ahojte baby. poadte mi prosím co mam robit. moja dcerka 2,4r mam taky pocit ze sa boji sadnut na nocnik a aj na wc, ja si myslím ze asi koli tej diere... chcela by som ju od plienok odnaučiť, ale nevieam ako na to.. skusala som aj bez plienky ale jej vobec nevadí ak sa pototo... a nic mi nepovie ani neukaze....Ako to bolo u vas?
at toto sme skusali ale bez uspechu.. vobec nechapala co od nej chcem ☹
asi nie... tak uvidím. ja som skusala aj oblecenu ju posadit nech sa aspon zoznami s nocnikom ale odmieta aj to... tak asi pockame este
tak tak,vsetko ma svoj cas,ani necitaj tu tie prispevky ako su deti odplienkovane dobreze nie 1 roku 🙂neboj,nechaj ju ,skus neskor zas, zdemu to raz dojde..🙂 a celkom fajn je nazorna ukazka od ineho dietatka,nejaka kamoska co ma tiez take male a chodi na nocnik,deti radi opakuju,tak mozno.... 😉
@zaira13 môj krpec chodil so mnou aj na wcko a vždy som mu hovorila, čo robím a tak sám od seba mi raz zahlásil, že kakať a utekal na wcko ... vychválili sme ho aký je šikovný, že sa pýtal a aj urobil "kako" do velkého wcka a odvtedy sa mu to tak zapáčilo, že začal chodiť pravidelne ... mal 2 roky aj 2 mesiace
baby tak to vyzera ze mojej to potrva dlhsie.. nam drze palce 🙂 asi mi neostaa nic ine len mat trpezlivost a cakat na den D 😉
@zaira13 ahoj. My sme to riesili v lete, mala mala vyse 2.5 a hoci v zime chcela, odrazu sa pocikavala a nechcela na serbel, nijako sme ju neoklamali. A odrazu sme ju mohli posadit, vzdy sme ju ukecali,az sme si uveodmili ,ze sa pyta. Mala 2r.a 7m. Este sa stane,ze obcas cvrkne,niekedy aj vkuse 2 dni a potom ked to neriesime,zas funguje. Nastastie je v sukr.skolke,takze s tym moc nemaju problem. Prezlecu,upracu a je to ok.
A to sme ju na serbel davali asi od 11m, obcas cikla,obcas nie... pravidelne chodila a chodi so mnou na wc a nic, nechcela a aj ked videla ine deti cikat,tak nechcela... Tolko moje skusenosti
ahojte no u každého babatka je to inac u niekoho skor u ineho neskor.... my sme sa zacali odučat skôr a nedarilo sa nam to .... no až jedneho dňa nam babka z dedkom kúpili nočnik co je ako stolicka a tan sa nám veľmi zapačil a mala tam chodila s radosťou či jej trebalo alebo netrebalo čurkať.... 🙂
no podla mna si zacala velmi neskoro, my sme ako deti boli do roka bez plienok. ale nevadi ber to tak ze ziadne dieta nejde do skoly s plienkami nauci sa. nedavaj jej plienku, ono to dlho trva hlavne uz teraz, ja som malu zvykala akonahle zacala sediet, nevadi ze sa nevypisala ale zvykala si na nocnik. a ako 18 mesacna uz bola doma bez plienok a pytala sa. ale budes mat robotu, casto sa bude popisiavat chvilu ju nechaj v mokrom, teda doma nech vie ze ked sa popisa tak bude mokra nauci sa na nocnik. ale ako vravim chce to vela trpezlivost. drzim palce a neboj sa kazdy sa to raz nauci
@zaira13 Ahojček, my máme ten istý problém. Malý má 2,9 a som z toho úplne na nervy... V lete chodil bez plienok, ale cikal a kakal kade chodil a vôbec mu to nevadilo. Potom som čítala, že kým si dieťa neuvedomí, že robí potrebu je zbytočné riešiť nočník, alebo WC. Tak sme počkali pár týždňov. Potom som videla, že keď chce kakať schová sa do kútika, tak som ho zopár krát zobrala na WC ale nič, buď to stihol pred tým, alebo keď sme stihli dobehnúť na WC tak nič... Momentálne si nechce sadnúť ani na nočník ani na WC, plače, kričí, kope no des... Tento týždeň som mu dala boxerky namiesto plienky, tak celý deň ani klapka a keď išiel poobede spinkať dala som mu plienku a hneď sa do nej vycikal... normálne mám pocit, že to zadržiaval...tak by som bola nerada, keby z toho mal nejaký zdravotný problém... Plienky sú späť, dieťa je spokojné a ja zúfalá :o))
@luciamk len ono to znamena, ze si ovlada mocovy mechur a do plienky uz cika zo zvyku a pohodlnosti. Takze zrusit plienku aj na spanie a bude.. ak sa aj pocika par dni pocas spanku, istotne to potom postupne pojde.. Nie je dobre raz davat, raz nedavat..to dieta potom nevie, co od neho vlastne chcete..
aj my sme na tom podobne, niekedy sa vyciká na šerblík, ale to musí mať dobrý deň a keď sa začne tešiť, tak nič, ani nič nepomáha ani pochvala, ani dohováranie, dokonca chodí so mnou na vecko a hovorí mama ciká a tak,ale ona ani za svet a keď sa jej opýtam, či ide cikať alebo kakať na šerblík, tak sa mi otočí tou jej malou prdelkou a ukáže na ňu, že ne - do plienky a ja nič nenarobím, iba sa popod fúzy smejem aká je zlatá, ale tiež som z toho už trocha na nervy, ale čo už, tiež dúfam, že jedného dňa povie, že už plienky nechce🙂.....
@luciamk ahoj. U nas bola asi pred dvoma tyz. kamoska aj s rovnakou/vekovo/ dcerkou, a ona uz je bez plienky a ked s nou kamoska isla na wc, tak aj moja sa prikmotrila k nim a isla tiez a aj piskala-ale nie so mnou. odvtedy skusam aj ja aj si sadne na 1-2 sec. ale nic. a bez plienky to nejde :(
Asi si budem musiet pozicat kamoskinu dcerku na 1-2tyz. a bude 🙂
ahoj, každé dieťa je iné. Švagriná má chlapca a ten sa odplienkoval skoro ako 3 ročný. Naša malá od 10,5 mesiaca cikala len na nočník. V podstate len o dva mesiace sa on skôr odplienkoval od našej malej. Síce sme ešte dva mesiace dávali stále plienku, ale ona sa pekne vycikala len do nočníka. V podstate sa to stalo úplnou náhodou. Nočník sme mali položený medzi hračkami a na vianoce dostala veľkú bábiku, ktorú som položila na ten nočník, aby bolo viac miesta a keď sa pocikala, tak som jej povedal, že bábika Julinka pekne ciká do nočníka a Laurina do plienky, to je hanba. Potom sme mali ísť do poradne a ani za svet vycikať sa tak, aby sme chytili ciku. Tak nič posadila som ju na nočník a čuduj sa svete odvtedy len na nočníku cikala a postupne aj kakala, Ja som sa však učila na štátnice, tak nebolo času ju nechať bez plienky. Po štátniciach išla plienka preč a je to. Musím povedať, že niekedy jej stále cvrkne, hlavne keď sa zahrá.
Mi máme problém, že na noc jej ešte stále plienku dávam, len neviem, asi z mojej pohodlnosti, lebo ona sa nepociká niekedy aj dva týždne a potom aj dve noci za sebou, Skúšala som aj bez plienky a ako naschvál sa pocikala tri noci za sebou, tak som to vzdala, išli nám aj zúbky, malá spala veľmi zle a ešte k tomu ju aj prezliekať, aj postieľka mokrá. Neviem, ako ju odučím od plienky na noc.
@zaira13 ahoj, pises ze mala si sadne na 1-2sec, mali sme rovnaky problem, nie a nie posediet dlhsie, az nam napokon pomohla knizka "Kniha o nocniku" o dievcatku Ninke, co sa uci na nocnik. kazdy den sme ju citali a nocnik bol v izbe, ale vobec som jej nocnik nepripominala, ignorovali sme ho. az v jeden den si nan sama sadla ze ide pisat ako Ninka. odporucam
ahoj ja mam trojrocnu dceru a velmi nerada chodi na nocnik ani sa nepyta ked ju ja neposadim tak ona aj cely den zdrzuje
@zaira13 moja tiez nechcela nocnik, ani zachod velmi nie, ale strasne sa jej pacilo cikat vonku a ocikavat kamienky, kvetinky...tak sa to podarilo 😉 akurat teraz uz bude chladno, ale eset par peknych dni bude, tak vyskusaj 😉