Moj maly ma 18 mesiacov a jedine,co pozna(respektive je ochotny ukazat) je havo,macka a kacka.Ja mu mozem 30x ukazat kravicku,prasiatko,konika a ked sa ho spytam kde je kravicka,tak ma odignoruje...nehovoriac o tom,ze citat mu z knizky,alebo nebodaj mu hovorit basnicky-to nehrozi,jeho to proste nebavi.Zatial malo rozprava,ale je velmi bystry a mam pocit,ze vsetko rozumie a je vnimavy.V okoli mame rovesnikov,co uz poznaju snad celu ZOO a pozeravaju rozpravky v TV a my nic 🙂 je to normalne?
simonka, moj maly ma 21 mesiacov a je presne ako tvoj. Jeho knihy, hracky vobec nebavia. Rad pozera rozpravky aj to len tie 3 svoje aj 1000x videne. Velmi rad ma pohyb - je to riadny neposeda. Pohybovo je velmi zdatny - oproti rovesnikom, hoci je drobnejsi. Rozprava od minuleho mesiaca DAJ a tie svoje hatlaniny. Dovtedy bol ticho. Uz som chcela ist ku psychologovi, ale myslim si ze OK - mame pocit ze vsetko rozumie, len sa mu nechce rozpravat. Tak som to nechala tak, ze uvidime. drzme si palce
simonka,
skús poprosiť lekárku, nech mu spraví kontrolu zraku a sluchu. Kamarátka mala podobný problém, nakoniec zistili, že je krátkozraký. Nosí okuliarky a úplne sa zmenil.
Ja som nepoužívla klasické detské knižky, ale detské enciklopédie. Jednoducho pes tam vyzeral ako pes. Kupovali sme aj figúrky zvierat. Väčšinou v TESCU. Vyzrerajú autenticky, tak vie ako vyzerajú zvieratka.
Simonka,v pohode,myslím,že je to normálne 😝 😅
niektorí chalani sú trocha "lenivejší"...neboj,ale on to neskôr všetko dobehne 😀 😉
a každé dieťa je iné,nemôžeš/teda nemala by si../ porovnávať 😕 😅