Poradte prosim,ako naucit 16 mesacne dieta pit z flasky.Ide hlavne o noc.Kojim dcerku,ale co ked mlieko nebude? Ked skusam flasku s mliekom,to je len plac uplne odmieta.Vodu z flasky puje.Dakujem
Ano vie pit aj z pohara.Ale mlieko odmieta.Uz len byt trpezliva a v noci inak utisit.Koji sa raz,niekedy dva krat za noc.Zaspava o 20.
Ahoj. Moja 16 mesacna pije z obycajneho plastoveho pohara. Kojila som ju vyse roka a potom prestala pit mlieko pred spaním. Cez den ma mliecne vyrobky, kase, mliecne polievky, kakao obcas a spokojna je 🙂 Vobec nevyzaduje mlieko pred spanim. Umele mlieko sme my ani neriesili 😉
preco musi za kazdu cenu pit z flasky?? mala som xdeti ale niektore najma teda v noci vobec nepouzivali flasky (najma kojene) nemali potrebu po odstaveni kojenia v noci papat. presli na umelohmotnu jupikovu flasku + poharik a bolo to je to len sila zvyku, ked das kojenecku flasku zvykne si ked nedas nenauci sa na no a v noci bude spat... drzim palceky
Ja som dceru prestala kojit ked mala 17mes., mlieko ziaaaadne sme do nej nedostali, ani kravske, ani ochutene, vselijake druhy tych susenych. Nakoniec lekarka povedala aby sme jej davali mliecne vyrobky vo vacsom mnozstve. Nakoniec zacala pit mlieko sama od seba studene z chladnicky, so slamkou priamo z krabice ked mala asi 18-19mes. Popytala si ho sama ked som si varila kavu 😂 Na flasku by som urcite neucila, skor slamku a pekne z pohara
Mlieko mam zatial ale len v pravom uz dlho ju kojim len z jedneho
My sme po ukonceni kojenia v noci dali iba cistu vodu ak chcela pit. Kupili sme jej taky ten nepretekavy pohar s ktorym sa neda obliat a ten mala pri posteli a dodnes ho tak ma, ma 2,5roka. Uz kvoli zubkom by som v noci s mliekom nepokracovala.
pokial dojčíš , mlieko samé od seba nezmizne..ak zostanete pri tejto frekvencii dojčenia,tak sa možete dojčiť dlho..a nočné dojčenie pravdepodne zostane najdlhšie..a iné mlieko ani mliečne výrobky ani teraz ani potom nepotrebuje jesť..ani učiť sa na flašku, ani na sosáky netreba..
@kukakaj bielkovina kravského mlieka je najväčším a najčastejším potravinovým alergenom dnešnej doby/ kludne sa opýtaj alergologa/..už jedno z desiatich detí trpí touto alergiou a percento rapídne narastá..takže s mliekom opatrne, žiadne nalievanie, kyslomliečne výrobky, príp tvrdé sysy sa odporúčajú max 3x do týždna.. a prečo zrovna po ukončení dojčenia treba kravské mlieko? dieťa už po polroku života nie je odkázané na pitie mlieka iného živočíšneho druhu, všetko vynahradí pestrá strava-vitamíny, minerály..paradoxne kravské mlieko obsahuje bielkoviny, ktoré znižujú vstrebávanie vápnika..takže nalievanie sa ním može sposobovať práve odburavanie vápnika z tela..
@luba41 ja som zdravotnicka a v liecebni, ktora je zamerana na detsku imunialergologiu, nestudujem veci na google. S mliekom treba opatrne, alergii je vela, ale toto je uplne typicke pre dnesne matky, ktore urcuju detom diagnozy pomaly este pred narodenim. Ak ma dieta s mliekom problem, samozrejme mlieko vylucit treba, mliecne vyrobky nezvyknu robit detom problemy ani pri alergiach, ale kazde dieta je ine a ma svojho lekara, ktory urcuje dietu a liecbu alergie. Ty si sa vyjadrila, ze dieta nepotrebuje mliecne vyrobky, ja tvrdim ze potrebuje. Ak ich nemoze napr. kvoli alergii, treba prisun vapnika nahradzat inymi potravinami bohatymi na vapnik.
@kukakaj a možno treba ten google sledovať..pokial nemáte nejaké odborné nové zdroje informácii, nových výskumov,poznatkov..
a v drvivej väčšine ani "zdravotaci" nezistia že "mlieko" je príčinou problemov .a matky to riešia cez google, pretože lekári im s jejich problemami nepomohli..takže velakrát musia samé pátrať a hladať samé inú liečbu.. máš tu o tom x diskusii..
dá sa prežiť plnohodnotne s pestrou stravou aj bez mlieka ..
keď nebude mlieko, v noci piť nebude a hotovo, počas dňa z hrnčeka, to nie je také ťažké, dieťa nemusí len z fľaše piť
moja sa prestala v roku dojčiť, umelé mlieka nechcela, tak som ju nenútila, taktiež fľašu nikdy v ústach nemala. ..pila z klasického pohára alebo z detského hrnčeka s náustkom. ..čistú vodu,sem tam kozie mlieko. ..čiže sa svet bez UM a fľaše nezrúti
.....
@dadida7 ja neviem ale 16 mesacne by som uz na flasku neucila. Ked tak pohar. A nocne pitie je tiez najlepsie postupne vyradit ak sa da. ☺