Prosim,poradte..dcera ma 2,5 roka.od plienok sme ju oducili sice len pred par mesiacmi v lete..asi tak 3 mesiace je bez plienok.zrazu sa mi vcera aj dnes pocikava bez toho aby sa pytala,ked sa pocika ani na to neupozorni a dokonca sa uz 2x aj pokakala do nohaviciek ☹ som z toho zufala.prechlladena nie je tak ja neviem.
@adell77 nasa to tiez uz mala ale vtedy bola prechladena.tak som to brala tak ze ok.stava sa..ale teraz aj stolica 2x do gatiek..sice sa pytala ale kako uz bolo v gatkach ☹ to sa este nestalo.ani ked sme ju oducali..dakujem za.odppoved kazdopadne.aspon viem ze nie sme sami
Deti v tomto veku su niekedy tak pohruzene do hry, ze nevnimaju hlad, smad, ani to, ze im treba cikat. Tak sa to moze stat. Vtedy pomoze, ak ju budete castejsie kontrolovat a posielat na wc. Ak sa to ale stane a ona na to neupozorni, pripadne sa aj pokaka, tak myslim, ze je za tym detsky vzdor, resp. snaha vytrestat rodica ci upozornit na seba. Skus sa zamysliet, ci nie je nieco, co jej vadi. Hlavne okolo toho nerobit halo, s kludom dzentlmena jej oznamit, ze ok, asi je este malicka a potrebuje plienku. Vela detom plienka vadi, tak to prestanu robit v snahe, aby sa jej vyhli. A samozrejme po kazdej nehode ju nechat,nech si po sebe uprace, nech sa prezlecie, pripadne vo vani umyje. Hlavne neprejavit ziadne emocie. A ani deti nechvalit za to, ked sa pytaju na zachod a ze sa nepocikavaju a pod. Odmeny uz vobec nie. Lebo sa to moze otocit proti rodicom - detska logika funguje nasledovne: pytam sa na nocnik, super, mama ma pochvali, je stastna. Mama mi nieco nedovoli, nepaci sa mi to, ako jej to vratim? tak sa pocikam, mama bude nestastna, nahnevana.
@pusinka263 ako ste ju odúčali od plienok? Akým spôsobom?
@pusinka263 ved je este mala, stava sa 🙂 oni sa tak pohruzia do hry ze fakt zabudnu... moja ma 4...odplienkovana je od roka a pol komplet...a teraz v lete sa tak zabrala do hry, ze na poslednu chvilu sa spamatala, ze treba kakat ale uz bolo neskoro dobehnut :D tak jej to bolo luto a plakala...dokonca aj dnes si na to spomenula... ja len poviem nevadii, stava sa, pracka operie 🙂 netreba to nejak prehnane riesit, hlavne by som jej dala najavo, ze je to normalne a ze to nevadi , ze sa nehnevas na nu za to 🙂
@pusinka263 no to je presne ako nasa :D sice sa este s cikanim sem tam pomylila, ale kakat sa pyta uz velmi dlho a posledne dni mi kakla do gatiek viackrat a cika kade chodi. Ono to pri tom odplienkovanie je raz hore, raz dole. Ja myslim, ze sa to postupne upravi a aj pri starsej som mala skusenost, ze chladnejsie pocasie ju dost ovplyvnovalo
@pusinka263 moze to byt len protest (trva docasne), alebo je zabrata do hry a nechce sa jej od nej odist az kym to uz nevydrzi. Mozes jej dat aj vysetrit moc v najhorsom pripade. Male deti nemaju priznaky a pritom mozu mat zapal mocovych ciest a niekedy sa to prejavi len tak,ze sa zacnu pocikavat.
@moncicatko dakujem..volala som dr a povedala ze vysetrime pre istotu..
@hettinka no najprv sme jej.hovorili ze dame dole.plienocku a bude.chodit na nocnik...prve dni sa mi pocurala zakazdym a potom sa zacala.pytat...
Ahoj, stáva sa to aj väčším deťom, hlavne keď sú zaujaté. Mám 5 ročného syna a tento rok začal v škôlke chodiť na nový športový krúžok a tak ho na prvom tréningu zaujal, že nestihol stiahnuť gate a trochu sa ocikal. A to už plienky nenosí 2,5 roka 🙂 A dcéra má teraz 2,5 roka, bez plienok je zatiaľ len cez deň asi 3 mesiace a síce hovorí, že chce cikať a kakať, ale niekedy sa stane, že to povie až keď je to v nohavičkách. Vtedy ma osloví: Mami? Ty si moja. 🙂
stava sa to, treba ju teraz davat na nocnik, mozno ma ine zaujmy ako nocnik
Suhlasim s babami,ze je to prechodna vec,ale ja by som dala vysetrit aj moc.nasa takto reagovala ked mala zapal a tiez ked sme zmenili prasok na pranie a z gatiek ju zacala svrbiet pisulka.nevedela mi to sice povedat,ale parkrat sa popiskala (aj ked je uz kompletne odplienkovana aj v noci) a casto si vytahovala hore nohavice aj ked jej neboli velke. Poriesili sme a opat je ok. Ma 2.5 roka.
Na margo toho pocikavania sa pri zaujatosti nejakou hrou....ako ucitelka som v skole prirode zazila,ze sa nam druhacik pocikal pri vecernej zabave kedy predstupil pred ostatnych spoluziakov.vyzeral ze je uplne v pohode,taky maly uzasny showman. Nastastie si to nikto nevsimol.boli tam aj tretiaci a stvrtaci a ti by sa urcite smiali.ucitelky sme to ale zaregistrovali vsetky naraz a dve sme ho zobrali von na "dalsiu hru". Nasim prekvapenim ale bolo,ze ani on sam o tom nevedel. Islo to uplne mimo neho. Nebol napisany na zozname deticiek,ktore sme v noci na ziadost rodicov budili piskat,takze bol akoze "uplne ok", ale stalo sa mu to. Odvtedy je mi jasne,ze sa to moze stat aj neskor a bez vedomia dietata.
aj moja to robi ma sice len 2 ale niekedy ma dni ked sa jej nechce asi alebo co tak dame plienku a niekedy to zaberie tak ze ju nechce mat tak sa radsej pyta ...