18 mesačné dieťa nechce chodiť

tininna
18. mar 2014

Ahojte viete mi niekto poradiť mám skoro 18mesačnú dcérku ,ktorá nechce chodiť,pretože má asi strach neviem.Keď mala okolo 14,5 mesiaca začala chodiť po byte pomaličky bolo vidno ,že je to neisté ,ale chodila z izby do izby už som sa tešila ,že bude za chvíľu behať no spadla pár krát a mi s manželom sme ju povzbudzovali,aby chodila no ona ani za svet,hneď na kolienka,alebo za ruku inak skoro nič ,keď náhodou tak 1-2 kroky ,ale v podstate len štvornožkuje,no keď ideme von len za ruku,keď ju nasilu pustim,čo sa drží ako kliešť tak ide za mnou s plačom naťahuje rúčky ,ale prejde veľa no neviem či to je dobré,aby sa jej to ešte viac nesprotivilo.Je zdravá,stojí pevne akurát je taká útlejšia má 8500g,poraďte lebo už neviem čo s ňou ,všetky deti okolo nás behajú,len ona ani za svet ,ale pritom to vie,no ale velmi bojazlivo a opatrne.

siska53
18. mar 2014

@tininna moja zacala behat tyzden po 18.m..tiez je utlejsia,no my mame i slabsi svalovy tonus. Ale ked sa uz odvazila,tak behala bezpecne.
ozaj a nepadla nejak blbo? Ja som tiez zacala neskoro chodit a mama i spominala,ze,mna 2x vratili naspat dva skarede pady,co som si rozbila pusu,preto som sa bala.
keby sa ti nerozchodila tym ukoncenym 18,oslov pediatra,ci to netreba cez neurologa ci ortopeda riesit..

majuska1308
18. mar 2014

Ja si myslim ze to na nu pride samo sama sa odvazi prejde ju strach a bude behat moj mali ties zacal behat len spadol a 3 mesiace sa bal len za ruku inac nie a prisiel jeden den a behal sam nasilu ju nedonutis drzim palce 🙂

tininna
autor
18. mar 2014

@siska53 no nepadla nijako blbo len trochu na zadok ani sa veľmi neudrela,len sa podľa mňa veľmi zľakla no fakt neviem,ale niekedy si už namýšľam všeličo či jej nie je,chodím od narodenia k neurológovi a povedal,že sme ju rozmaznali a,že je vybitá ,že to je naša chyba ,že sme ju brali na ruky a davali ruku a ,že tým pádom jej to tak vyhovuje no mne sa to nezdá,akože možno niečo na tom bude,no neviem.
@majuska1308 no len kedy sa dočkám toho dňa,aby sama behala?Niekedy som zúfala,nakoľko už,aj vek na to má.

siska53
18. mar 2014

@tininna tak to sa mi zda dobra blbost,co ti povedal. My sme,tiez obe deti nosili a v pohode. Mala,sice tiez je,viac na,rukach,ale je zas pravda,ze moj otec ju dost nosi,som,mu uz i zakazala,lebo potom ona chce,abybsom,ju aj ja nosila,tak to nie,ved vies chodit. A maly tiez istu dobu chodil za ruku,vlastne,obaja a naucili sa chodit. Syn,sice skoro,mal 11m,ale,dcera vidis a ani to nepoznat a chodi bezpecnejsie,bez,tolkych padov,co absolvoval syn..

senta_sofia
18. mar 2014

A napriklad s kociarikom alebo za niecim, coho by sa mohla chytit chodit nechce?

tininna
autor
18. mar 2014

@siska53 ďakujem aspoň si ma povzbudila,už rozmýšľam či nezájsť ešte za iným neurológom čo ten povie,ten náš ešte hovoril,že má trochu ochabnuté svalstvo na chrbátiku tak neviem,ale nepovedal,že to je dôvod.

pribinak
18. mar 2014

Daj ju pre istotu skontrolovať neurologicke, budes mat istotu, ze je to len o strachu a nic iné co by bolo treba riešiť, take vyšetrenie neboli a nijak to dcérke neublíži

siska53
18. mar 2014

@tininna ak sa ti nerozchodi aspon v tom,case,co,moja,mala,tak,radsej,skus i ineho neurologa. Ved na to,mas,pravo.nam,rovno povedala,ze,ma,slabsi svalovy tonus,preto zaostava v hrubej motorike,mali sme chodit bud plavat, alebo na,cvicenie s detmi. Len ona vsetko od narodenia robila neskoro. Resp.spravila a dlho nic,zas spravila,dlho nic,a potom,to uz robila.

tininna
autor
18. mar 2014

@siska53 no tak naša bola práveže v predstihu so všetkým štvornožkuje už od 5 mes, a stála okolo nábytku chodila ako 6mes,len teraz ne a ne chodiť pritom ona čo už chodila popri nábytku iné deti rovanko staré len ležali je to proste individuálne a nemalo by sa to porovnávať,ale každý si myslel ,že bude chodiť ako 9mes,a ona má pomaly 18mes, a nič :( plávať chodíme od 6mes. asi nebudem čakať a pôjdem za tým neurológom,ale ďakujem.