15 mesačná má 17 kg. Máte podobné bacuľaté bábätko?

13091991
9. sep 2015

Ahoj mamicky chcem sa spytat ci mate niektora rovnaku skusenost co sa tyka vahy dietata...Dnes sme boli u doktorky a skoro som odpadla ked som uvidela tu vahu :D...ma 15 mesiacov 88,5 cm a 17 kil...ako je mi tazka na rukach ale ze by mala az 17 kil to by som v zivote nepovedala...nehovorim ze vyzera stihlo ale nikdy by som nepovedala ze ma 17 kilov...doktorka mi nepovedala nic horzneho len nieco treba obmedzit a tak len chcem vediet ci tu je mamicka s podobnym babom 🙂

simsalabim
9. sep 2015

Ja viem, ze si sa na to nepytala...ale moja mladsia dcera mala 16kg v 1. triede ZS. Ano, bola a stale je drobnejsia a stihla....neviem si predstavit, ako moze mat tvoja dcerka az 17kg a nevyzerat ako maly macko....zeby mala tazke kosti? Snad to vybeha...

stanislava29
9. sep 2015

Je aj dost vysoka podla mna na ten vek. Moja Miska ma 2,3 roka a meria 85 cm. Takze pri takej vyske sa ta vaha mozno aj trosku strati. Ale urcite je to dost vysoka vaha na 15 mes. dietatko

pribinak
9. sep 2015

Moja neterka tak mala, proste vysoká baba a silná, nie tucna!!!!! Aj teraz je prvacka, ma cca 125cm a nejakých 33 kg, nie je tucna, je síce taka Pevna, ale sumerne
Bola na vyšetrení na endokrinológii, všetko OK, športuje, tancuje, aj reprezentacne.
Vela robí genetika, môj švagor je chlap Jak hora, tak ma byt po kom veľká

lennkka17
9. sep 2015

mam susedu a on ma chlapca ktory ma 9 mesiacov a 12 kg 🙂 ale na nom to aj vidno. ked z toho nerobi doktorka vedu tak je to ok. len by som fakt obmedzila stravu trochu lebo moze jej to potom ostat az do dospelosti. Mame v rodine tiez takeho velkeho jedaka a dnes ma 28rokov a 150kg. od malicka bol tiez baculaty a jedol kazdu chvilu

evka_evka
9. sep 2015

Oooo to sa mi zda ozaj dost.ale tak mozno to vybeha.a doktorka nic?? Je to na nej nejako moc vidiet? Je buclata alebo ako? Tak je aj dost vysoka na 15 mesiacov.moja ma 2 roky a 12 kil. Tak ale ak doktorka nic nevravela tak asi je to v poriadku hmm

cica869
9. sep 2015

mne sa to tiez zda az extremne vela na 15 mesiacov a je aj vysoka..cim ju krmis?

stastna
9. sep 2015

Ahoj, ja mam dcerku, bude mať o mesiac 2 roky a váži necelých 19 kg. Meria 88 cm. Od malička priberala velmj rychlo, do pol roka bola len dojčená a priberala kilo mesačne a to iste aj po zavedení príkrmov...vlete sme boli na vyšetrenie na endokrinologii, vyzera byt vsetko ok, odbery jej budu ale robiť az v decembri. Kazali obmedziť sladke, mastne, a všetky somarinky do ktorých cez den len tak zobne...odporučila aj prestať dojčiť s čim som ja ale nesuhlasila takže v tom pokračujeme. Ako zacala behať viac bez kočika, ten už nepouživame takmer vobec, drži si svoju vahu +/- pol kila už asi 4 mesiace. Je šikovná, behá, skáče, je nonstop v pohybe ... uvidime ako budeme pokračovať, mame za ulohu (od doktorky) vahu neznizovat ale udržať do toho decembra takže uvidime aky bude vysledok 🙂 ja stale dufam a verim že to vybehá a rásť bude už len do výšky 🙂

barushkaaa
9. sep 2015

podľa mna je to dosť....moja má necelé tri roky a má 100 cm a 13 kg

siska53
9. sep 2015

No..my ten problem nemame,ale urcite by som dala pozor na vyvazenu stravu bez prilis mastneho,vyprazaneho a sladkeho... Lebo..my sme mali susedu,ktorej mama rozpravala,ze vedela zjest aj 10milacikov. Vzdy bola tucna... A je doteraz. Jej brat je stihly...tak preto. Tazko posudit tvoju dceru,daktori maju siroke a tazke kosti...
A mnohe deti z babatkovskej baculatosti vyrastu.
Moj mal taku vahu vlani v 4,5 r. A pri vyske 110cm,dcerka nema ani 13kg pri 94cm v 3,5r.

dai
9. sep 2015

fuh - dost... ja teda mam 2 deti - starsia ma 130 cm a 24 kg - nie je ani tucna ale ani chuda ( to len k prispevku od pribinak - 125cm a 33kg mne pride tiez dost...)
ako moze byt ze ak uz chodi tak nebude uz priberat - moj syn mal v 12tich mesiacoch 13kg, teraz ma 4 roky a ma 16kg ( ale teda v tom roku vyzeral ako michelinka🙂 )

lulistek
9. sep 2015

Ahoj, no je to dost ale dieta len teraz sa zacina viac hybat, chodit, behat takze to vybeha si myslim.

zuzka1008
9. sep 2015

moja 5r dcéra má 18kg

babatkoling
9. sep 2015

ups, no, asi by som zacala trosku menit stravovacie navyky a snazila sa o viac pohybu... Kadze dieta je ine a vahove rozdiely mozu byt velke, ale treba mysliet na to, co tych 17kg robi s jej klbmi ☹
Moj maly ma ako skoro 3-rocny necelych 100cm a 15kg, mame kamaratov v podobnom veku a vazia tusim 12.5 a 13.5kg. No a mame suseda, ktory je asi o pol hlavy vyssi, ma skoro 5 rokov a vazi 12kg a nevyzera vychudnuto...
Kukla som inak Tvoje foto v blogu - ta predposledna foto na hojdacke... No, mas dobre zivene dieta...
Nic v zlom, neber to osobne... Ja mam fotku z detstva, kde som ako maly pampuch vedla 'normalneho' dietata. Doteraz mam problemy a miernou nadvahou...

nicemary
9. sep 2015

ahoj, moj syn mal v 15 mes 15kg a nieco cez 86 cm, aj dalsi syn a dcera boli na tom podobne - velke babatka. Pritom som ich neprepchavala, jedli zdrave jedla, ale chutilo im mlieko, masko, zelenina... Ako behali, tak postupne velmi schudli, ale vysoki su stale. Ako my s manzelom....
Vsetky deti od susedov boli vzdy o polovicu mensie a chudsie.....
Podla mna to az tak neries, mozno len nieco obmedzit. Mala iba zacina chodit, tak to vybeha, vyskace. Ked raz zdedila do vienka, ze z nej bude vysoka dievcina, neurobis z nej drobne dieta.

stanislavao
9. sep 2015

moj 6 rocny syn asi nema este 17kg. je to dost a treba urcite kontrolovat stravu. moze mat z toho v buducnosti problemy.

katarina822
9. sep 2015

ahoj skuste zajst na endokrinologiu tam ju pomera povazi a ona sa vyjadri co ako /mozno bude vysia aj silnejsia ale sa vytiahne a bude stihlucka / ale aby jej nehrozila predcasna puberta a obezita ist k lekarke. dolezite je ci sa narodila v termine vaha pri porode ako priberala mes. a aku mala vahu na 1rok a ona robi percentualnu krivku ci rastie a pribera podla nej ak sa vymyka moze byt nejaky problem. moja ma 6rokov a mala vtedy 16.3kg. a 112cm/je aj nisia/. ale chodime na tu enkrinologiu aby sa nieco nezenedbalo tam mera a vazi a sleduje rast aj vahu v percentualnom grafe. cize to ti odporucam .

jana_eyre
9. sep 2015

moj syn mal v roku 12kg a to bol teda riadny maco 😀 /hoci ja som to vtedy tak nevnimala, ale ked mam teraz mladsiu a vidim fotky starsieho - no tak uz priznavam, ze som mala pastozne dieta ako ho nazvala neurologicka/ nie zeby jedol nieco nezdrave, len rad papal moje mlieko.. akonahle ale zacal chodit /to zacal v 16tich mesiacoch/ nepriberal, iba rastol.. teraz uz na sebe nema ani gram tuku pri svojej vyske 106cm ma 16kg..

v takom malom veku to podla mna nie je smerodajne kolko babo ma - samozrejme vravim o detoch, ktore naozaj nie su prekrmovane, nepapaju vela sladkosti, nepiju jupikov a pod.. ked sa bude dostatocne hybat a normalne papat vyrastie z toho..

ale mozno by naozaj nebolo naskodu sa popytat dr. ci netreba zajst na endokrinologiu - ked zvazis jedalnicek, ci tam nahodou niecoho nie je moc a bude sa ti to zdat v poriadku..

katriona1
9. sep 2015

tak moje dcera patří taky k těm lépe živeným dětem,už ve čtyřech měsících měla přes 7 kg. ( plně kojená ), byla méně pohyblivá ( lezla až v 11 měsících, chodila v 15 měsících ), proto jsem od začátku zavádění příkrmů dbala na zdravou stravu, hodně ovoce, zeleniny, žádné cukry ( tj. kaše bez cukru, bílý jogurt ne pribinák, k pití voda, výživy bez přidaného cukru ), libová masa atd., jako nikdy jsem jí neomezovala v množství jídla, snědla kolik chtěla, ale zdravých věcí, ted má 19 měsíců a 11,5 kg. při 78 cm., je taková akorát a jídlo má stále ráda 🙂 a sem tam dovolíme i něco méně zdravé, ale s mírou
takže chce to více dbát na zdravý jídelníček a zvýšit pohyb dítěte, protože taková váha je zátěží pro celé tělo

moniciak
9. sep 2015

Júj baby. Nechcem sa nikoho dotknúť, ani moja 4,5 ročná ešte toľko nevážila, ale mamička sa predsa na to nepýtala. Myslím, že chce pokecať s niekým, kto má podobnú skúsnosť a nie čítať, že koľko 6- ročných detí váži menej... 🙂 Ja som na modrom koni vždy našla rady a odpovede, ktoré ma upokojili a bola by som rada, keby ho tak vnímali aj iní a neboli z toho ešte viac vystresovaní 🙂

fivecat
9. sep 2015

Moj mal 18kg ked mal 18 mesiacov, teraz bude mat 4 roky a stale ma 18kg ;0)

iwesska
9. sep 2015

Ja len tolko k tomu - moj 110 cm, 4,5r. syn vazi tolko, takze urcite by som ubrala zo sladkych a vysokokalorickych jedal, lebo bude mat neskor problem s nadvahou. Je to dost vysoka vaha na tu vysku.

oliverka
9. sep 2015

Náš mal v júli 3 roky a váži 14 kg, nie je žiadne tintítko, skôr pevný a svalovec .-).

hameeda
9. sep 2015

môj mladší syn bol taký, v podstate aj je, ale on nie je tučný, vôbec nevyzerá tučno, každý kto ho vzal na ruky skoro odpadol ako môže byť taký ťažky, postavu ma normálnu, nie chudý, nie tučný, ale na váhu je veľmi ťažky a pocitovo by som povedala ešte viac, jeho keď ako babätko niekto vzal na ruky tak za 5 min už mi ho dávali späť lebo že je ťažký, asi bude mať ťažké kosti alebo niečo 🙂

moni244
9. sep 2015

Ja len zasnem, ako ste vsetky usudili, ze ma zlu zivotospravu, ze ju prepchava a neviem co. Trapne a smiesne, fakt.

Pozri, moja tiez priberala rychlo, ale aj dost isla.do vysky, akonahle zacala chodit, nepribera, len ide do vysky, od minuleho maja pribrala len pol kila. Ale narastla o 10 cm, cize ak tvoja dktorka nestresuje, nestresuj ani ty a pockaj, ako sa bude vyvijat dalej, ked zacne behat, skakat a podobne

sense
9. sep 2015

moja ma 28 mes. a mam 15,5 kg a 100cm, ...neviem ci uz chodi a aku ma stravu ,...ale ak je to stravou tak prehodnotit jedalnicek , ak ma vyvazenu stravu bez zbytocneho cukru a sladkosti tak by som zvazila aj mozno odborne vysetrenie, inak podla foto je to baculka, tkaze by som davala pozor na jedalnicek...

nanulka24
9. sep 2015

Fuha 17 kg mala moja dcera ako 4,5 rocna pri 112 cm. A to nieje ziadny pavucik ale riadna baba. Ja by som popremýšľala o zdravsom stravovani, popripade ak pije dzusiky obmedziť aj medzi hlavnymi jedlami chrumky alebo keksiky, ak uz chodi tak na prechadzku peso nie vyvazat sa v kociku...atd. Ty musíš vediet ci je papkac a zje viac ako je mozno nejaky všeobecný priemer, alebo papa primerane a problem treba hľadať inde. V kazdom pripade 17 kg v jej veku by bol pre mna vztýčený varovný prst.

majka381
9. sep 2015

Moji chalani mali v 15m. 85cm a 13 kg a teraz maju skoro 6 rokov 126cm a 26 kg a môžeš im rebrá rátať. Určite papat rozumne a uvidíš ked začne behať. A určite je dôležité aj ake postavy máte vy dvaja- genetika je potvora.

qtinka29
9. sep 2015

som si pozrela fotky tvojej dcérky.....je taká pevnejšia,ale nevypadá tučná....je vo veku,keď začína behať,takže určite čo to pochudne.... 🙂

timea7
10. sep 2015

myslím, že je to silne individuálne, niektorým deťom rýchlo vybehne váha hore, keď začnú jesť miešanú stravu a nemajú ešte toľko pohybu a zotrvajú na tej istej váhe dosť dlho. Iné priberajú rovnomerne. Vôbec to nemusí byť prejedaním sa, len je dieťa od prírody menej pohyblivé, genetika tiež trochu zaúraduje. Je fajn, že nie si k tomu ľahostajná, myslím, že sa to dá zvládnuť len zdravou stravou, sladkosti a sladké nápoje nepotrebuje vôbec, medzi jedlami nič, žiadne chrumky, piškóty, maximálne ovocie a zvýšte pohybovú aktivitu. Uvidíš, čo to urobí do pol roka, ak by si mala pochybnosti, pýtaj sa na vyšetrenie na endokrinológiu. Nie všetky deti, ktoré boli bacuľaté v detstve, musia byť nutne obézne v dospelosti.

maja2039
10. sep 2015

nechcem sa nikoho dotknut no urcite by som ziadala Mudr o nejake odborne vysetrenia ,napr. hormony stitnej zlazy a cukor,pre moj pokoj na dusi ze je vsetko OK.nasa dcerka mala od 3 do 5 rokov 15 kil dva roky nic nenabrala a bola v pohode rastla lekarka to neriesila aj ked sme sa pytali stale vravela ze je v norme a mala pravdu kym sla do skoly mala normalnu vahu aj vysku, ale toto je podla mna vela pre tak male dieta 🤐