Ahojte baby, chcela by som sa s vami poradiť, dozvedieť sa z vašich skúseností, čo s dcérkou, ktorá neprejavuje záujem o nočník. Rada by som ju už s ním zoznamovala, no na moje pokusy posadiť ju naň, odpovedá zásadným "nie". Teda takto: asi jej ho predostieram už neskoro, keď mi už ona oznamuje, že kaká. No aj keď som sa ju naňho snažila posadiť po jedle, alebo ráno po prebudení, nevydrží tam dlho, hneď z neho vstáva. Nechcem ju do toho nútiť, aby som v nej nevzbudila odpor, no ako ju pomaly učiť na nočník? Nejaké rady, tipy? Vďaka🙂
ahoj moja dcera ked videla nocnik chytala amok,ja som ju ani nenutila,kupila som sedanku a sla rovno na zachodik,preco robit stres ked sa nemusi,nevidno do detskej hlavky preco sa im to nepaci,o nic nepridete ked na nom nebude vobec sediet,moj syn sedel na nom od 10 mesiacov a pacilo sa mu tam si kazde ranko posediet ,kazde dieta je ine ,dnes ma 16 rokov a syn 18 🙂
@klemente dieta by malo byt na tento nacvik zrele, u kazdeho dietata to moze byt inokedy. Precitaj si clanky na tejto stranke, velmi poucne http://www.dvojickovo.sk/index.php/starostlivos...
vlastna skusenost, syn oznamoval v 18tich mesiacoch,. ze kaka, a aj ked uz bpl pocikany....ale len videl nocnik, tak sa zatal, a nedal sa na neho ani len posadit....tiez som nechcela vyvolat odpor. tak som to na cas vzdala. preslo 5 mesiacov a zrazu oznamoval ze cika a vydrzal este par sekund kym som ho posadila na zachod, do mesiaca bol bez plienky cez den, dalsi mesiac aj v noci...alel chodil na WC, nie na nocnik, ten vobec nechcel..prislo to same...prejavil zaujem a slo to.
moj krpec ma 27 mesiacov a nechce chodit na nočník len sa s ním hra a nutit ho nebudem, raz sa vypíta sam
@klemente ja som maleho skusala v urcitych intrvaloch od cca 15m. Dala som mu aj pesnicky na pocuvanie, hracky, knizky..vobec sa nechytal. A to az do 2,5roka, kedy sa chytil a odplienkoval.
Nasho sme odplienkovali vlastne vtedy, ked mal dermatitidu a behal nahy, aby sa mu to vetralo. A vtedy mu docvaklo. Ale najskor sme cca 2-3dni utierali mlacky.
Mladsia (22m)si sice sadne a zvacsa aj daco urobi,ale ked ju necham bez plienky, tak sa nevypyta. Zatial je to u nas vec stastia.
Takze ju nesilim, skusime zas neskor. Ona si ale aspon uvedomuje,ze daco spravila a povie nam to. Maly na to zvysoka kaslal.
Netlac na nu, nechaj tak a skus neskor. A potom ju skus nechat nahu, alebo velky zachod s redukciou, prip.posadit na nocnik babiky, ci vziat ju so sebou na wc. Mozno by na nu platilo, ak by tak videla cikat ine dieta-kamosa. A ked vydrzi aspon chvilu sediet, ci nebodaj sa vycika/vykaka, tak ju pochval. Niekomu sa osvedcili smajliky kreslit a tak.
Ahojte. Moja ide v septembri do škôlky takže máme polroka aby sa naučila pýtať.teraz má 19 mesiacov a tento týždeň sme začali. Dávam ju každú hodinu na nocnik ale niekedy sedí a niekedy si sadnúť nechce ale nechce si dať ani plienku ( musím nasadiť na silu) a chce behať s holým zadkom. 2 krát sa tam vycikala a 2x sa vycikala na zem ked utiekla z nocnika.rozmýšľam že ju nechám bez plienky a ked sa stane nehoda tak utriem.myslíte že sa to dokáže za polroka naučiť?
@tina2213 hadam ano.ja som na to nervy nemala a radsej skusam v pravidelnych intervaloch cca tyzden,ak nic,vzdavam to a cakam. Lenze ja som vo vyhode.dieta som dat do skolky (cakala som malu) nemusela a malu chcem dat az v 3 rokoch.
ved sa mozno tvoja mala chyti. Maly,ked bol pripraveny,to zvladol do 3dni,ked behal s holym zadkom.
@tina2213 aj ja som skusala,len,ja mam doma obe deti,kedze sa syn nedostal,do skolky,tak,to je narocne,ale nie je to zla metoda,planujem ju opat skusit tak o tyzden po vyse mesiaci,zas je starsia,uvidime.len,ja ju chcem aj uplne odstavit,tak nechcem obe veci naraz. Napis,ci si uspela.
verim,ze ano!
@klemente Moja čerstvá skúsenosť - mladšia dcéra mi tiež odmietala nočník, skúšala som, neúspešne - nočník aj záchod... ale pritom veľmi dobre viem, že si to uvedomovala, vždy mi hlásila, že ciká alebo kaká. Minulý štvrtok odbehla do záchoda, doniesla si nočník do obývačky, dala si dole plienku aj pančušky a vycikala sa. My sme s mužom na seba pozerali jak vyorané myši :D Odvtedy sa ani raz cez deň nepocikala. Sama si sadá na nočník aj na záchod, niekedy ani nevieme kedy, len zahlási, že cikala alebo kakala. Má presne 2 roky a 2 mesiace 🙂 Dieťatko samo vie, kedy je pripravené 🙂 Nechaj jej nočník na viditeľnom mieste, ale nenúť ju. Môže to mať opačný účinok 🙂
@tina2213 my sme boli na tom rovnako, nasa mala uz 2 roky a o pol roka mala ist do skolky a stale nic, naucila sa to dva mesiace pred nastupom, teda v juli, nechavali sme bez plienky, oznamila, ze chce cikat, ale do nocniky nechcela pustit, pomohla stara mama, zobrala malu na dvor a poliali travicku 🙂 to bol zasadny zlom, uz nemala problem ani sadnut na nocnik, takze urcite stihate, ked sa nepodari teraz, v lete to pojde
Momentalne mam promlem s 18 mesacnym syncekom, ktory nechce o nocniku ani pocut 🙂 napne sa ako luk a nik ho nan neposadi, nechavam ho teda este tak, v lete sa to snad rozbehne 🙂
Ahoj, nas kakal do nocnika od 15 mes, s cikanim to bolo skor o nahode. Pomohlo, ked som mu v 19mes. na radu svagrinej dala dolu plienku. Do tyzdna sa naucil cikat na nocnik. Za ten tyzden ale pocikal kopu oblecenia a podlahy, kym zistil, ze je to uz len na nom aby si nasiel nocnik a sadol na neho. Odvtedy sme bez plienok, pekne sa pyta, dokonca aj v noci
@zeytin presne s tebou suhlasim.nasa zacala az v januari na nocnik,dovtedy som ju nenutila....a cuduj sa svete,pochopila to hned...a to mala 2 roky v novembri....tak sme bez plienky,na obed spi tiez bez a v noci este davame plienku,ale pyta sa celu noc na zachod,takze plienka je sucha...a teraz uz odmieta nocnik,uz chce len na zachod chodit 🙂
@klemente já mám taky 19měsíční dcerku a nočník taky není náš žádný kámoš, ale snažím se ju na něm udržet tak že buď si prohlizi knížky kterými jí oblozim, když nechce tak si sní čtu já a to většinou zabere.Rano když nemám čas u ní sedět tak jí pustím spievankovo, nebo nějakou pohádku-my třeba frčíme na Mickeyho klubiku.🙂.Když se jí náhodou podařilo náležitě celá rodina tleskame a chválíme .🙂