rokov dieťa môže chápať zmysel "koláčikov" v piesku.

siska53
23. okt 2018

@alissssss tak sa nehra.. no a? Moja sa zas nikdy nechcela hrat na ihrisku s detmi. Ani v case,ked uz chodila do skolky.. prosto je taky typ...

A v obdobi 2-3r.asi vsetky deti rady vyhadzujú, aj nas mal také obdovie,len sme samozrejme regulovali,co moze a co nie.. ale ak hodil od zlosti,slo to prec,to sme rozlisovali. Podla mna mas dieta uplne ok..