Dobry den,
potrebovala by som poradit. Nasa dcera ma 2,5rok, mladsi syn 9mesiacov. Dcerku sme po materskej dali do jasliciek. Vzdy ked sme jej povedali, ze ide do jasliciek z detickami az vyskakovala z postele, tesila sa, kyvala mi, sama zvonila na dvere u nich, manzel ju ani nestihol vyzliekat a uz mu zavrela dvere pred nosom. Potom pred cca tyzdnom sa nieco pokazilo. Bola chora 1,5tyzdna a ked sme rano spomenuli, ze ideme za detickami do jasliciek, zostala na to alergicka, na akykolvek dotyk, nechcela sa obliekat, plakala ze nechce, tricko nechce, pancusky nechce....dokonca sa nam zacala hadzat aj o zem. Tento utorok sa to vyhrotilo tak, ze sme ju nechali doma so mnou a synom. Vcera boli pre nu stari rodicia a tiez im chytala nervy, a doma dostala potom amok. Manzel jej fukol do tvare a potom sa ukludnila. Avsak trapi nas, ze je v takomto stave, mame az pocit, ze jej ublizujeme, ked ju davame do jasliciek. Uvedomujeme si, ze to moze byt aj mladsim bratom, ze s nim zostavam doma a ona s otcom odchadza prec. Nevieme si to inak vysvetlit. Rozpravame jej aka je velka baba, ako sme na nu hrdi, aka je sikovna, ako ju lubime, ale ze lubime aj braceka a ten je malicky a stale dokola. Dnes to bolo podobne. Nevieme co sa mohlo stat a ako inak by sme to mohli este skusit riesit. Neviete nam poradit nieco, nejaky trik, co vyskusat. Zaciname byt zufali. Dakujeme
@berenice8 u nas to iste, dcerka nemala problem v skolke ani v sukromnej ani teraz v statnej od septembra no ako sa v oktobri narodila sestricka tak koniec, absolutne tam nechce chodit a to som ju zacala davat len na pol dna aby bola v kolektive. stale place ked tam pride. takze tiez neviem ako to budem riesit. je aj dost chorlava, takze je casto doma. no budem ju tam asi davat naozaj len ked bude zdrava a len na pol dna a to som sa tesila ako budem s malinkou doma ked sa narodi a budem sa jej moct cely den venovat 😝 jedinu vyhodu v tom vidim taku ze nemusim rano skoro vstavat a obidve chystat a stresovat sa aby sme prisli nacas do skolky
neviem ti poradiť trik ako na takéto správanie, ale môže to byť, že tým že je už rozumnejšia tak si asi začala uvedomovať že už je post v rodine nie je taký neozhrozený. Ono to záleží od povahy. Ja som mala medzi deťmi tiež malý vekový rozdiel a na odľahčenie som dala najstaršieho do škôlky. Zo začiatku super, ale potom mi tam už nechcel chodiť, tak som to vzdala, nechala som ich pekne doma všetkých troch, spali sme si dokedy sme potrebovali a ked trochu podráštli tak som ich dala do škôlky - najstaršieho od 5 rokov, druhý od štyroch a tretí tiež až od štyroch. A všetko v pohode, kolektív žiaden problém, vedela som sa im venovať, neučila ich všetko spievať, riekanky - najkrajšie obdobie. Teraz sú z nich veľký chlapci už 14,15,16 - veľmi rada na to spomínam. 🙂