15 mesačný syn nevníma okolie a ani ostatných

adrianave
14. okt 2012

Máme syna,ktorý bude mať 15mesiacov,ked ho oslovíme menom vôbec sa neotočí a nereaguje na meno,taisto nerwaguje ked ho niekto cudí osloví,alebo ekd mu ukazujem veci,mako tem je havo,tam cica,a ked mu hvorím riekanky,alebo ekd chcem aspon aby počuval ked mu rozprávam take ťap ťap ťapušky,bud na mna pozrie ,usmeje sa ,alebo sa vôbec neusmeje,predtým občas toť api aj urobil teraz už nie,hračky ho tiež moc nezujímaju všetko len hryzie.Ešte nerozpráva,povie len baba,aj ked mu ukzaujem knižky tiež nehcce do toho ani pozrieť,chytí knihu do ruky a prevracia ju z jednej strany na druhu.Začal už aj chodiť najprv za obe ruky,potom za jednu,a prednedávnom sa pustil chodiť po obývačke sám,ptom pár dní na to zakopal a buchol sa do nábytku,odvtedy nechce ani chodiť,jedina vec čo ho baví je pozreať telku kanal duck,tv,už vidím ako mnohe mamičky čo si asi myslia pri čítaní tohto,ale on od malička nechcel byť sám ,všade plakal a neustále sme s amu museli venovťa,jedina vec ktorá ho zabavila je telka,aby sa človek mohol pohnuť aspon na Wca podob,to ho baví,pri tom sa bláznimteší sa výska,a skáče ,ekd pozerá z ohrdáky a lebo stojí pre tv.A čo sa týka prechádzok,ked hcoídme von,neobesedí stále z koča vyskakuje,je nespokoný.Čo sa týka spania od malička mal koliky takže sme ho naučili nosiť ho na rukách kedže inak sme ho neutíšili,tak aj zaspáva na rukách a na vankuši,a v noci sa strašne čato budí,občas pár krát a hend zaspí,stačí mu cumel alebo čaj,a niekedy je hroe od pol hod,až do2hod,bud ho v vkuse uspávam alebo nespí,leieta po posteli lozí,skáše v postielke,Mali ste niekto podobne problémy?

andrejka1983
14. okt 2012

@adrianave fúúú....tak to ti teda vobec nezávidím,maš čo robit klobuk dolu 🙂ja takéto problémy vobec nepoznam tak ani neviem ti poradit....najprv som si pri čítani tvojho prispevku myslela či tvoj syn nie je hluchonemý 😕 ??? lebo si opísala typicke príznaky....ale ked reaguje na telku tak asi nie....skušala si mu pustit hudbu v miestnosti, alebo hračky čo vydávajú hlasný zvuk???...či sa bude za tým zvukom otáčat a pod. ....a ešte by som mala podozrenie na mierny autizmus....ak je taký zádumčivý ako vravíš.....koniec koncov každé dieťa je iné 🙂 no na druhej strane,nechcem ťa strašiť ani nič, ale radšej by som sa predsa poradila s detským lekárom,ved ide o tvoje dieťa takže sa nehambi a kludne sa ho na rovinu opýtaj že toto a toto ťa trápi 🙂 aspon budeš počut aj odborný názor

xlucia
14. okt 2012

@adrianave v prvom rade skontrolovat usi, ak je nahluchly, alebo hluchy, to sa da riesit. a inak uz davno vas mal vidiet psycholog, ci nema nejaku poruchu, syndrom.
ries to co najskor

koniarova
14. okt 2012

@adrianave Nenapísala si základ. Čo na to jeho detská lekárka. Na pravidelné kontroly určite chodíte. Čo na to ona vraví?

adrianave
autor
14. okt 2012

@andrejka1983 samozrejm hudbu miluje počuva pesničky na youtube

adriana1980
14. okt 2012

Podla mna to môže byť aj autizmus.Samozrejme treba ísť za lekárkou

andrejka1983
14. okt 2012

@adrianave hej lenže you tube je zas len obrázok so zvukom na počítači 🙂 chápeš,aj ked na PC stale je to len ako telka, on reaguje na pohyblivé a farebne obrázky (You tube a Duck TV v telke) ale či sa otočí iba za zvukom napr v rádiu, alebo udieraj o niečo či sa otočí 🙂 ?????

adrianave
autor
14. okt 2012

@andrejka1983 hej hej samozrejme a presne pozerá odkila ten zvuk ide,on bol na zvuky práveže vnímavý od narodenia

cerez
14. okt 2012

Skúšala si zobrať napr. hrkálku a zahrkať zo zadu či zareaguje otočením? Dieťa sa bežne otočí za zvukom odkiaľ prichádza.

andrejka1983
14. okt 2012

tak potom ak počuje a otáča sa zvukmi ( nie za zuk.obrázkami) tak uška ma v poriadku čo je fajn.... 🙂 tak potom ten autizmus, ale to by som si netrufala takto určit diagnozu 🤐 lebo vas nepoznám a nie som ani lekarka....možno ma teraz iba take obdobie 🙂 ved ho ešte mesiac sleduj že čo a ako, a potom na najbližšej preventivke sa na to opýtaj doktora...držím palce 🙂 🙂

renata5
14. okt 2012

skus sa mu viac venovat 15m dieta by uz malo vediet urcite veci ktore ho naucis iba ty kedze si s nim doma vymysli mu nieco a youtube a tv by som zarazila moj syn obcas pozrie spievankovo ktore vie uz naspamat ma 14m a vie velmi vela lebo kazdy den mu vymyslam hoci ake blaznovstva drzim palce no uvidis myslim ze necakaj hned zajtra chod k pediatricke 🙂

lenkahruskova
14. okt 2012

Rozhodne by som radila konzultaciu s odbornikom, detsky psycholog, neurolog... Moze ist o vela veci, mozno aj vaznejsich, ktore sa takouto cestou nedaju odhadnut a posudit. Ale dufam, ze budete ok... 🙂 .

korenbaba
14. okt 2012

@adrianave a sisi istá, že počuje dobre? možno sa otáča za zvuky v určitej frekvencii. Každopádne je to na odborníka a žiadnym "mamička je zdraavý, uvidíte" by som neuspokojila. Sama musiš vediet aký máš z toho poict, si maličkým 24 hod. denne, takže asi sama vieš že nie je niečo ok. Može to byt prejav niečoho fyzického, čo sposobuje takéto jeho prejavy, alebo psychického...

adrianave
autor
14. okt 2012

@korenbaba hej som

sidus
14. okt 2012

Nechcem strašiť, ale presne takto sa správajú aj autistické deti.Jedno mám doma a prejavy sedia .V prvom rade treba zájsť k detskej, vyšetriť sluch, taktiež na neurológiu.

janulienkazv
14. okt 2012

@renata5 ejha,mas velmi sikovne dietatko 🙂

abbie
14. okt 2012

Toto je rozhodne na psychologicke vysetrenie, ale musis ist k dobremu odbornikovi a na pediatra zabudni, ten ti bude do 3r. hovorit, ze ma cas! Moze sa jednat o autizmus, vyvojovu dysfazu, alebo len oneskoreny vyvoj. Podla toho co popisujes, tak urcite neukazuje prstom, co je jedna z najdolezitejsich veci a este aj zdielanie pozornosti. Dieta v jeho veku by uz malo rozumiet pokynom typu - daj, sadni si, dones, aha, kde je a reagovat na ne.
Objednaj sa s malym do Andreasu, tam ti daju aj pokyny ako s malym pracovat, aby napredoval. Hranica na ukazovanie je 18. mesiac, ale na meno by uz reagovat mal.

katy1979
14. okt 2012

@adrianave musim suhlasit s ostatnymi babami. v prvom rade skontrolovat sluch a ked je ten v poriadku orientovala by som sa na odbornik na autizmus. Bud ho potvrdia alebo vylucia. lebo to moze byt naozaj len vyvinova dysfazia.

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
adrianave
autor
15. okt 2012

@tanapeta aké je to MMr očkovanie?on si nepýta,bud hmká a nejak vydedukujem že čo asi chce ,alebo si to zoberie sám,a nespraví nič ked mu poviem,ani sa nepozrie na to čo mu ukazujem,jedina vec ktoru urobí ekd sa vyzliekame pred kupanim je že daj ručičky hore,a objednala som nás dnes k špec,pedagogičke tak uvidíme čo nam povie,ale starší syn bol tiež na tom podobne,a je uplne v pohode.

abbie
15. okt 2012

@adrianave je to mumps, rubeola a osypky a vykonava sa v 15-18 mes. vo vasom pripade by som MMR v ziadnom pripade nedalava, bud odlozila, alebo uplne vynechala

renata5
15. okt 2012

@janulienkazv dakujem viem 🙂

katulka74
15. okt 2012

mam 13 mes syna a ked citam co sa tu deje,tak premyslam,ci ho dat zaockovat 15 mes,je velky sikovny a bystry mnaozaj moze MMr spustit autizmus?

nikimax
15. okt 2012

pozrite

https://vimeo.com/40119480

je veľmi veľa takto poškodených detičiek.... 😔 😔 😔

martina1703
15. okt 2012

@adrianave ahoj poznam maminku,ktora ma 17mesacne dietatko a je menej aktivne ako tvoj syncek,nic ho nezaujima,nereaguje ked sa mu niekto prihovara,zavse sa zasmeje zavse nie,este nechodi ani nelozi,boli aj na vysetreniach a ze je to uplne v poriadku,tym chcem povedat ze to nemusi byt ziadny problem kazde dieta je ine inak sa sprava,inak reaguje.No napriek tomu treba dat urobit vysetrenia,aby si sa nebala a aby si si bola ista ze je to v poriadku,drzim palce 🙂

abbie
15. okt 2012

@martina1703 tak uplne v poriadku to urcite nie je! mam najradsej Dr. ktory cakaju kym budem mat dieta 3r. dovtedy je vsetko v poriadku a na vsetko je cas ... bohuzial to tak nie je

martina1703
15. okt 2012

@abbie napisala som ze to moze byt v poriadku,ale nech sa pyta s malym na vysetrenia 😉 ,mozem aj ja nieco napisat ak som sa s niecim podobnym stretla,nie?ci musim pisat len to co pisu vsetci?Len som odpovedala na otazku ako vsetci 🙂

elise
15. okt 2012

@adrianave hudbu aj keby nepočul môže vnimať ako vibrácie určite daj vyšetriť sluch pýtaj sa na audiogram a vela by ti pomohla aj megnetická rezonancia.

abbie
15. okt 2012

@katulka74 moze aj nemusi ... ide o to, ze CNS dietata zle zareaguje na tazke kovy, ktore vakcina obsahuje, alebo staci ked ma oslabenu imunitu v tom case ... je vela faktorov, ktore to mozu spustit, autismus je vrodeny, ale aj ziskany 😠

adrianave
autor
15. okt 2012

@martina1703 dakujem za milu správu,a za povzbudenie,tiež si to myslím,ono to môže a nemusí byť aj niečo ine,netreba hned ludí plašiť dopredu,ako poniektorí

adrianave
autor
15. okt 2012

@katulka74 ja som fakt nechcela nikoho vystašiť,ale to som sa dočítala tu,tiež neviem čo mam spraviť