Ahojte zienky, mam doma dva a pol mesačne babatko, mesiac dozadu uz mi na brušku dvíhal pekne hlavičku, neudržal ešte dlho ale pekne dvíhal aj vyššie a posledne dni keď ho dám na bruško sa len jeduje a uz mi ju nedvíha ani ako pred tým mesiacom, čím to môže byť? Ďakujem
Môže byť, že len objavil nový pohyb a skúša a vymýšľa, ešte by som nestresovala. Určite to spomen na najbližšej poradni, ale možno to dovtedy aj prestane 🙂
Ešte je maličký,má čas aj môj isté dní dvíha super,inokedy sa mu nechce a vymýšľa😉
@dajana1983 a váš koľko má? No mozno som na neho tvrdá, aj doktorka mi povedala, že mám mu dat čas.... Len teda niektoré známe majú rovnak staré babatko a teda dvíha uz krásne, tak ma to tak depta trosku
@thoughtfulweirdo duuufam, ze dovtedy zacne, lebo ďalšiu poradnu mame až za mesiac, tak by mohol dovtedy uz dvíhať
@sisi2212 môj má 3 mesiace a neboj všetko príde každé bábo je iné,dievčatka sú v tomto zručnejšíe a viac vpredu,to som aj odpozorovala od sestier😀 tak daj mu čas ,čo poznám od známych tak aj pol ročné dievčatko bolo na to lenivé do pol roka 😁a teraz je z nej šikulka
vies kolko takych veci v zivote este bude co znamych deti budu robit a tvoje nie. ty tiez asi ani ty nerobis vsetko co tvoje zname. nechaj ho. neporovnavaj. nie len teraz aj v buducnosti. to bude sedenie, chodenie bicyklovanie plavaie lyzovanie znamky rozpravanie ...... tak ako on sa uci zdvihat hlavicku ty sa musis naucit neporovnavat ho. viac skody ako uzitku.
a k veci deti casto mavaju vo vyvoji ze krok dopredu dva spat. potom sa zas posunu naraz vela a zas pride cas a bude sa ti zdat ze ide spätnym chodom. oni tie deti bohuzial necitaju prirucky o tom kedy a co ma robit. takze kazde ide vlastnym tempom. doktorka ma pravdu. a este vela krat zname ani nemaju pravdu. nejeden krat som pocula o super dokonalych detoch co vsetko vedeli a robili a nakoniec bola realita uplne inde
@dajana1983 jeeej no to si ma potešila, takže nemám ho siliť chudáčika, lebo mam pocit, ze uz je na to alergický, ked ho dám na brusko
@pralinka25 to je tiež pravda, niektoré môžu aj tvrdiť, že všetko tip top a možno dvíhajú hlavičku ako môj, len to tak popisujú.... Mne nešlo ani o porovnávanie skorej o to, či niečo nerobím zle, ze asi malo s nim cvičím a tak som si začala hovorir
@sisi2212 isto nie ,keď nechce má na to svoj dôvodík 😁užívaj si ho ako sa dá,neboj ešte ta prekvapí 😊
@dajana1983 ano, potom sa budem tešiť, inak mi dojde šikovný, aj mi už rozpráva debatuje, pozerá na vsetko ako jastrab, otáča sa za zvukmi, aj nozkami rúčkami kope stále, len teda toto ho nebavi, ale ked ho len držíme tak hlavičku drzi dobre, len na tom brušku
@sisi2212 no vidíš to aj môj 😁isté som bola tiež z toho nervózna,je to moje prvé bábo,opýtala som sa na to lekárky a tá sa len pousmiala,no pre môj pokoj ho chytila za obe ručičky a zdvihla do hora do sedu samozrejme -vtedy drzal hlavicku 😁tak držím palce nech sa vám darí😊
@dajana1983 tak snad je všetko dobre, lebo inak take spokojne dieťa, co sa usmieva len co sa zobudí, tak snad aj toto ho začne baviť ☺️
@sisi2212 ja by som to riešila minimálne s pediatrickou a spytala sa poprípade či nie je vhodná návšteva neurológa. Nie som typ co da na reči typu, mame ešte cas lebo jedna babka povedala alebo susedova Anička to tiež ešte nerobí... Netreba robiť paniku ale na poradnu sa chodi preto aby si sa tam poradila aj o takýchto veciach a všetko sa vcas podchytilo, co je u detí vo vývoji dôležité. Ak sa ti na vlastnom dietati niečo nezdá tak sa o to zaujímaj a nenechaj sa odradit rečami iných.
@sisi2212 ja uz mam dve vacsie deti a tolko krat som zostala prekvapena ze realita je vela krat ina ako vacsina hovori. neboj daj na svoj instinkt a hlavne nech ma z toho radost. aj mala chvilocka staci. a ked sa mu to bude spajat s prijemnom o to viac sam bude chciet.
@anel000 ano upravilo cca po 6 tyzdnoch, kazdopadne kontakuj pediatra a dalsie ockoanie zvaz podla toho ako sa ti bude zdat ze napreduje motoricky...ja som to neriesila a ockovala podla kalendara.......syn zaostaval vo vsetkom, doteraz to dohaname a to ma 6 rokov.
Mozno za tyzden bude uplne ok. to ockovanie dava zabrat....kazdopadne kontaktuj pediatricku nech ma zaznam v karte
@ludinka možem sa opytat ako dlho to trvalo?
@ludinka môžem sa spytat ako to ďalej pokračovalo? Ďakujem
@luciahudecova síce ste sa nepýtali mňa,ale tiež som sa na to pýtala. Naša skúsenosť bola,že do dvoch týždňov sme videli zlepšenie. Nemalo to žiadny zásadný vplyv na vývoj.
@sisi2212 porad sa s pediatrickou.
Môj syn mal takúto reakciu na očkovanie (tým nechcem rozpútať diskusiu o ocko- neockovani)