2,5 ročný všetko ignoruje

cassie03
4. mar 2014

ahojte mamicky, potrebujem poradit, mam maleho 2 a pol rocneho synceka, vyskovo a vahovo je vsetko v pohode ale zda sa mi ako keby mal problem s uskami lebo ked mu nieco hovorim tak ma ignoruje, ale telku alebo radio pocuje a chape tomu....ked sme sa nerodili tak sme mali vysetrene uska a vtedy bolo vsetko v poriadku...ale ked ho zavolam tak nic, alebo ked sa mu snazim nieco vysvetlit tak nic, snazim sa ho naucit zvieratka a zase nic....nemate niektora podobne skusenosti? nebude problem s tou eustachovou trubicou alebo s uskami?

bubelko
4. mar 2014

@cassie03 vola sa to "selektivna hluchota". dieta pocuje len to, co chce. zistuje, kde su hranice 😉 ak by mal problem s usami, tak by ani to radio alebo telku nepocul a nerozumel by tomu. taktiez by nerozumel inym detom a pod.
ale ak sa ti naozaj nezda, tak jedinu fundovanu odpoved ti da detsky lekar a naslede vysetrenie usi 😉

siska53
4. mar 2014

@cassie03 ak,mas,podozrenie,smer orl.
a,mozno je,to len,vzdor,moj sa niekedy tvari,ze,nepocuje,potom z neho vylezie,ze hej a odpovie mi.
ako to bolo,ked bol mensi?reagoval na,zvuky? Ak ano,ked sa to zmenilo?
tazko my tu daco zistime. Moze mat daco s uskami,ale moze ist len o obdobie ignoracie,kedze vekovo spada do obdobia vzdoru.

tappetty
4. mar 2014

Ahoj no mne to pripomina strasne moju malu, teda teraz uz ma skoro 5 rokov, tiez som mala podozrenie ci nema nieco so sluchom nakoniec som pochopila ze ,,problem,, je uplne inde. ona ma ignorovala neodpovedala atd. Ma sialenu fantaziu a je v kuse vo ,,svojom svete,, moj manzel je uplne taky isty, trvalo mi dlho kym som to prestala brat osobne a pochopila som ze to nie je utok z jeho strany ale ze proste sa prave nachadza v inych realitach 😀 😀 teraz ked vyrastla velmi sa to zlepsilo ale casto si uletiiii zase niekam prec uz to neriesim:}, ak mas ale podozrenie na tie uska tak ho proste vezmi k lekarovi 😉

bodka70
4. mar 2014

@cassie03 , skús urobiť test - zašušti jemne obalom od jeho obľúbenej sladkosti - ak pribehne z druhej izby - je to len už tu spomínaná selektívna hluchota 😉 😀 😀 😀

abbie
4. mar 2014

skus ist pre istotu na ORL, on pocut moze, ale niektore slova sa mu nemusia presne prenasat ... moze mu zvacsena mandla tlacit na usny bubienok atd.