Ahojte maminy,chcela by som Vás poprosiť o radu a Vaše názory.Moja dcéra má 2 roky a nereaguje na svoje meno?Je to v poriadku?
ako, ked ju zavolas menom nepride k tebe? to by bolo cudne, ak nema problem so sluchom
@simojka - uz rocne dieta by malo reagovat na meno. Ci je problem v komunikacii alebo v sluchu ti povie pediater, ale urcite by som to riesila.
nema problemy so sluchom? na ine reaguje? ked ju zavolas papat, ide? ci iba na meno nereaguje? urcite by som sa o tom zmienila doktorke.. 😉 pokial reaguje na ine veci, tak by som to neriesila.. 😉
A nereaguje preto, ze nevie ze sa tak vola alebo preto, ze je prilis ziva a nepocuva? ja niekolko x volam na malu a ma ma na haku a robi si svoje, ale viem, ze je to v pohode, jednoducho ma lepsie "veci na praci" 😅 ale svoje meno pozna a ked sa jej spytam kde je Adelka tak ukaze na seba....ak to tak u vas nie je tak to urcite konzultuj s pediatrickou
hm v poriadku to asi nie je, môj má 2 roky a 3 mesiace a keď sa ho opýtam na meno tak už si povie aj meno aj priezvisko, takže myslím že na meno by mala reagovať už dávno
Napriklad autisti nereaguju na meno.
ja neviem co vsetko mate s autistami co vsetky deti su len autisti alebo co
určite by som sa pri najbližšej návšteve pediatra o tom zmienila,moja dcérka bude mať rok,ale keď ju oslovím menom, tak reaguje, kukne na mňa..... takže si myslím, že 2ročné dieťa by malo reagovať na meno určite. ale tak ako už bolo spomínané, reaguje na iné veci? keď sa s ňou rozprávaš reaguje? odpovedá na iné otázky?.....
takisto si myslim, ze normalne to nie je.moj maly bude mat tento mesiac rok a na svoje meno reaguje uz davnejsie
Podla mna nie je, moj osem mesacny uz reaguje, starsi uz v roku vedel nielen reagovat, ale aj vedel povedat ako sa vola
Pokud jste na ní doteď volali zlatíčko, příšerko, nebo bambulko, tak bych to pochopila, že nereaguje na své jméno 😉 V ostatních případech bych se doktorky určitě poptala 🙂
nie, nie je to normalne. treba zistit ci na ine veci reaguje
moja tiez nebude reagovat na meno, lebo ju nikto Sofia nevola :D zlatinko, milacik, pampusik, chrobacik..:D
Skús ísť do temy poruchy komunikace, tam ti možno poradia viac.
ja viem, ze je to blbe a v podstate neorovnatelne, ale prosim, nekamenujte ma...som len snazilka, takze zatial cele svoje city davam svojmu psikovi. ma uz skoro dva roky a do 3/4 roka (co je u psov hrozne dlho) na svoje meno nereagoval...tak sme ho zacali volat inak a okamzite zo dna na den zacal pocuvat... 😕 tym som chcela len povedat, ze mozno sa jej len meno nepaci a nestotoznuje sa s nim...citala som kedysi, ze (opat o psoch, ale da sa to aplikovat aj vseobecne na ludi, nielen na deti), ze ked sedite v druhej miestnosti a rozpravate sa s niekym, tak v tej istej intenzite treba povedat aj meno dietata...vobec ho nezvyraznovat ani nic...a ak mu meno pasuje a stotoznuje sa s nim, tak spozornie, ale ak ziadna reakcia, tak sa mu mozno meno nepaci. skusala som to na celej rodine 😀 a jediny clen, ktory nereagoval, resp. nereagovala, nema svoje meno rada a vzdy sa chcela volat inak... tak mozno na tom nieco bude...
nie je to v poriadku, treba sa objednat na neurologiu, aby sa vylucil neurologicky problem, potom smer ORL na vysetrenie sluchu a uplne najdolezitejsia vec je vysetrenie u klinickeho psychologa ... ale co najrychlejsie a toto mala byt skor diskusia
moj maly reaguje asi od 5.mesiaca. a bala som sa, ze nebude..lebo mu vacsinou hovorim Laska, Milacik, Prdko.. 🙂 ale niekedy sa bavi tak, ze ja ho ohlasujem, ale nepozrie na mna ani za svet, len sa usmieva.
Inak ak chodíte na prehliadky, tak lekári sa zvyknú pýtať na tieto veci... tvojho to nezaujíma? Lebo aj podľa reakcie na svoje meno sa vie neskôr posúdiť, či dieťa dostatočne vníma, či sa vie so svojím menom stotožniť, či tam nie je len fyziologický problém (napr. tie ušká).
Takže asi neváhaj a naliehaj na lekára, nech ti napr. odporúča aj neurologické, po prípade psychologické vyšetrenia... to nie je hanba, ale občas potreba...radšej ísť zbytočne ako potom ľutovať, že si pre dieťatko nespravila dosť 😖 ...veľa šťastia 😉
podla mna je to treba riesit s lekarkou, nechcem ta vystrasit no asi to v poriadku nie je, inak sa sprava normalne?komunikuje?
Skus si precitat - http://najmama.aktuality.sk/clanok/231490/ste-s...
Tiez si myslim ze to nie je asi v poriadku.nasa reagujena meno cca.od 5.mesiaca..urcite navstiv pediatra
urcite treba ist na vysetrenie, sluch i mozno neurologicke. treba ist k pediatrovi a on vas uz nasmeruje.
Podľa mňa je v poriadku sú deti ktoré nemusia reagovať a nemusia byť hluché ani inak choré ... Náš malý bol tak tiež na tom a nakoniec po všetkých vyšetreniach sa zistilo že počuje až moc dobré je veľmi tvrdohlavý a na koľlko mu každý povedal inak zdrobneniny a podobne nevedel kto to je a neotáčal sa ... tak dohodnúť sa iba na jednom mene a len ním oslovovať aj keď mu podáte niečo treba tam vždy dodať jeho meno ....
zrovna dnes som sa stretla s so 17 r slecnou a presne sme sa dostali k tejto teme. Do 3 rokov nereagovala na svoje meno, lebo sa jej ,,nepacilo. , Ked ju mamina raz oslovila namiesto Márie _ Ria, zacala na Riu normalne reagovat.
@silesias zatial nic, lebo sedenie sa odlozilo az na november bud bol syn chory a nemohla som s malou tam alebo mala dr. nejake seminare. Ale co sme tam boli naposledy a riadili sa radami dr. tak napreduje, uz zacala reagovat na meno sice nie vzdy ale vacsinou. Plus nerozpravala vobec a teraz uz povie asi tak 10 slov. A zacala reagovat aj na to ked na nu rozpravam a nieco od nej chcem, tak zacina posluchat...neignoruje ma....takze este uvidim aky bude "verdikt" ...
Konzultovala by som to s detskym lekarom...