Ahojte, je mi to dosť trápne, ale zaujímali by ma Vaše názory - už pár krát som malého našla hrať sa s pipíkom. Nerobí to pri cikaní, ani pri kúpaní. Vždy keď sa ide vycikať, stačí len malinký fliačik na slipkoch, to mu veľmi vadí, tak sa celý povyzlieka a už sú ruky tam.... Učíme ho, že je zima, a keď je nahý, treba sa zakryť, no kým mu idem zobrať čisté slipky a pančušky už sú tie rúčky tam.... Už neviem, ako mu mám vysvetliť, že to sa nesmie robiť... od nikoho to nikdy nevidel, nechápem, prečo to stále robí!!! Už som z toho na nervy 😒
ahoj,ja si myslim,ze to nic nieje je vo veku kedy objavuje svoje telo aj moj syn sa hral ale to len ako pises ti ze medzi prezliekanim,kupel a tak ale podla mna je to normalne a ked si spomeniem ako sa mu prvykrat postavil 😀 a teraz bud mudra a vysvetluj co sa to stalo 😀 😀 tatko nieje vzdy doma a mm ani velmi nechcel o tom az jak som ho donutila !!len mu treba vysvetlit ,ze s pipikom sa nehraje,len ak sa kupe tak nech akoze umyva ho,aspon tolko 🙂
A prečo sa to NESMIE robiť??? Veď je to pre deti prirodzené 🙂 Zisťuje čo tam má, je mu to príjemné. Robí to každý chlapček, každé dievčatko. Len mu to nezakazujte. Možno postupne primerane vysvetliť, že nech to robí, keď je sám, nech to nerobí pred cudzími ľuďmi. ;) Hlavne nekričať nezakazovať. A je to chlap, bude to robiť do konca života, opýtaj sa manžela, či sa občas nepohrá aj sám ;)
maly ma 5mesiacov a furt ked je holaty si ho natahuje :D ved je to normalne spoznava svoje telo,zistuje co to tam ma.nezakazuj mu to :P
mojko precitaj si psychologicky vyvin dietata a zistis ze dieta v obdobi cca 3 rokov zistuje ze je dievca a chlacep a dievca ma "susku" a chlapec "pipika" a objavuje ich je to normalne v tomto veku tak prosim ta nepanikar neblazni a trosku studuj
Nic mu nezakazujte, v jeho veku to je ok. Ci chcete v nom vzbudit pocit, ze jeho telo je nieco zakazane, za co sa ma hanbit? Praveze si myslim, ze to moze mat skor pozitivny efekt na predkozku, ak si ho sam ponatahuje, nauci sa to a nebudete mat problemy s pretahovanim.
@veronika70603 a prečo sa to podľa teba robiť nesmie? veď nemá 25 rokov ale 2,5 a nerobí to v tescu pri pokladni ale doma a nehrá sa s cudzím ale s vlastným... objavuje svoje telo, skúša, čo sa s tým dá robiť, na čo to asi je... ty si pravdepodobne robila svojho času to isté so svojím zariadením, len si na to nepamätáš 😉
@veronika70603 citujem: Už neviem, ako mu mám vysvetliť, že to sa nesmie robiť..
ale veď ty si mu to ani nevysvetlila.... či považuješ za vysvetlenie, ak povieš, že sa to nesmie robiť ? 😕
a teda aj mňa zaujíma, PREČO to nesmie robiť 2,5 ročné dieťa?
netreba za tým hľadať nič nekalé, a netreba nič zakazovať... skutočne mu tak môžeš vytvoriť blok a v budúcnosti môže mať chlapec problém s nahotou, či sexualitou
nevšímať si, neriešiť, zbytočne nepútať pozornosť...
@veronika70603 A prečo je to vlastne problém? Prečo to vlastne zakazuješ? Prečo ti prekáža, že sa s ním hrá? Prepáč za otázku, ale vy ste s mužom nejakí puritáni alebo z nejakej sekty? Veď toto je tá najprirodzenejšia vec na svete. Tak, ako sa dotýka svojej rúčky, nôžky, bruška, dotýka sa aj pipíka, aj to je časť tela, každú jednu časť tela potrebuje spoznať. Prečo nie pipík? Som dosť zhrozená, veď nie sme v 19. storočí.
Ahoj ... Moj mal zrastenu predkožku .. Dr povedal ze ho mam nechávať nahého alebo len v trenkach ze si ho bude naťahovať sam a tím si tu predkožku stiahne.. Mal pravdu!!!! Chvala bohu ho nemusel rezat či mu to sťahovať sam lekár !! Zvládol to úplne sam .. A to ze si ho skúma je normálne len si ho nevšímaj a nic mu nezakazuj.. Ak ti to vadí tak sa na neho nepozeraj veď ,,je to len dieťa ,, a tvoje dieťa .... Pekny vecer
Je to prirodzené vývinové štádium. Spoznáva vlastné telo. Ak ti je to nepríjemné pozerať sa, zatvor oči. 🙂
Pri čítaní tejto diskusie som si spomenula na jeden vtip:
Keď som bol malý, moji rodičia boli takí chudobní, že keby som sa nenarodil ako chlapec, ani by som sa nemal s čím hrať. 😀
Je uplne ale uplne normalne ze to maly robi, dokonca mnohe deti to maju v prekvapivej intenzite, menej skusene mamicky mozu byt z toho prekvapene, ale je to skutocne prirodzene a robi to az na vynimky temer uplne kazdy maly chlapec, urcite nezakazovat, prejde to same. Dokonca pocas predskolskeho veku si mnohi prejdu viacerymi takymito "vlnami fascinacie"...
A to este nespominam napr. onanovanie chlapcov v skolke, moja teta - dlhorocna riaditelka skolky by vedela rozpravat, len rodicia vacsinou netusia.... 😨 😀
Ked mu budes hovorit, ze robi nieco zakazane a zle tak sa s nim akurst bude hrat o to viacej
Nevsimaj si to, ved natom nic nieje
Aj môj drobec sa hrá s pipošom. Objavuje na sebe niečo iné než má jeho sestra. Je to normálne.
Nas maly to robil nonstop, darmo som ho zamestnavala, upozornovala nato. Potom prislo obdobie, ze sa to hanbil robit pred nami a skryval sa mi za dvere. Nastupil do skolky a uplne s tym prestal a nepamätam, zeby som ho pritom este videla, od kedy do tej skolky chodi. Tak ja by som to asi neriesila 🙂
Náš má 2r. a 2mes. a s pipikom sa hrá stále,už niekoľko mesiacov 😀 ale niekedy ho viem upozorniť,nech ho necha,hlavne, ked má od niečoho zababrané rúčky,ale kašle nato 😎...jednoducho ho oblečiem a je pokoj 😉....ale ako píše
@sisiqe sám si pomaly,tú predkožku sťahuje 😵 takže pohoda,väčšina chlapčekov to robí a je to ok 🙂
Ahoj ja mam sice dievcatko ale tiez sa hraje s pisulou 🙂 stale ked to robi tak sa jej pytam ze co tam mas? Pisulu? A kde mas ritku? Rucky? Nozky? Atd. A ona ukazuje na sebe a tak sa od toho prirodzene odputa.... ;)
wtf
je to na nom ako sa sprava ak to neprestane robyt daj ho do detskeho domova tam sa to odnaučí
@veronika70603 , toto chlaci robievaju. skusila by som zbytocne na to neupozornovat, nenapadne rucicku zamestnat niecim inym. Ak mu budes hovorit, ze je to zle, moze si to viac zafixovat, pripadne vytvorit zaklad pre zbytocne tabuizovanie intímnych veci. A ty sa kvôli tomu tolko nestresuj, on tym nic zle nesleduje, proste spoznava svoje telo.