Ahojte maminy, chcem sa spytat ci mate skusenost, mam 2,5 r. syna a od cca 2r. sa pekne pytal cikat aj na velku, ale teraz taky cca mesiac to jednucho ignoruje. Pocika sa, vobec sa nepyta, a kakat tiez. Ked ho chcem dat na nocnik place, ze chce do plienky. Ked ho dam, tak sa vycika ale ked ho nedam sa docura. Plienku nosi stale na noc a na poobednajsi spanok. Je dost jedovaty poslednu dobu, riadne ho chytilo obdobie vzdoru a som s neho dost unavena ale viem, ze je to normalne tak to neriesim. Moze to byt tym? ze to robi kvoli tym svojim jedom? Mate s tym skusenost? Prejde to?
Ahoj...mne sa toto stalo v auguste,malá mala vtedy 2,5r a tiež cikať a kakať do plienky....asi o 3týždne ju to prešlo....známej malá tá to začala robiť ked mala 2,4m a trvá jej to už 2mesiace a vôbec nevie prečo...ale nerieši to nasilu tak ako ja dúfa že to hádam prejde aj samo...Ono fakt násilu sa to nevyrieši a to dieťa musí chcieť samo....ako píše sendy...treba vyskúšať pomaly a chváliť,my sme vždy zatlieskali potešili sa a potom sa tešila z toho aj ona a všetko sa vrátilo do starých kolají
2,5 roka je uz dost velky chlapec. co tak skusit velky zachod? kupit redukciu a zahrat sa s nim "hru" na splachnutie. detom sa vacsinou paci ked mozu po sebe splachovat 🙂
inac nema v okoli nejake male babatko? surodenca/bratranca...? priblizne rovnako stara neterka takym sposobom ziarli..ze chce vsetko to co babatko. cize plienku nosit, ritku natierat kremikom, cumlik babatkovsky, v kocariku sa vozit a pod.
no neviem..asi je to vzdorom..odmieta ti vsetko..Moj maly tiez chodi na nocnik, na spanok ma plienku, aj vzdoruje ale plienky neodmieta..no kazde dietatko je ine..neprezil nejaky sok?alebo nieco podobne?kvoli comu moze odmietat nocnik?
skus mu to nejako obohatit, napr ze ho dat uz na velke WC a podobne, naucis ho splachnut, potom umyt rucky..malo by ho to zabavit, deti maju radi nove veci..aspon u nas to tak je 🙂
ahoj možno aj obdobie vzdoru....alebo aj preto že sa ochladilo....skús ho dávať pravideľne na nočník...ráno keď vstane, pred raňajkami po raňajkách......keď idete von...pred obedom po obede atď........neako nenásilne....vysvetľovať.....motivovať....chváliť........nebude nachladený?