Ahojte, planujem dat synceka do jasliciek z roznych dovodov , nebudem rozvijat ake... dost som citala , ze to moze sposobit traumu a dalsie problemy ... Lenze ja mam skusenost taku ze starsi syn, ktory bol somnou do 3 rokov somnou doma a este teraz ked ma 6 r. je velmi na mna naviazany, hanblivy, nespolocensky , introvert... Nehovoriac o tom ako vyvadzal , ked nastupoval do skolky... Myslim, ze je dobre dat mladsieho skor do kolektivu ...Byvame v casti kde nie su naokolo deti a preto sa pytam na vas nazor dat ci nedat 17 mesacne do jasli ? Dakujem a prosim vas nepiste mi , ze som krkavcia matka a pod ....
@bobaska6
moje obe deti su v jasliach od 4 mesiacov. Nemaju ziadnu traumu a ziadne traumy nevidim ani na ostatnych detoch ktore tam su. Tu v USA je to uplne bezne, samozrejme, aj jasle su na to prisposobene. Krkavcia matka v ziadnom pripade nie som, deti su spolocenske, slusne vychovane, maju rezim a su zdrave (choroby su castejsie ako u deti ktore nie su v kolektive ale nie je to ziadna tragedia). Nepytaj sa na nazor tu na fore, urob tak ako vam to vyhovuje.
Ahoj,moja chodí tiež od 17mesiacov, ten prvý rok hrozný co sa chorôb týka, boli sme doma pomaly každé 3tyzdne.. Potom to prestalo o je to ok🙂 v jasliach sa jej páci , veľa sa naučila , našla si kamratov a vždy sa ráno teší že ide do jaslí🙂 Vzťah ku mne a manželovi to nijak neovplyvnilo.. Vie že sme v práci a že ona bude s kamarátmi , a ked prídeme z prace tak sme s ňou . Takze za mna áno🙂
iank co sa chorobnosti tyka...nie kazde dieta musi byt hned nonstop chore...nasa mala sice virus ruky nohy usta ale to do jasli este nechodila a raz mala sarlach, ale ci to dostala v jasliach neviem lebo nikto iny taky pripad nehlasil...to mohla chytit hocikde... a jedno dve prechladnutia...nic viac...bude mat tri roky...
@bobaska6 moj syn isiel do jasiel ked mal 16.mesiacov a dobre som urobila.Ziadnu traumu nema🙂Velmi sa mu tam paci,ma rezim,vyhra sa,ma tam kamosov,rozne aktivity.
V nasej krajine sa stretnes s roznymi nazormi,vacsinou s tym,ze si krkavcia mat a podobne.Ja sa vzdy spytam:Budete mi platit hypoteku?Zivit mna aj syna?Ak ano,rada s nim zostanem doma
Stretavam sa so zenami z celeho sveta a naozaj ziadna nikdy nebola s detmi doma tak dlho ako my slovenky.Maximalne jeden rok,maximalne
@bobaska6 vsetko zavisi od dietata, aj ta trauma a aj to ci bude spolocenskejsi. Asi je to jednoduchsie v tom, ze naozaj bude menej protestovat.
pozri moja sla skorej ako 17 mes. a ziadnu traumu nema...