2,5-ročný syn nevie rozprávať

kika4315
9. sep 2023

Môj syn ma 2r a 6m a do dnešného dňa nevye povedať ani len mama lekár mi stále tvrdí že to je normálne ze ma čas ale ja si myslím ze to není normálne vet už 8m vedia povedať ine deti mama a baba a on stále nič:( nevyem co robiť učím sa sním hodini no jeho ako keby to ani nezaujímalo co mu hovorím ako keby ma ani nevnímal skúste mi poradiť baby ci stim mate niekto skusnos ci mam zmeniť lekára ďakujem

mamina7070
9. sep 2023

neni to ok

rozumie ti ? ked povies a y nieco priniesol?

nasla by som centrum vcasnej intervencie v tvojom okoli

dskjhfdlkdjhl
9. sep 2023

@kika4315 ma v poriadku sluch?

kika4315
autor
9. sep 2023

@mamina7070 nie vôbec ešte ani rás ket som mu povedala aby mi priniesol ničo nedoniesol ,ak sa smiem spýtať o aké centrum ide

kika4315
autor
9. sep 2023

@dskjhfdlkdjhl myslím si ze sluch ma v poriadku je to na ťasko povedať ket môj povedať ze vstko je poriadku na všetko

mamina7070
9. sep 2023

tu si najdi podla bydliska http://www.cvislovensko.sk/

vanilkovazmrzka
9. sep 2023

No tak to sa mi nezda v poriadku ani nahodou. A ako reaguje na tvoje rozpravanie, zvuky, hudbu?

taga
9. sep 2023

Fuha, v prvom rade, zaraza ma tvoj jazyk, aj ked nie je predmetom tohto prispevku, ale napksat opaovane slovo 'nevye', fuuuuha..
Takze takto... citas s nim? Hras sa s nim? Spievate si / tancujete? Rozpravas sa s nim? Ako to ze nevies odhadnut, ci ma v poriadku sluch, ved vidis, ci a ako reaguje na zvuky?
Kupit knihy a zacat citat! Pomoze to tebe aj jemu

kulumulu123
9. sep 2023

@kika4315 chcela som napisat ze ani ja som vraj do 3r nepovedala ani slovo, lekari vraveli ze som uplne ok a pitom sa mi vrak usta nezavreli 😁.
Ale ak pises ze ak ho po nieco poslels a nic tak asi je naozaj problem niekde inde a vaznekljsi ako iba to ze sa mu proste nechce... Na tvojom mieste by som v 1rade zmenila pediatra a ako uz pidali baby vyssie vysetrit sluch aby si vedela na com vlastne ste....

dskjhfdlkdjhl
9. sep 2023

@kika4315 no, podla toho, co pises, si myslim, ze sluch v poriadku nema, len dost tazko sa citaju Tvoje prispevky, tak som mozno nieco nepochopila spravne.

tosomja
9. sep 2023

@kika4315 treba si pýtať vyšetrenie na sluch v prvom rade. A potom odporúčanie na vyšetrenie včasnej intervencie. Očný kontakt udrží? Keď sa hráte, komentujes mu? Aspoň zvuky vydáva? Môj má 3,5r rozprávať začal tak na 3r, ale základné slová, aspoň hatlaniny povedal.

jaskolka
9. sep 2023

@kika4315 ta reč by ešte taký problém nebola, veľa detí sa "rozkeca" až v škôlke, hlavne chlapci sú takí.
No ako problém by som videla to, ze zrejme ti ani nerozumie alebo nevykoná pokyny,pripadne sa dorozumie ukazovanim toho, co a ako chce.
Určite to riešiť s pediatrom, neurologom, orl (sluch sa musí vyšetriť) logopedom,mozno aj psychológom.
Neodkladaj to, 2,5 ročne dieťa musí už aspoň rozumieť a vykonávať pokyny, čím skôr to podchytite, tým bude lepšie možno zasiahnuť.

seahorse27
9. sep 2023

No riesila by som urcite, treba robit natlak na pediatra a vydupat si vysetrenie sluchu, logopeda, psychologa. Reaguje na meno? Kolko vam rozumie, ked na neho rozpravate? Moj syn mal narusenu komunikacnu schopnost, do 3,5 roka ani slovo, ale teda v 2,5 roku urcite na meno reagoval, zakladne veci rozumel, jednoduche prikazy vykonal…

1mina
9. sep 2023

su lekary ktory riesia, a ti ktory by cakali do 4 rokov, co mne ale potrvdili vsade kam sme sli ze to je hlupost. Ja chodim s malym od 2 rokov do centra vcasnej intervencie, a na klinicku logopediu sme zacali az nedavno ale kvoli toému ze sa pol roka cakalo v poradovniku. Nikde mi nepovedali ze idem skoro, vsade ze treba riesit cim skor. My mame ale aj dobru detsku dr, ta ho uz 2 krat poslala na orl pre istotu aj uska skontrolovat, to je zaklad coby mal dr prve ked dieta nezacina rozpravat.

maryetta
9. sep 2023

Naozaj kazde dieta je ine. Mam doma tri. Rovnake geny. Rovnaka vychova. A predsa kazde ine 😉 to mi dalo ozaj “facku” ze porovnavat deti je absolutne nerealne. Resp je to priam pre to dieta (nie pre rodica) casto mozno aj demotivujuce/ponizujuce.

petamich
9. sep 2023

@maryetta ak v 2.5 roku nepovie ani mama a nereaguje na podnety napr. prines/ukaz, tak to v poriadku rozhodne nie je a lekar bagatelizuje situaciu

a ano kazde dieta je ine, kazde sa rozhovori neskor ale my sa tu nebavime o recitovani sonetov, my sa bavime o mama

maryetta
9. sep 2023

@petamich moj mal 4 roky ked isiel do skoly. Nevedel ani povedat ako sa vola.
Dcerka mala 2 roky a veru vedela basnicky. Takze viem povedat aky je to obrovsky rozdiel.

luccija
9. sep 2023

@kika4315 treba ísť po lekároch.Sluch, logoped, neurológ.Ano, chlapci sú pomalší, ale v tom veku by mal aspoň pár základných slov povedať bábo, havo...rozprávaš s ním dostatočne?mama Ta oblečie, ja som všetko komentovala a ona postupne opakovala.Ked ukážeš na obrazok v knižke napr krava, pes vie zopakovať ako robia, alebo kde je?

mrva
13. sep 2023

@kika4315 podľa mňa, keď nehovorí ani základne slovíčka, tak treba minimálne logopedia navštíviť, nech sa na to pozrie. Tam ale potrebuješ (aspoň u nás to rak je) výmenný lístok od lekára.