2 ročné dieťa sa hrá väčšinou samé alebo len chvíľkovo s inými

daniella54
24. sep 2019

Ahojte neviem čo robiť.... Moja dcérka má o týždeň 2 roky hrať sa hra krásne kreslí si,vozí sa, vari si v kuchynke , pozerá knižky , kraja ovocie zeleninku (myslene je detské Riady aj ovocie ) ale nastane problém ak sa s ňou hráte.... začnem sa s ňou hrať a po chvíli ju prestanem baviť a otočí sa a ide sa hrať sama s niečim iným .... alebo horšie je že nechce nikdy nič požičať po chvíľke si to všetko začne brat privlastňovať a kričať že je to jej .... ak ideme ku kamoske na návštevu má dievčatko o rok staršie s tým sa pohra pekne ale tiež moje moje moje pocut z izby ale niekedy povolí a hrajú sa ďalej ale keď príde o rok mladšia dcéra tak tu dobre že nezbodi na zem a všetko je chabre z rúk a uteká pred ňou.... Akoze som rada,že sa zahrá aj doma sama nemusím nad ňou stať ale zase mi to vadí lebo keď chcem aby sa isla učiť slova a zvieratká tak má ignoruje ....rozhadze papiere a s plačom odíde lebo mala asi inú predstavu čo budeme robiť .... máte aj vy skúsenosť že vaše dieta sa hralo väčšinou len samé ? Ďakujem Vám baby za odpovede vopred

deti95060810
24. sep 2019

jasné...však má ešte len 2 roky....o rok to bude zas iné...

uhgara
24. sep 2019

Juuuj podla mna tu riesis zbytocnosti. Ma len dva roky a je to take prirodzene, ze si chce proste vsetko privlastnit, to je prirodzene v tomto veku, ze su deticky take

marguay
24. sep 2019

Tak ja mam uplny opak dcerku. Visi na ludoch a spolocnosti a ked sa hra sama 10 min mozem oslavovat. Poradim ti knihu NEJSOU stejne. Tvoje dieta je taky typ. Ty to hlavne nemen, ale skus ju chapat.

oliali
24. sep 2019

@daniella54 mne to pride uplne normalne, mam 2 rocneho chlapca, zahra sa krasne sam s autickami, s bratom sa akurat tak nahanaju a jasia... ked nieco chcem s nim tak sa zlosti a vsetko pohadze na zem, nenutim ho... ked bude chciet budeme robit spolu... jeho brat zase potreboval nonstop zabavaca... takze opacny extrem... on zase ale uz v 2 rokoch rozpraval, poznal farby, prve cisla a tvary... tento druhy nehovori ale zase je to maly artista, lozi, splha, skace z vysok...🙂

saskia_98
24. sep 2019

Nechaj ju, ju to prejde. Inač moj syn ma len 10 mesiacov a už teraz je všetko moje, moje. Ked pride ine dieta k nemu sa pohrat s jeho vecami, čape deti, plače, hadže sa o zem. Jedine dieta ktore ku nemu moze ist je moje krstňa. Jej aj hracky da, inac nikomu nic. Čiže čakam kedy ho to prejde a podeli sa s niekym ...

sapetka
24. sep 2019

Uplna normalka🤷‍♀️A ze vsetko je jej?tiez normalne. Deti si okolo 2r zacnu uvedomovat “svoje vlastnictvo” a to su ich hracky. Moj syn mi tiez hovori ze vsetko je jeho. Nechaj to mamka to je olinkove😅

jallka11
24. sep 2019

počkaj keď príde obdobie ja sa nudím, budeš s láskou spomínať na časy keď sa vedela zahrať sama :D

tasticka59
24. sep 2019

Podla mna to je okay, tak ma teraz obdobie, ze sa chce hrat sama, ze sa najlepsie zabavi vo svojom svete. Casom sa to moze zase uplne otocit a nebude sa vediet zahrat sama vobec

ivana11155
24. sep 2019

@daniella54 Ty vobec nemas problem, len si ho sama vyrabas😉
Kopa inych deti v dvoch rokoch vobec neobsedi a same sa nedokazu zahrat.

polyana
24. sep 2019

Môj bude mať o 2 mesiace 2 roky. A bola by som happy keby sa aspoň chvíľu zahral sám. Ú nás je to stále len:Mama hopa na zem, tati hopa na zem. A hrať sa s ním. Oddýchnem len keď spi, čo je cez deň v poslednej dobe maximálne 1 hodinka.

sorciera24
24. sep 2019

precitaj si zakaldy vyvinovej psychologie, deti do 3 rokov sa hraju (ak sa vobec hraju) same, nepotrebuju k hre inych, vidno to pekne v skolkach, ekby si sa bola pozriet v tride, dke su deti do 3r. sa kazde hra samo, vo vyssich triedach uz aj spolu.....po 3r. sa zacinaju zoskupovat, hrat spolu.....
a to, ze v tomto veku presadzuje svoje ja sposobom, ze je vsetko moje, je tiez prirodzene....
mas vyvinovo uplne normlane dieta!

siska53
24. sep 2019

@daniella54 je mala! Kazde dieta je ine.. nas sa takmer nevedel zahrat sam.. jeho sestricka zas s tym.nemala.problem.. ale.zss on v tom veku sa uz vedel tak nqozaj zahrat s inymi detmi, co este nebyva obvykle, hravaju sa skor vedla seba.. dcérka zas bola odlud velmi dlho, ak bola ochotna sa hrat, tak s dospelymi pribuznymi alebo este s bracekom.. az ovela neskor sa zacala hrat aj s inymi detmi.. aj to malo, az okolo 6roku sa tak viac skamarátila s deťmi ako takymi.. ale ja som.to NERIESILA, respektovala som.jej povahu a rôznorodosť.

maciatkolulu
24. sep 2019

@daniella54 prepanajana, ved to je ešte batoľa, akú chceš od nej kolektívnu hru a moje moje, neprešlo môjho ani v šiestich.... Hrúza, iba najlepšom dvom kamošom, inak peklo. A tiež sa nehrá s hocikym. A akože to, že sa hraju samé v izbe trojročná a dvojročná, klobúk dole.... Ú nás málokedy v detskej.

12345anna
24. sep 2019

Ahoj, môj synček už v dvoch rokoch chodil do škôlky a keď som sa pýtala pani učiteľky v škôlke či sa hrá s inými deťmi, tak mi odpovedala, že dvojročné detí sa ešte nepotrebujú hrať s inými deťmi, myslím kolektívne, oni sa skôr hrajú samostatne, po niekoľkých mesiacoch som si už však všimla, že už tvoria v škôlke partie kamošov. Môj malý deti vyhľadáva, ale o hračky sa nerád delí, tak ho do toho nenutim, proste ho beriem takého aký je. Zahrať sa môže s deťmi aj na Ihrisku,calebo sa môžu hrať na schovávačku, či naháňačku.

daniella54
autor
25. sep 2019

@daniella54 mamičky ja viem, že je to normálne ale ide o to že si pripadam za cely deň pre ňu nepotrebná iba keď sa pýta na záchod si má všimne... ona je spoločenská aj sa zahrá s druhými nepovie toho veľa ale rozpráva len maximálne 10 min a koniec potom zase sama. ja nechcem radu ja chcem len vedieť či aj druhé deti si rodicov pri hrách a podobne nevšímajú alebo vlastne za celi deň nevšímajú ... aj to že si veci privlastňuje je normálne ale nepočúva má keď jej vysvetľujem že sa má podeliť ... každá máme inú výchovu detičiek preto neporovnávam len sa pýtam ako to majú aj iné detičky aby sa vedela začleniť a samozrejme chcem aby si osvojila aj iné aktivity ...

hettinka
25. sep 2019

@daniella54 máš normálne zdravé dieťa. Do 3 rokov sa deti nehrajú spolu, sle vedľa seba. A podeliť sa? Má 2 roky, nie 12.

maciatkolulu
25. sep 2019

@daniella54 tak moje deti si stále vyžadovali a aj vyžaduje malý stálu pozornosť... Najmä v malom veku, miluje keď sa mu venujem a ja som z toho unavena😂😂😂😂a tiež mu vysvetľujem, že pozicaj, vrátia ti, nezaberá. Vôbec, pozícia svojim naj kamarátom. Ale už som vzdala boj, nakoniec ani mne by sa nepáčilo keby ma niekto nútil požičiavať každému moje veci.... Už neriešim.

daniella54
autor
25. sep 2019

@maciatkolulu tak to ti závidím lebo veď od toho je matka doma aby sa s ňou hrala a priucala.... a toto mne chyba že je moc samostatná .... keď bola menšia bola na mne zavesená ale odkedy nekojim je to iné.... ako vonku aj somnou sa zahrá a že mám pozerať ako lezie na smiklavku atd ale doma ani nezávidí o mna.... a to ju vychovávam samu len rodičia chodia raz za čas domov lebo priateľ robí v zahraničí ...

maciatkolulu
25. sep 2019

@daniella54 každé dieťa je iné, každé dieťa potrebuje niečo iné. Mňa to zase unavuje😂

saluda
25. sep 2019

@daniella54 no niekto je introvert, iný zase extrovert, to nezmenis. Chápem, že ti je to ľúto, ale nič nedosiahnes s tým, keď jej budeš vnucovať svoju pozornosť a vymýšľať činnosti o ktoré nemá záujem.
Dosť ma zarazila veta, ako za ňou ideš s papiermi, aby sa učila slová a zvieratká. Možno ju to vôbec nezaujíma, má iné záujmy. Odpozoruj čo ju bavi a venujte sa tomu, ak má záujem. Lebo deti to majú tak, že môžeš do nich hustit koľko chceš a výsledok bude nulový. Potom prejde pár týždňov a to, čo si sa krvopotne snažila naučiť ich celé mesiace, zvládnu za 2 dni. Rozdiel je v tom, že predtým ešte nechceli, neboli na to pripravené.
Dam ti príklad z praxe. Môj syn už v 2 rokoch prejavil záujem o čísla a písmenká. O pol roka ich už všetky poznal, malé veľké, vedel ich vyslovit skôr ako začal rozprávať. Tak sme si všetci mysleli, že sa čoskoro naučí čítať, rozumej tak do 2 rokov. Lenže on nechcel, alebo nebol pripravený, neviem. Nenutili sme ho do toho, len sme občas skúsili, či sa nechyti. Až keď mal čerstvých 6 rokov za mnou prišiel, že sa chce naučiť čítať a na druhý deň si čítal sám. Na tomto som sa poucila na celý život

zuzuliennka1
8. mar 2020

starsia diskusia, ale uplne autorku chapem, nas 2rocny sa hra sam, odkedy sa zacal vedoma hrat, vzdy si sam vystacil, zabavil sa s legom, kockami,.. ale teraz mi to uz prekaza, lebo sa mi ta jeho “samostatna” hra zda az prilis samostatna.... vlastne sme tym padom nebudovali nejake “interakcie” alebo ako to nazvat.... ale zacala som s nim kvoli tomu chodit do herne, nech je medzi detmi. tak uvidime