2 ročné alergické deti a ich zdravie po nástupe do jasiel

kaselka
7. feb 2012

Moja dcérka má od 3 m AE a pri posl. vyšetrení jej zistili aj nejaké peľové a potravinové alergie. Dodržiava bezmliečnu diétu a snažím sa aby bola zdravotne fit. Zatiaľ sa mi to darí. Ešte ani raz nebrala ATB, nekašle, nesoplí. Keďže krvné testy u malých detí nevychádzajú na 100% otázny je u mňa aj pozitív. výsledok o alergii a to potvrdí aj dobrý alergológ. Viem o čom hovorím, už mám a stále študujem o tejto problematike. V blízkej budúcnosti ma čaká nástup do práce a keď tu tak čítam o jasliach mám pocit, že všetkým aj zdravým deťom sa stav zhoršil. 😝 Je to skutočne tak? Nájdu sa tu aj mamičky detí, ktoré majú s umiestnením detí do jaslí pozitívnu skúsenosť teda čo sa týka zdrav. stavu. Ďakujem za reakcie.

tatiana305
7. feb 2012

ahoj kaselka. ja mam ten isty problem.. moja dcera v septembri nastupuje ako 32mesacna do skolky a nakolko ma alergicku astmu, znizenu imunitu a opakujuce sa zapaly priedusiek, dopredu ma doktory upozornili ze sa to zhorsi. takisto jej opakovane robili krvne testy ktore vsak nic nepreukazali, no jej priznaky svedcia o opaku. tiez by som mala ist do prace a preto sa bojim ze budem musiet byt skor doma nez v praci. pneumolog mi odporucil aby som ako predpripravu davala malej probiotika, aby sa pocetnost ochoreni aspon zredukoval, zevraj by to imunite takychto deti malo vyrazne pomoct. ale treba ich uzivat dlhodobo a nejaky cas pred nastupom do kolektivu. zial aj skusenosti mojich znamych su take ze zo zaciatku su tie deti naozaj chorlavejsie, takze neviem :(

01kvapka
7. feb 2012

@kaselka ahoj.moj Alex chodi do jasiel od roku a pol.jasne,že zo začiatku byval chory ale potom sme boli na alergologii a od kedy berie lieky,tak je to ovela lepšie.sopliky ma ale neprechadza to do kašla a teplot.a non-stop berie IMUNOGLUKAN.ale myslim,že už aj nabral aku-taku imunitu,predsa už ma 2 roky.asi každe dieťa si musi tymi chorobami prejsť.musite vydržať tie začiatky 🙂 🙂 🙂

kaselka
autor
7. feb 2012

@tatiana305 Ahoj, ako vidím, tak Vy ste opačný prípad. Výsledky OK a aj tak problémy. Úplne chápem Tvoje obavy. Ja sa s tým začínam stresovať už teraz.... Čo sa týka probiotík tak odporúčam aj ja malá ich berie dlhodobo už teraz kvôli ekzému, ktorý začal v 3 m no ťuk, ťuk keď mala 8 a kým sme sa dostali na alergo tak už bola viac-menej čistá. Začínali sme s Bio Gaia a teraz som jej nasadila Infant Dophilus. Okrem toho jej podávam aj rybí olej tiež by mal zvyšovať imunitu a potláčať alergické reakcie. Kupujem tento sú tam zaujímavé články http://www.nutraceutica.sk/sk/nutaceutika_vo_vy.... A ešte som hlavne kvôli spomínanému ekzému investovala do biolampy Biostimul a asi to boli naše najlepšie investované peniaze za nejaký výrobok. Ekzém sa podarilo dostať pod kontrolu. Viem, že túto lampu používali a testovali aj v nejakých MŠ viď. odkazy http://www.biostimul-biolampa.sk/clanky/2/media. ak by Ťa to zaujalo. Ešte sa spýtam neodporučili Ti aj podávanie vit. C, čítala som tu na koníkovi, že by to malo mať tiež niečo do seba... No zostáva len veriť, že to tie naše deťúrence zvládnu.

kaselka
autor
7. feb 2012

@01kvapka Ahoj! Imunoglukan a ten je tiež pre také malé detičky? Keď som hľadala, našla som len Beta glucan od f. Natures ten je od 1 r.. Čo sa týka liekov tak toho sa práve bojím. Alergologička mi povedala, že je veľmi pravdepodobné, že jej bude musieť po nástupe do jaslí niečo dať na posilnenie imunity. No a ja pokiaľ to vyložene nie je nutné lieky podávať nechcem. Samozrejme, že sú príp. keď to inak nejde no rada by som sa im vyhla. To neber ako kritiku. A keď bol chorý ako píšeš bral aj ATB ak áno ako často?

kaselka
autor
7. feb 2012

@tatiana305 ešte ma napadlo, že Ti pošlem jeden link. Odložila som si ho pre prípad, ale neviem, či by sa to dalo aplikovať na tak malé dieťa. Veď skús preštudovať http://www.butejko.sk/?gclid=COGxn6fUgq0CFcMm3g... 🙂

01kvapka
7. feb 2012

@kaselka ahoj.Imunoglukán berieme už cca od roku,doporučil nam ho lekar.nemyslim,že to je liek,skor vitaminy.Alex byval chory už od narodenia-naozaj často,vysavač sme mali koli odsavaniu vytiahnuty stale.narodil sa o 5 apol tyždna skor,neviem,či to bolo aj tym.a antibiotika? dosť často.teraz sa drži,už 2 mesiace je o.k 🙂 a to aj napriek počasiu a tomu,že chodi do jasiel 🙂

kaselka
autor
7. feb 2012

@01kvapka tak to je super. Budem držať päste nech to tak aj zostane 😉

tatiana305
8. feb 2012

kaselka dakujem idem si vsetky tie linky poprezerat, lebos om zvedava CO IDEM s tym krpcom robit 🙂 a s tou biolampou suhlasim to je velmi dobra vec. vitamin c sme brali ked brala donedavna lieky na chudokrvnost, a nejako bola aj tak stale chora a to sme ho brali naozaj dlhodobo snad od narodenia doteraz. u nasej bol ekzem tiez problem, ale uz to nieje take hrozne niekedy ho aj dva mesiace nema vobec, ale zato je vidno ze ta pokozka ma nan nabeh..lebo ma dost suchu pokozku vsade. casto ju musim natierat. iank dnes sme boli na testoch tak na alergologií ziadnu alergiu nezistili ale dr. povedala ze pri takych malych detoch to ani nemusi byt teraz vidiet ze to treba dlhsie sledovat.

kaselka
autor
8. feb 2012

@tatiana305 A neskúšala si malej vysadiť na čas mlieko a mliečne výr.? Podľa toho čo píšeš má možno aj alergiu na mlieko ako moja malá. Príznakom môže byť AE, chudokrvnosť aj časté zahlienenie a s tým spojené choroby. Z krvi sa takéto niečo nie vždy dá zistiť a už vôbec nie u malých detí kde sa imunita stále vyvíja. Ide o tzv. Non IgE alergiu (má ju moja malá). Výborne to popisuje MUDr. Martin Fuschs v knihe Alergie číhá v jídle a pití. Samozrejme nechcem Vám robiť diagnózu... ale človek nikdy nevie. Za pokus by to možno stálo.

tatiana305
8. feb 2012

hmm.. mozno ano, mozno to vyskusam, clovek nikdy nevie, a pri tychto detoch je to naozaj kadejake. dakujem za radu 🙂

01kvapka
8. feb 2012

@kaselka dakujem🙂

kaselka
autor
9. feb 2012

@tatiana305 nemáš za čo 😉