Ahojte maminky viete mi niekto poradiť? Mám 2,5mesačnú dcéru, vyše týždna je umrnčaná, nervozna, stále plače cez den mi vôbec nespinká. Teplotu nemá, nie je ani chorá myslím že nemá soplík ani kašel. Neviem ako jej mám pomôcť .ak niekto má s tým skúsenosti poprosím o radu. Ďakujem 🙂
Ahoj nosím ju aj na rukách ale aj tak mi plače.Máš šatku vyskúšanú? Pomohla ti?
V tomhle veku mi to mala delala taky, nezbyva nez vydrzet 😅
nosit v šátku, moc nám pomohl. dávat na holé tělo a vydržet
v tomhle věku je to normální!!!!! a nebol jí bříško???
a v noci ti ako spi?
ak to trva len tyzden, tak ju sleduj, mozno sa to este vyvrbi, keby sa ti nepacilo nieco, chod sa spytat svojho pediatra. Satka ti moze pomoct malu trochu ukludnit, ale ak ma na to nejaky dovod iny, tak aj nemusi.Nie je to vseliek.
Treba se ji jen upravuje denni rezim, zkus si zapisovat jak dlouho a kdy ti spinka, aby jsi se podle toho mohla zaridit. Nejmensi miminko uz to neni, tak ti bude spinkat cim dal mene pres den... Chodis s ni hodne na prochazky? Treba ji i chybi cerstvy vzduch. Kdyz s nasi malou nestihnu ve dne jit na prochazku tak ji alespon v kocare mam na balkone... Doufam, ze jsem ti pomohla 🙂
mozno kolika, mozno hladik 🙂 na koliku pomasirvat brusko a dat rurky, na hladik - vytasit cecik, alebo dokrmit - hoc docasne len glukozovou vodou 🙂
Kuba od 1. do 3. mesice plakal kvuli brisku. Casto pomohla jen rektalni rourka. Od 3. mesice asi 3 tydny zase plakal, nevedela jsem vubec proc. Zhorsilo se mu spani, pres den nemohl usnout.. Pak jsme zjistili, ze se prorezavaji zoubky. Koukni do pusinky, jestli se ji nedelaji boulicky na dasnickach. Kdyztak na tohle nam celkem pomahaji homeopatika Chamomilla Vulgaris a gel na zoubky Calgel. Drzim palce, at to brzo prejde 😉
@ramcella Nezbývá ti nic jiného než vydržet. Mezi 3. a 6. měsícem by se to mělo zlepšit. Nám pro tohle období pomohlo nosítko (Manduca, Beco...nebo šátek ale mně šátek nevyhovoval).
Zkus ji co nejvíc dávat do vyvýšené polohy - když sedíš, opři si ji na svou hruď . A když chodíš, dej si ji do nosítka. Trápí ji asi zažívání ☹ A hodně pomáhá poloha na bříšku, nám takhle kluci i spali - pokud máš monitor dechu, nemáš se čeho obávat.
@ramcella Syn plakal první 3 týdny v tahu. Nebrečel jen v době, kdy jedl nebo spal, přičemž byl ale velký problém ho uspat. Nošení na rukách nepomáhalo. Všichni mi říkali, že je to bříško, opravdu to tak vypadalo, a že se s tím musím smířit a vydržet to. Ale nechtěla jsem, tak jsem zkoušela vše možné, hledala všechny možné souvislosti a při tom to bylo jednoduché. Okamžitě pomohl šátek a na spaní vázání dle Karpa do mumijky. Fungovalo to jak nějaké kouzlo. Kdybych s tím neměla zkušenost, nevěřila bych tomu.
prikladat na prsnik vzdy ked place alebo ju nosit v satke 🙂
@dudkaaa ty si nechala babo vyplakat?
@ramcella kup si satku, chybas jej ty