Mám 15 mesačnú dcérku a vždy keď nechcela jesť tak som jej púšťala pesničky aby ju zabavili a teraz jej ich musím pustiť vždy keď sa ide napapkať.Vie mi niekto poradiť ako ju odnaučiť od pesničiek a aby sa njedla len tak.Podotýkam hladovka nepomáha len zhoršuje.
tak moja má 5 a ešte stále už niekoľko rokov papáme s novinami, časopismi, letákmi..... čo už s ňou. Náruživá čitateľka.
Môj syn má 10 mesiacov a sme má tom rovnako ja verím že to prejde teraz som rada že papá
@jana1977samueldorotka vytvorila si jej návyk, ktorý je teraz ťažké odstrániť, ale nie nemožné. Najlepšie začať mimo domov, lebo to môže brať ako trest, keď to doteraz bolo bežné a zrazu jej to nechceš umožniť. Má 15 mesiacov, daj jej do ruky lyžicu, ty si sadni oproti a jedz s ňou. Kultúrny program k tomu netreba. Ona najmä cíti to, že sa bojíš, že sa nenaje, že bude hladná, deti majú veľmi citlivé senzory. Keby si jej dva dni nezapla pesničky, dva dni nič nezje? Len by si ju v podstate trestala za to, čo si sama spôsobila.
@jana1977samueldorotka ahoj... My sme na tom boli podobne... Niekedy to už neboli ani pesničky, ale len jedna dookola... Bez pesničky ani lyžička. Akurát, keď sme niekde boli, tak výživu alebo podobne zjedla..
Teraz má 19 mesiacov a už môžme počúvať pri jedle aj rádio alebo to ide už aj bez hudby. Ono to prejde... Naša malá pritom musela mať stále niečo v rukách, lebo inak sa pri jedle nudila a nepapala... Ja som tie pesničky ani neriešila. Samé to prešlo. Bola som rada, že krásne papá.