2-ročné dieťa odmieta jesť, čo robiť ?

Mamky, čo robíte keď Vám dieťa z trucu odmieta jesť ? Dáte mu niečo iné čo zje alebo čakáte na zázrak ? Mám 2 ročného asi v období vzdoru 🤷🏼‍♀️

renab
8. jan 2020

Nedala som. Nech neje. Vsak ho to prejde.

sapetka
8. jan 2020

@kannaway_kristina ked nechce vezmem a neje

evittam
8. jan 2020

@kannaway_kristina Ako je už napísane. Nech si trucuje.Nezje na obed dostane to isté ako ďalšie jedlo. Nic medzi tym.

mogaa
8. jan 2020

@kannaway_kristina nedávaj iné...treba počkať a opäť ponúknuť......nanajvýš kúsok ovocia ale určite nie blbost.....nechceš obed, nechaj tak, zješ ho na olovrant😉a ak nie tak až večera....

mogaa
8. jan 2020

@kannaway_kristina ale naša j eopačný prípad...ak náhodou nechce obed, zje to na večeru a ešte pýta duplu😉treba zobrať dieťa von nech sa vybehá, vytrávi mu a potom to zje ...

loliki
8. jan 2020

Možno ho niečo bolí, zuby, hrdlo. A čo ti odmieta jesť? Ako dlho?

kannaway_kristina
autor
8. jan 2020

@mogaa no on práveže doteraz jedol celkom dobre, až teraz začalo to obdobie vzdoru hádže sa o zem a tak 😆 a prestal aj jesť...doteraz jedol aspoň keď pozeral niečo a teraz už ani to...držím lyžicu pred ústami a on sa smeje 😆

kannaway_kristina
autor
8. jan 2020

@loliki pár dni je problém no dnes nejedol obed, boli sme vonku myslela som že ho prejde no nič, a keď držím lyžicu pred ústami tak sa smeje, čiže asi ho nič neboli len robí nervy 😆

lucia147852
8. jan 2020

aj moja to robila. Lenže ona to nezjedla ani na olovrant ani na večeru ani na druhy den. Proste nejedla vôbec nič. Potom jedla len tvrdy syr s paprikou a knedlu s omáčkou. Ine nič :D :D vyblednuta, prepadnuta. Chvalabohu už ju to preslo a začala jest ako clovek. Na zvysenie chuti do jedla je dobry B komplex, ked mala predtým taketo obdobie zabral.

lenocka12345
8. jan 2020

"..doteraz jedol aspoň keď pozeral niečo.".. akože , doteraz ti jedol keď pozeral niečo v TV ?

kannaway_kristina
autor
8. jan 2020

@lenocka12345 niekedy bez a niekedy s rozprávkami 🤷🏼‍♀️

mogaa
8. jan 2020

@kannaway_kristina nemôžu mu ísť zuby?

kannaway_kristina
autor
8. jan 2020

@mogaa no neviem môžu ale keď sa mi rehlí pri tom tak pochybujem 😆 už mi ho bolo ľúto že nejedol tak som mu dala chlebík a mlieko a to už bez problémov 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Určite je aj chyba vo mne že mu neviem povedať nie a nakoniec som to ja co nevydržím ☹️

loliki
8. jan 2020

@kannaway_kristina Netráp sa, proste kašli naňho. On hladom neumrie. On sa s tebou hrá. Ja som tiež mala obdobie, systém : dieťa MUSÍ denne 5 krát jesť. Tak som pripravovala jedlo, že už je čas na jedlo a oni veľakrát nezjedli ( troška či vôbec nič). Tak som prešla na systém: ponúkla som, dieťa malo možnosť denne 5x sa najesť. Nechceš? Svet sa nezrúti.

saluda
15. jan 2020

@kannaway_kristina podľa mňa ho baví, ako s tebou cvičí. Teraz je ten správny čas nastaviť hranice, v období, keď skúša, kam až môže zájsť. Neboj sa, od hladu neumrie, iba čo zistí, že lepšie je, keď sa naje. Ako už vyššie písali, ponukni 5x denne jedlo. Rodič má určovať čo sa bude jesť, dieťa zase koľko toho zje. Nezjes = budeš hladný, jednoduchá rovnica. Buď si istá, že to rýchlo pochopí a pokiaľ nemá nejaký zdravotný problém, ktorý by to teoreticky mohol tiež spôsobovať, tak sa rýchlo dostanete do normálu. Čím doslednejsia budeš, tým skôr budete mať klud