15 mesačné dieťa sa drhne väčšími kúskami jedla

bobaska666
28. okt 2015

Ahojte mamušky, prosim o rady pripadne o link podobnych tem. Syn papa rad a dobre, lenze problem je v tom odkedy mu nedavam mixovanu stravu zacne sa dusit aj malym kuskom jedla ja vtedy chytam paniku ako mu rychlo pomoct , zubov ma uz skoro celu pusinu. Mam stale teda mixovat ? On to totizto robi aj ked sa velmi rozplace zacne sa dusit slinami ako keby ho napinalo , ja mam z toho infarktove stavy , mate skusenosti?

hradnapani
28. okt 2015

@bobaska666 ano, mame. mixovat dalej a kazdy mesiac skusat, ci sa to nezlepsilo. Niektore deti potrebuju bezne mixovane jedlo o nieco dlhsie, u nas to bolo to 1,5 roka, sesternica mala dievcatko do 2 rokov. Za tie nervy to nestoji, je to strasny pohlad a pocit.

jul11
28. okt 2015

@bobaska666 ja som nemixovala nikdy,len pucila vidlickou.ak si mixovala a zrazu mud as "tuhe" tak mut o asi nejde.skus popucit vidlickou.neboj,urcite sa to nauci,chce to cas.

sunnyfunny
28. okt 2015

@bobaska666 Ked vidis,ze mu to skodi,tak mixuj. A postupne skusaj pomalicky,po jednej dvoch troch lyzickach a uvidis ako sa to bude menit postupne. Nedaj na reci typu,ze moj uz je cele kusky,nemixujem a pod. Kazde dieta sa vyvija svojim vlastnym tempom ;)

8291
28. okt 2015

Mala ma tiež 15mesiacov.a myslela som si že budeme mixovat do 2roka.ked som jej to popučila tak mi vypluvala,tak som to popucene trošku nariedovala no jednoducho to neslo akýkoľvek kúsok nepomixovany vyplula.mame 11 zubkov.a v sobotu si sadla mužovi na kolená začala sa mu hrabať v tanieri a zrazu aj ryža a mäsko sa spapalo bez problémov.uz som ani nevedela co jej variť lebo vždy len mixovat ešte aj zeleninz v polievka.ryžu mi vždy vypluvala.este tak knedlik v omačke rozmoceny spapala ale inak kusky vôbec a zrazu sa aj sama natlacila ryzou a mäskom.jednoducho chce to čas.chlebik s maslom so šunkou alebo syrom to u nas vôbec nehrozilo dnes ráno to prvýkrát spapala.a rožok samostatne len tak žužlať tak to už vôbec nechcela.ako niektoré detičky sedia v kočiku a cmulaju rožtek tak my vôbec.