2,5 ročný syn nechce kakať do šerblíka ani do wc. Poradíte?

nene1
19. feb 2013

Ciká bez problémov, ale ked príde jeho čas kakania, prinesie si plienku aby som mu ju dala, vyskúšala som aj po dobrom aj po zlom ale nič, zatne sa. Ale zvláštne je, že pred vianocami 3 dni chodil krásne kakať na záchod aj sám a potom bum a zasa plienka???????? Som zúfalá ☹

ivuska027
19. feb 2013

nebud zufala, to prejde 😉 To robi vacsina deti, co pocuvam v okoli. Ja som nevidela ziadnu tetu ani uja v tescu v rade v pokladni s plienkou, takze nauci sa to kazde dieta. Len trpezlivost. My sme tento problem nemali so starsim, sme ho namotali, tak "ze pod, urobi člup" , celkom pomohlo, ale kazde dieta je ine. Mladsi ma zatial plienku, este taketo veci neriesim 🙂

66misulka
19. feb 2013

@nene1 ahoj ja mam presne ten isty problem ako ty...uz som vyskusala vsetko a nejde to len stale mami kakas pfuj a plienku lebo sa nevie v klude vykakat neviem ci to je preto ze ma tvrde hovienko alebo co...dneska som mu skusila na doporucenie lekarky kvapnut na ritku detsky olej tak to islo trosku lahsie asi to vyskusam zajtra a dam ho na nocnik...lebo pisat chodi na wc alebo na serblik normalne🙂

lenkab1984
19. feb 2013

@nene1 a skusala si ho nechat sameho? Myslim na nocniku. Moja tiez cikala pekne ale kakanie zdrziavala (ona plienku nepytala) a potom som raz daco robila v kuchyni a chcela cikat tak som ju posadila na nocnik a odbehla naspat do kuchyne a ked som po chvili prisla tak uz mala aj nakakane v nocniku. Mozno potrebuje viac sukromia pritom. Ja malu nechavam stale kakat samu ale samozrejme sledujem spoza dveri ci tam este sedi, lebo raz ju kupelnova skrinka zaujala natolko ze si "odbehla" a kakanicka skoncila par cm od nocnika 😀

kitta
19. feb 2013

je to uplne normalne 🙂 skus toto: uz som to pisala v dvoch temach a snad pomohlo 🙂 postav susiak na pradlo, zakry ho dekou,alebo plachtou, urob mu skratka domcek, kde mu daj nocnik, knizku,alebo nieco s cim sa rad hra a mozno to pojde takto tajne...hlavne netrestat a neriesit to po zlom.. prejde to..opatrujem deti v takomto veku a vacsina ma s kakanim proste takyto ani nie problem, ale proste potrebuju sukromie a je to intimnejsia zalezitost ako cikanie..

lenusiatko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
piacere
20. feb 2013

nebuď zúfalá a hlavne ho nenúť. Žiadne "po zlom", aj keď viem, že nervy prasknú, máme niečo podobné doma. Synátor bude mať v lete tri roky a narozdiel od vás, my ani necikáme! do nočníka....

Ak ťa netlačí škôlka, tak mu nechaj ešte čas, lebo dopadnete tak ako my... syn má totálny blok z kakania (aj keď nie kvôli učeniu na nočník, ale ako následok zápchy, ale aj nútaním na nočník sa môžete k tomuto dopracovať).... až tak, že sme skončili na kramároch s podozrením na zauzlenie čreva. Dodnes sa nevykaká bez čípku (a to nehovorím o glycerínových "neškodných" čípkoch, ale o preháňadle Fenolax, lebo glycerínové nezaberajú).

Takže s týmto skutočne opatrne, lebo si môžete narobiť neskutočné problémy.
Ako som písala, pokiaľ ťa netlačí škôlka, tak mu nechaj čas. Raz na to príde... do maturity ti nebude kakať do plienky 🙂

Držte sa.

zuzuj
21. feb 2013

Ahoj my sme mali do nedavna tiež....nemala plienky od 20mes. ale tu plienku sme odstranili asi tak potom 2,5 roku...vzdy si pytala plienku..., minule ju to ešte chytilo u babky.....namotali sme ju nakoniec na to, e sme na WC namontovali druhu dosku detsku, čo sa len sklopi...a kaká ,,ako velká" plus nejaka odmena po každom kakaní...potom sme to všelijako zahovárali a striedalo sa obdobie, že plakala bez odmeny, potom na to aj zabudla....každopadne už kaká aj ked nič nedostane.....Ale mala všelijake ritualy a ešte ma pri tom...vždy musíme isť hovienko pozrieť a strašne sa teší behá po byte a musíme ju hrozne chváliť.....
Ale do nočníka nechcela a ja som ju nenútila...skor tak, že sa cítila hrdá, že kaká ako dospelá a teda, že niečo dostane....teraz dokonca sa sama pýta....ide to tak postupne a chcem aj postupne odstrániť všetky rituály....však v školke nebude mocť behať holá po triede a kričať....kakala, kakala, pod pozrieť..... 🙂
Na jednej strane je doležité to nesiliť...určite to raz prejde...ale zase ked chcete dať do školky tak postupne pomaličky by som na tom pracovala a nečakala že sa to vyrieši samé...lebo u nás keby tohto nebolo kakala by stale do plienky...a ked nieje doska na zachode...( ako u babky) síce už sa vykaká aj do šerbla...ale stále tam je tendencia k manipuláciii , tak vtedy nepovoliť.....
Držím palce..... 😉

nanulik
21. feb 2013

aj my len chvílku nočníkujeme, a dovtedy kakal do plienky pekne každý den, teraz ked je na nočníku tak každý tretí, asi ked to už naozaj nemôže vydržať 😝 našťastie pri tom ani nepalče ani nejaví známky bolesti. ale vidí sa mi že už asi pochopil že to nie je nič zlé a už si aj sám nosí nočnk ked mu treba.
a plienku mu dávam ozaj iba na spanie. som si povedala že ved ked začne kakať slipky to chytia a potom operiem.