Ahojte mamičky a oteckovia. Mám na vás jednu veľkú prosbu. Poraďte mi, ak ste sa s tým už stretli. Mám 2,5 ročného syna, ktorý sa príliš často hrá s pipíkom. Keď je doma, veľakrát sa aj povyzlieka do naha, aby mu nič nezavadzalo. Už som ho dala skontrolovať aj pani doktorke, takže vieme že nemá žiaden zápal alebo tak, proste si ho potrebuje furt naťahovať. Síce mi každý hovorí, že je to prirodzené a deti to robia, ale ten môj to robí asi najviac. Už aj pani učiteľky v jasličkách sú z neho nešťastné. Nepomáha upozorňovanie, aby to nerobil, a keď sa ho snažíme aj zamestnať niečim iným, pomôže to len na chvíľu. Existuje síce aj teória, že by sa chlapci nemali upozorňovať, aby s tým nemali potom v dospelosti problém, no ja neviem. Zažili ste niekto niečo podobné? Kedy to cca prestalo, alebo ako ste to riešili vy? Veľmi pekne ďakujem za rady a tipy.
@sonpa len vydržať 🙂 a samozrejme upozorňovať, že táto činnosť sa NIKDY nesmie robiť v prítomnosti iných ľudí. Pohlavné orgány sú výsostne intímna vec. Myslím, že treba vydržať tak ešte polroka a prejde to... (Btw má dva a pol roka a ešte chodí do jasličiek? Kedy pôjde do škôlky? Vyzlieka sa aj v škôlke? )
@sonpa Ja by som ho na to vôbec neupozornovala, podla mna je najlepšie si to nevšímat. Napr. moj malý to tiež robil a moja mama mu hned začala, že nech to nerobí, bla bla....no čo ti poviem, ja som musela upozornit moju mamu, aby prestala upozornovat moje dieta. 😀 Možno potrebuje viac tvojej pozornosti a týmto na seba len upozornuje. Ja som si všimla, ked som chodila do práce a nemala som na malého tolko času, tak bol nervoznejší a viac vymyšlal. Takisto pred ním o tom vôbec nerozprávaj, deti všetko počujú, aj ked sa tvária že sa hrajú.
Urcite to nerobi najviac. Len ine maminy o tom nerozpravaju, lebo sa to nepatri!!! Co nevies? ;)))
Tak ako s tym zacal, tak aj prestane, jednoducho mu musis urobit bohaty program, byt vonku, doma byt tiez aktivny, aby nemal na "svoju hru" cas
Deti v tomto veku spoznavaju same seba, nie je to nic strasne, normalne jo slivne neupozornuj, len ho zober za rucku a pivedz ideme robit toto a toto, alebo ideme tam a hentam
@sue Do škôlky pôjde o pol roka, dúfam 😀 V jasličkách sa vraj zatiaľ nevyzliekal, ale to sa asi fest snažia ho zamestnať. Doma sa mu aj s tatinom snažíme všetko pekne vysvetliť, no keďže ešte nerozpráva, teda nie tak, aby sme si pekne vyargumentovali prečo načo začo, len sa tak na nás díva usmiato, akoby chcel povedať že OK už skonči, mám tu niečo rozrobené 😀 Mám ešte jedného syna (14 mesiacov), no on je zatiaľ v pohode čo sa tohto týka. Ono najhoršie sú asi návštevy. To keď k nám niekto príde, aj sa s deťmi všetci hráme, autíčka vláčiky a kadečo, a on proste dojde, vyzlečie sa a jednou rukou sa hrá s autíčkom a druhou si ho naťahuje. Celé zle. Pred všetkými, akože ja nič ja muzikant, to sa potom môžem len červenať...
@janickacrazy Určite sa mu venujeme dostatočne, on sa úplne v pohode bude s nami aj s bračekom hrať či kresliť si a spievať, no stále dokáže jednou rukou robiť to čo chce on 😀
zazila a preslo to, patologicke to je, ak dieta hystericky reaguje na vyrusenie ho v tejto cinnosti, je to chlapec, je mu to prijemne, musis pockat kym vyrastie🙂
@sue to je co ze , povec mu ze to NIKDY nesmie robit v pritomnosti inych ludi...podla mna uplne najhorsia varianta aka sa len da vymysliet..dieta treba zabavit a odputat od tejto cinnosti, nie ho utvrdzovat ze to co robi je neresepektovatelne u inych ludi. pred ludmi nikdy ale doma trochu moze?? uplne mimo, a ked bude mat 20 a bude sa chciet milovat , tak tiez asi len doma pred rodicmi , ale bez prtnerky, ta je cudzia
nas ma tiez 2,5 roka vecer ked ma spat sa niekedy povyzlieka a chyta si pipika, ale tak primerane, mu povieme ze prechladne a ze sa ma obliect tak prestane.....
Ale par takych vtipnych zazitkov....
- sedi na serbliku kuka dovnutra a hovori: tatinko, aha mne uz zase narastol ten pipik...
- vzal si fotak (vyzleceny po kupani) a furt sa o nieco pokusal...ked som sa ho pytala ze o co sa snazi: 'odfotit si pipika'
Myslim ze je to normalne pre nich v tomto veku, viem ze sa citis trapne, ale skus ho primerane upozornovat....nemusis v style ze fuj to sa nerobi...ale mozno v style 'Jozko, pred druhymi ludmi si nechytaj pipika, im sa to mozno nepaci'....asi je skor na nas ako rodicoch im dat hranice co je 'slusne' a co nie, ale zakazovat sa neda, je to prirodzene a maju ten vek fascinacie pohlavnymi organmi, hlavne teda chlapci 😎 im to zostava nejak dhodobo tusim 😀
@ioxa nerozumiem ti :0) na samotnej cinnosti nie je nic divne ani chore 🙂 a pravdepodobne ju neprestane robit nikdy 🙂 ale musi vediet, ze dotykanie sa vlastneho tela je mozne len osamote... My sme to synovi vysvetlovali uplne rovnako. Moje telo je len moje telo a okrem mna a mojho partnera a mojho lekara sa ho nema kto co dotykat. Je to uplne idealna prilezitost aj na postupne ucenie sa o nebezpecenstvach sexualneho obtazovania a podobne 🙂
Pozri napr. tu: http://babetko.rodinka.sk/vychovavame/vychovava...