2-ročná dcérka nechce hovoriť

19. aug 2022

Ahojte moja skoro 2 ročná dcérke sa akosi nechce hovoriť .. povie mama , tata, dedo , babo, babka , gól,hurá, hore ,dole, balon, spi ,papa , čau, celo ,dám, bobo, hola mňam,von, kúpi (kupat)a melón,kolo halo , teta a ostatné slová hovorí len začiatočné prve dve písmená nap. Kamión kam ,traktor tra , voda vo prosím pro .. a vie pekne napodobňuje zvieratka dokonca sa snaží už tieto slová spájať napr tata bobo brm alebo balon babka teta fu myslíte že to je v tomto veku poriadku

jaskolka
19. aug 2022

Áno, je to v poriadku. 2 ročne dieťa nebude plynulo rozprávať a recitovať básne.

luccija
19. aug 2022

Urcite ano

nevenka
19. aug 2022

Nas prvy syn zacal normalnejsie rozpravat v 2,5 roku, je uplne v poriadku a niekedy mi z neho idu usi odpadnut, ma uz skoro 9 rokov a vyjadrovanie stredoskolaka 😅. V 2 rokoch hovoril asi len "toto, mama, ham, eee a noooo" a ukazoval prstom na veci. Chora som z toho bola. Dcera rozpravala od 12 mesiacov a tretie dieta, chlapcek, ma 20 mesiacov a uz skusa daco povedat, ale dost malicko tiez. Tvoja je este riadna recnicka 😅😁

amelia89
19. aug 2022

Ahoj, ja mam 2 a 1 mesiac rocneho syna.
Hovori slova alo tvoja + este nejake navyse dajme tomu. (ale v dvoch jazykoch,je bilingvalny)
Ale vsade logopedi hovoria ze dieta ma v 2 rokoch uz vediet minimalne 50-70 slov a tvorit uz dvojslovne vety napr mama ide, auto bum. tak toto nerobi napriklad este. Myslim si ze je to ok ale ak by sa nerozrozpraval do 2.5 roka asi by som isla uz k logopedovi.

zuzkaa1991
19. aug 2022

Moja ani toľko nerozprávala do 3r len hmkala na 3.5r zacala rozprávať

ivangeline
19. aug 2022

Ano. Niektore este v 4 nevedia rozpravat. Urcite by som sa vsak snazila s nou viac komunikovat. Pomenyvavat veci. Citat knihy.

elenita
25. aug 2022

@jaskolka tak moj syn ako 2-rocny recitoval basne a spieval asi 20 pesniciek, kompletne celych 🤷‍♀️🤣 To len na margo toho, co si pisala. Inak je autorkine dietatko podla mna uplne v poriadku. Len na pobavenie - moj ocko ze do 3 rokov vobec nerozpraval - a teraz je aky ukecany 🤣🤣🤣 Rec ako taka a jej vyvoj je velmi velmi individualna a je siroke pasmo toho, co je este v norme.

krrisstina
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elenita
22. sep 2022

@krrisstina Ahoj. Tak syncek tiez zacal rozpravat od 1 roka, dcerka - jeho dvojicka od 1,5 r a najmensia, teraz 13-mesacna este velmi nerozprava, len taku svoju "hatlaninu", slabikuje, mama, tata, mnam...ale so vsetkymi detmi praktizujem to iste - vela im rozpravam, opisujem, co robim, spievam, hovorim detske riekanky...v ramci hry, alebo maznania...nic som ich nikdy cielene neucila, aj Tvoj syncek ma rok, ma este vsetko pred sebou. Ked rozprava, je velmi sikovny, ale basnicky od neho este ozaj nechci 🙂 Dvojicky sa prirodzene tahali navzajom, aj to vela robilo, a este u nas velmi ficalo Spievankovo 1 a 2 - ale iba pustene cd, nie obraz. Cize z radia nam sli pesnicky, ja som ich spievala tiez, a oni sa sami chytali a opakovali....
Aha, a vela sme si citali, detske riekankove knihy, moj macik a tak...cize to tak prirodzene pochytil opakovanim a castym pocuvanim.

elenita
22. sep 2022

@krrisstina este ma zaujalo, ze ako Tvoj syncek rozprava a co vsetko vie pomenovat? Pouziva uz 2-slabicne slova? Teraz ma 12 mesiacov?

krrisstina
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
krrisstina
Autor odpoveď zmazal
Zobraz