2,5 ročného syna nezaujímajú žiadne hry

julka828
22. apr 2021

Ahojte mam syna ma 2r8m. Ma dost hraciek no s nicim sa nehra. Skusam ho aj volat ze pod ideme robit to a to. No pri nicom nevydrzi. Mame lego duplo to asi tak minutu a uz ho nahadze naspat do ohradky. Skusam zvukove knizky ze ako robia zvieratka ze si precitame no knizku zatvara a hadze prec. Omalovanku nech si kresli tak isto minuta a dost. Este vobec nerozprava. Rozumie co hovorim. Neviem ako ho motivovat aby sa nejak hral. Objednala som teraz knizky s puzzle a knizky s nalepkami s peciatkami ci sa mu nieco z toho nezapaci. Mate nejake napady co by sa mu mohlo pacit alebo ako ho zabavit ?

pribinak
22. apr 2021

@julka828 Kýblik, lopatka, jednoduchá firmička, tatrovku, bager a hurá do piesku
Alebo lopta a kopať do lopty. Trénujeme hrubú a jemnu motoriku, krásne sa dá prežívať aj reč popri pohybových aktivitách

choco6
22. apr 2021

Môj to iste, taketo "rozumove" veci ho skoro vôbec nebavia. Zato loziť po všetkom, skákať, tancovať, no a potom bagre, dinosaury, pavuky hladame, chrobaky a prelievať vodu to je jeho. 😉 Netrrba sa moc fixovat na tie novodobe "montessori" a neviem ake hry na inteligentne deti co citaju a pisu diplomove prace v 2 rokoch 🤷

ivangeline
22. apr 2021

Ist vonku. ;) Kazdy den chodime. Pred tym sme nemuseli. Vela ho veci zaujalo aj doma..teda ma 2r a 3m a po dlhej dobe si znova nasiel cinnosti,ktore rad robi doma.. doteraz fakt nic,len vonku rad chodil. Takze zas su dni,kedy nie je problem byt doma.. Plus,mam rocnu slecnu,no a tu dlhodobo nezaujme skoro nic. :D Takze to je iny hardcore.. vsetko na par sekund.. vonku je jej lepsie ale tiez vela krat len pobehuje hore dole... :D A ked ju nieco pred tym zaujalo,napr fazulky,cestoviny a hrnce.. tak to neznamena,ze na druhy den ju to bude zaujimat zas... :/

janickacrazy
22. apr 2021

@julka828 ak nerozpráva, objednala by som sa na logo, čakačky sú dlhé, zatiaľ ako baby písali, chodiť veľa von, odrážadlo, piesok, preliezačky, trampolína, nahánačky, to, čo ho baví, chlapcov v tomto veku veľmi nebaví kresliť, to skor dievčatá, mám troch chalanov a do 4-5 rokov kresliť nechceli skoro vobec, proste to je pre nich nuda

julka828
autor
22. apr 2021

@pribinak dakujem ano to ho jeden cas velmi bavilo hrat sa v pieskovisku ale teraz uz nechce nejako trosku tam popresypuje piesok a ide prec

julka828
autor
22. apr 2021

@choco6 to aj moj lozit skakat salit sa. Takze myslis ze nevadi ze ho nebavia tieto "intelektualne" zalezitostiKed vsade citam ako deti v jeho veku citaju knihy atd. Akurat mi netancujeme vobec to nema rad ani tie spievankovo a miro jaros to strasne place ked pustim rozpravky zato spravy si pozrie rad:D

pribinak
22. apr 2021

@julka828 tak potom preliezla, lopta, odrazadlo, kolobezka, bublifuky, všelijaké autíčka na ťahánie, ...
My sme chodili kŕmiť kačice, kozicky. To syna náramne bavilo

julka828
autor
22. apr 2021

@ivangeline ja to mam presne takto tiez mam este 10 mesacneho tak aj toho treba zabavat :D

julka828
autor
22. apr 2021

@janickacrazy dakujem asi mas pravdu ze kreslenie nebude velmi prenho. A na logopediu uz je objednany 🙂

choco6
22. apr 2021

@julka828 Mala som rovnaku "traumu" lebo jeho sesternice kreslia, citaju, hraju puzzle pexeso a owtatne tieto "inteligentne" hry a nas chodi a krici ako dinosaurus 🤣 Ale je to chlapec takze radsej vystraja, vyleze na kazdy plot, skace a s tatinom sa minule palicami nahanali 🤷 Ved mu ukazuj chrobaky, mravce, pavuky, oriesky, sisky na stromoch mozno toto ho viac zaujme z tej intelektualnej stranky. 👍 😉

ivangeline
22. apr 2021

@julka828 ..vies. Deti maju obdobia. Plus,ak mas dve...tak sa zladit tiez nie je lahke a vyjst von...a urobit co treba. Poznam to. Niekedy je fajn nechat to dieta...nech si vyberie,co chce robit. ;) Mozno chce byt pri tebe a pocuvat ta? Pozerat sa co robis? Pomahat? ...a su rozne povahy,typy. Moj chlapec je introvertny a mysliaci typ. Velmi sikovny. Rozpravat vie. Vsetko sa rychlo nauci.. (ale nebavi ho to),najviac ho bavi vrtat a srubovat a vysavat a fantazirovat. ;) Zato Klara...je zmyslova a extrovertna. Je rada pri mne,pri niekom,sama sa nezahra,vsetko skusa ale nie nadlho a miluje pohyb,farby,zvuky,materialy... ;) a jedlo. :D Obe moje deti radi jedia. :D :D Cakam tretie. Som zvedava,ake bude ono. Fakt kazde dieta je ine a su rozne obdobia. Aj toto pre teba sa zda ze nudne maleho obdobie prejde.. 🙂 Nesnaz sa ho menit,skor prijat. Ty vidis,co chce robit. ;)

stanislavicenka
22. apr 2021

@julka828 zabudla si napisat, co teda Robi? Co bavi jeho? Comu sa rad venuje? Tak v tom ho podporovat. Mozno prave to, co mu ponukas, ho teraz nebavi, a robi rad ine veci. Dcera v 3 rokoch kreslila, ako 5 rocni, a teraz 3 rocny syn? Nakresli kruh, a tam skoncil. Ale zistila som, ze v oracovnych zositoch rad kruzkuje. Pozna rozdiely, rozozna tiene. Takze len pozorovat.
A ma surodenca? Tak to je vyborne. Ver mi, ze sa neskor tak zahraju, ze pol dna nebudes I nich vediet, a iba pocuvat, co vsetko si rozpravaju

kikk
22. apr 2021

@julka828 moja dcerka 2 r 3 m je v comsi podobna Vasmu synkovi. U nas dost dlhu dobu zaberal maly detsky bazenik naplneny plastovyni gulickami. Kupila som to tu na MK za par eur a dokazala sa v nom "rochnit" aj polhodinku. Teraz ma obdobie, ze vsetko donho dava a pokusa sa to potom naspat hladat medzi gulickami
Vyskusajte, mozno zaberie😉najma vsak ho skuste pozorovat a podporit to, co ho bavi. Nenutit, to je asi zaklad😉

julka828
autor
22. apr 2021

@stanislavicenka skace po gauci po posteli, vonku najde kazdu mlaku do ktorej skoci :D pozera letaky, v tv televizne noviny. Sedi na okne a pozera von. A vela vela sa chce tulit a stiskat a salit. Poobede pride domov manzel tak zahraju hru na mobile. Potom pride domov dedo tak ide k nemu tam vybera vsetko s chladnicky rozlieva si vodu do poharikov. Vozi sa na auticku. a este rad pomaha vyberat a nakladat umyvacku alebo ked vidi mop hned "zmyva" to je asi vsetko co tak zvykne robit

julka828
autor
22. apr 2021

@kikk mame aj my ten bazenik s gulickami ale to ho bavilo ked mal rok potom ho to preslo uz ho tie gulicky nezaujimaju nejako

julka828
autor
22. apr 2021

@choco6 no presne to ze ja co poznam deti v jeho veku sa pekne hraju vsetko ich bavi zaujima rozpravaju kreslia citaju tak mi prislo ze ci nie je nejaky iny ako ostatne deti. Ci je to v poriadku

janickacrazy
22. apr 2021

@julka828 no tu hru na mobile by som zrušila, na také veci je ešte malý, radšej nech robí s ockom niečo iné, moj v tom veku rád vysával napr.

julka828
autor
22. apr 2021

@janickacrazy ale to oni hraju takych 10 minut viac nie

lylyjana
22. apr 2021

@julka828 no nas ma sice len 7m ale ziadne hracky mu uz nebudem kupovat v blizkej dobe. Jeho zaujima vsetko co my pouzivame a s hrackami sa pohra len chvilu, no s nasou papucou aj pol dna by sa hral. Tym chcem povedat, ze mozno mu nechaj volny priestor, nech ti povytahuje hrnce, varechy, chodte spolu piect, ked knizka, tak mozno uplne jednoducha. Cim viac komplikovana hracka, tym horsie pre dieta, neostava mu miesto pre fantaziu. A ja by som ho nechala aj sameho, nech si vymysli nejaku hru a mozno ta prekvapi. A samozrejme ziadna telka a ziaden mobil a tablet.

julka828
autor
23. apr 2021

@lylyjana to robi hrnce varesky vytahuje stale. A nechavam ho sameho ale on prave nic nevymysli sedi na okne a dlube do zaluzii alebo skace po gauci ako som uz spominala. Ale mozno mas pravdu ze asi sa nechce hrat s tym co mu "ponukam" dakujem 🙂

stanislavicenka
23. apr 2021

@julka828 Ja iba, ze 2,5 rocny nema co pozerat televizne noviny. Fuha
Rodicia si casto myslia, zze deti, ked nehovoria, ze aj nerozumeju. A to je obrovskae chyba.
A celkovo navyk na hru na telefone je tiez cez. Vsetko ostatne je fajn.
Mam dve deti s rozdielom 2,5 roka, a nikdy som jedneho, ci druheho neposadila ored telku, telefon, aby som mala klud, ci moznost zaopatrit mladsieho.
Uz maju 5,5 a skoro 3, a stale je u nas televizia vynimocna. Deti sa hraju, vymyslaju, co budu robit. To deti maju robit.

julka828
autor
23. apr 2021

@stanislavicenka a co napriklad robia ?

juliaailuj1
25. apr 2021

@julka828 nas rad striha, hra sa s cestom, ma dnu piesok ale nie lopatka vedierko ale bagruje stavia kopce atd, ale jeho bavia velmi auticka- sam si vymysla drahy z kadecoho , ma koleso vacsis a s tym rad pučí veci- rolky od toaletaku, tie nadobky na vajka, rad zbiera von kamene a doma ich farbime, rad rozobera veci s asistenciou tatika a ma aj srubovacie hracky , lego obcas vytiahne a tie magneticke skladacky z lidl, obcas knizky a rad lepi nalepky na kolieska (a puzzle, omalovanky to nie to je nudaaaaa, )a este mi rad asistuje pri vareni, peceni- sype,miesa mixuje, vsetko bezpecne a tiez ma rad hry na mobile ako zubar, cisla ma rad a stavanie aut , treba najst co ho bavi , skakanie po posteli lozenie po tatovi, odrazadlo aj v byte 🙂

zuzkazp
11. mar 2023

@choco6 🤣🤣🤣🤣 pobavilo aktuálne riešim a tvoj koment doslova smiech cez slzy. Že dinosaurus 🤣🤣🤣🤣