15 mesačné dieťa nerozpráva

24. sep 2021

Môj syn ma 15 mesiacov, okrem mama tata baba dodo nerozpráva nič, zo zvierat vie len prasiatko a psa. Ukazovať kde ma očko uško nechce neviem ako ho mám naučiť niektoré veci príde mi že to ani nechce opakovať... ako ste vy naučili svoje deti ukazovať a tak ďakujem

zuzuliennka1
24. sep 2021

kvadraticke rovnice od neho nechces? 🙄

bona_dea
24. sep 2021

Neučiť 😉
Normálne ži a dieťa sa pridá ;)

brrrrrciatko
24. sep 2021

Neviem ja mam velmi podobne.. Povie iba mama tata baba haja a papa.. Ukaze iba na havka, traktor a konika.. Ale este ma cas.. Nebojte sa vsetko dobehne.. Mozno nema rad knizky, tak skuste iba hrackami ucit zvieratka. A jazycek sa mu rozhybe casom

brrrrrciatko
24. sep 2021

Este chcem dodat, ze podla mna vie akurat. Niektore deticky su trosku pomalsie, ale potom to rychlo dobehnu

mogaa
24. sep 2021

a čo čakáš? že bude recitovať Tolstého? každé dieťa je iné a ide svojim tempom....neboj ved ona sa rozrozpráva, naša začala viac džavotať až po 2.roku a aj to len vďaka škôlke....dovtedy každej žene hovorila mama a chlapovi dede....na ulici pani a ona na ňu ukazuje že mama🙂a neúpomohlo an vysvetlovanie, to bolo radosti keď raz pri odchode zo škôlky povedala učiteľke teta....

marianarem
24. sep 2021

Aj mne pripada, ze na 15 mesiacov ok. Ako je na tom pohybovo? Niektore deti investuju viac do rozvoja pohybovych schopnosti, niektore su vacsi intelektuali. Moj v tomto veku hovoril sice uz trojslabicne slova, ale zase este nechodil.

mabenn
24. sep 2021

este je skoro

bajka16
24. sep 2021

Netlač naňho chúďatko ešte má čas

rozovykon
24. sep 2021

môj 28 mesačný sa len teraz začína rozrozprávať a spája akurát tak dve tri slova do veľmi ale veľmi jednoduchej vety. V 15 mes. bol na tom podobne, ak vôbec. A to čítame, riekankujeme, rozprávame sa spolu teda skôr ja mu hovorím, čo vidíme, čo je okolo nás atď. Dcérka už v 24m pekne rozprávala síce v tretej osobe, ale ano.

ecko80
24. sep 2021

Este ma dost casu. Syn povedal prve slovo, ked mal vyse dva a pol roka. Dovtedy nic zrozunitelne, ani zvierata nevedel/nechcel napodobnit. Cele vety zacal az okolo tretieho roku. Ale rozumel vsetkemu. V 4 rokoch rozpraval uz krasne, dokonca aj R.
Dcera bude mat rok a pol a vie povedat asi 10 slov, napodobni niektore zvierata. Celkovo je v roznych veciach sikovnejsia, nez bol syn v jej veku.

ailiba
24. sep 2021

Bud v pohode... To co vie tvoj syn je adekvátne jeho veku. Môj syn v tom veku tiež odmietal opakovať, je to taka etapa. Teraz ma 20 mesiacov a opakuje... Tvoj tiež začne, keď bude pripravený.
Ak ho chceš motivovať, tak si s ním listuj v jednoduchých knižkách, ukazuj na zvieratká, pomenuj ich, povedz ako robia (nevadí, že nezopakuje). Aj vonku mu ukazuj jednoduché veci a pomenuj auto, havo, cica... Uvidíš, že raz za čas niečo povie aj on. Potom si všimneš, že už ti rozumie oveľa viac a začne rozprávať. Všetko príde.

kiki68
24. sep 2021

Je to adekvatne jeho veku. Statnicovat sa este nechysta

nevenka
24. sep 2021

@ecko80 my sme to mali skoro takto isto, ako Vy...🙂

ecko80
25. sep 2021

@nevenka Ano? Sranda ako je kazde dieta ine a jedinecne a pritom pristup a vychova rovnaka🙂

susa80
27. sep 2021

Všetko príde. Každé dieťa má svoje tempo. Netreba tlačiť.