Maminy uz som zufala :(nasa 15mesacna dcera je casto uplakana,resp.krici az kvili ked nieco chce a nedostane.vie byt aj spolocenska,vesela s detmi sa pohra aj sama ked ma naladu.velmi ju lubim ale niekedy mam pocit ze to nezvladam.zmyslela si napriklad ze nebude jest v stolicke-obcas pohoda pekne papa a niekedy sa trha,vyhadzuje jedlo....neviem ako sa zachovat-nechat ju vyplakat alebo urobit po voli?alebo ked sme na ihrisku nexce sa vratit do kocika,tiez cirkus musi byt....a taketo podobne situacie.je to normalne?ako sa zachovat aby som ju dobre vychovala a sama sa nezblaznila? ☹
@abika26 presne ako tu pise ina mamicka..zacalo obdobie vzdoru moj ma 19 mesiacikov a je presne taky ako tvoja malicka..ono by to malo prejst samo.. u nas to trva uz zopar mesiacikov .a ako to zvladam?no vacsinou sa mu snazim vyvetlit preco musi posluchat a nie robit naprieky..uz to zacina aj fungovat super je ze uz aj zacal hovorit takze az tak neplace skor protestuje ze NIE, NECHCEm a podobne 😎 🙂
toto mame na dennom poriadku kazdy den 🙂
@lalinko2010
@157misicka
@daniella_vivien Baby chodia vam deti za ruku?Lebo s nasim mozem ist len tam,kde su neni auta ,on uteka ,proste nekraca,len uteka ....dufam,ze to prestane 😒
@abika26 Aj ja si myslim, ze je to obdobie vzdoru. Nieco podobne mam aj ja. Moja mala sa nechce niekedy dat prebalit, teraz zacala vymyslat v stolicke na jedenie, vselijak sa tam kruti a ked sa nemoze pohnut tak vyplakava. Tiez ked jej nieco nechcem dat tak zacne plakat. To je normalne obdobie a raz to prejde. Treba len vysvetlovat preco sa nieco nesmie, musi, kricat nie je dobre. Kazde dieta sa predsa uci, a ako sa zachovat v urcitych situaciach ho maju ucit rodicia.
ahojky, my sme to mali prvý krát už ani neviem, len viem, že veľmi skoro. Za všetko sa jedoval, plakal, všetko nie. Hádzal sa o zem. To boli zúfalstvá, išli sme von, vonku bol relatívne dobrý 😒 , prešli sme cez bránku a začínalo to na schodoch, strašne začal plakať , že on sám, ledva sa batolil. Potom plač pokračoval, že on sa nevyzlečie, to sme mávali aj pol hodinu, najlepšie to bolo v zime, keď bol v overali, celý spotený a uplakaný. Večer plakal, že on nechce mlieko, nech ho vylejem, keď sme ho vyliali, že on ho chcel. Tak že mu spravíme nové, nie on chce to pôvodné čo sme vyliali. Až som mu musela raz spraviť, že som mu povedala, že ale keď ho už raz vylejem, tak už druhé nedostane, že má na výber, či ho vypije, alebo nie. Tak jasné, že vyliať a to všetko s revom nenormálnym. Tak som ho vyliala a v teň večer som mu ho už nespravila a som mu zopakovala, že on sa tak rozhodol, že ho nechcel. Bolo kriku asi pol hodky, ale odvtedy keď mal zase náznak, že nechce mlieko, tak som mu povedala, že dobre, ale druhé už nedostane, tak povedal, že on ho vypije a prestal s mliekom nacvičovať. Potom sa to po nejakých mesiacoch ukludnilo a zas nám to nastúpilo niečo pred tromi rokmi. Všetko on sám, on nechce, on tam nejde, ideme domov a hotovo. To sú normálne stavy beznádeje, keď s ním nevieš pohnúť. A tiež je hrozne uplakaný, susedia si už musia myslieť, že ho minimálne derieme z kože. 😝 Ale ja si myslím, že to proste musí odznieť. Tiež na nás mamičky poslušných detí pozerali s hrôzou v očiach, že čo to je. Pokiaľ to nezažiju, tak nevedia. Ja som hovorila, že každý je generál, pokiaľ to nemá doma a nevie čo to je.
@popelka5000 iba obcas ked ma naladu, chodila uz pekne vedla mna aj za ruku...no v poslednej dobe vobec ☹ este mi aj vyskakuje s kocika. najlepsie ked to spravi v obchode, to musimnechat kocik na mieste a nahanat ju po obchode...ked ju chytim tak vrieskot,ze sa ludia otacaju...no niekedy fakt komedia...
@popelka5000 presne tak sme to mali aj my..ale minuly mesiac priblizne som mu z auta ukazovala ostatne deticky ako chodia pekne za rucicku a posluchaju rodicov a on znova na moje pocudovanie ma aj posluchol a odvtedy uz pekne da rucku..samozrejme ako kazde dietatko obcas utecie aj on..ale dovtedy kym som mu to takto pekne nevysvetlila tak ruku nedal ani za svet
@abika26 tak Ti zelam velmi pevne nervy. Viem o com pises. U nas je to niekedy - a to vacsinou hotova katastrofa. Syn je rodeny tvrdohlavec, zanovito si presadzuje svoje. Mam tu nevyhodu, ze on nie je ako ine deti, ze by som jeho pozornost dokazala odputat niecim inym. Prosto si aj 3 hodiny melie svoje, ja by som sa mohla aj rozkrajat a on prosto nebude spolupracovat a neda sa zabavit niecim inym. S manzelom sme rezignovali, a uz s nim nechodime napr. na nakupy potravin, lebo nam tam uz urobil take cirkusy, kvoli niecomu, co sme mu nechceli kupit, ze nas tam uz pre jeho kriky doslova poznaju. Syn zo vzdoru prechadza az do amoku, z ktoreho nieto vychodiska. Nepomaha ani oplachnut ho chladnejsou vodou /myslim tvaricku/, Zistili sme, ze nema zmysel na neho zvysovat hlas, a ani mu capnut na zadok. Vsetko co potom robi, je kopirovanie nasho spravania, bud krici, alebo ma chcel udriet. Plati len jedno - predchadzat vybuchom zlosti a u nas zabera siahodlhe vysvetlovanie. Niekedy je to velmi tazke, ale utechou mi je to, ze z toho raz vyrastie a ze to moje vysvetlovanie snad nevyjde na zmar. Ked sme doma a robi cirkus, tak ho dam "vyvrieskat do postielky", ale stalo sa, ze v amoku z nej doslova vyskocil a to z nej normalne nevie vyliezt. Je to fakt "zabava", pri mojej dcerke som toto nepoznala, a kto toto nezazil tak to ani nepochopi. Na svojho syna som prisna, stojim si za svojim a co slubim, to dodrzim, ak nieco poviem, ze nesmie, tak to aninedovolim. Ani keby co bolo a to mi ver, ze on vie spustit strasnu zverinu, ked nieco chce. Ale tak sa utesujem, ze raz zisti, ze na mna jeho cirkusy a vzdory neplatia a ze je na case sa spravat slusne.
@abika26 u nás na to vyhadzovanie a vymýšlanie pri jedle zabralo to, že jej samozrejme opakujem, ako má papať, že s jedlom sa nehádže a podobne, ale keď to prekročí pre mňa únosnú medzu tak jednoducho ju s úsmevom vysadím zo stoličky dám ju na zem a s úsmevom jej oznámim, že naozaj nemusí papať ak nechce, že ja ju nútiť nebudem. A ja pokračujem v mojom obede. Tak to zostane ako med, posadím ju naspäť až sa ukludní.
@lalinko2010
@157misicka
@dejka77
@monka_m
@kamilka22
@elienka
dakujem dievcata,viem ze to raz prejde ale vzdor som cakala tak na 2-3 roky nie na ani nie 15m 🙂budem sa snazit byt kludna aj ked je to niekedy velmi tazke ale krikom a nervozitou tomu asi tiez nepomozem :(
@popelka5000 za ruku, ako kedy, ale aj sám mi dá rúčku, behá aj on hore dole, ale keď poviem že ide auto tak ma buď chytí za ruku alebo pekne ide na kraj.
@lalinko2010 no moj vobec ,absolutny nezaujem auta ,aj ked mu omielam od roka auto bobo!!!nic nezajem:(
@popelka5000 U nás tiež nechcel dať, tak sme sa otočili, že sa ide domov, a sme aj išli, jasné, že za asistencie jeho strašného revu. Tak odvtedy dáva, keď ideme cez cestu, ale jasné, že máva výmysli, že nedá, tak mu poviem že je koniec prechádzky, on si to rozmyslí a dá mi ju. Ale na chodníku vôbec, akonáhle prejdeme cez cestu tak ma pustí, ale je v mojej blízkosti, ale stalo sa, že sa mi pustil s motorkou preč, naštastie po chodníku, ja za ním, no hotová komédia. 😝
@abika26 Veru, nervozita to len stupňuje, ale niekedy keď to máš celý deň, tak sa tomu neubrániš, že si nervózna a zvýšiš hlas. Ono to odznie, stanov jej nejaké pravidlá, cez ktoré nesmie prejsť, aj keby tanky padali a ona plakala a príde na to, že prosto to tak bude a zmieri sa s tým. My sme s mužom koľko krát boli zúfalí, že dovi.
@kamilka22 Presne ako píšeš, aj u nás je to tak, že keď mu dáš na zadok, alebo zvýšiš hlas, tak to kopíruje, tak tiež sa snažíme tomu predchádzať. Ale momentálne sa to zlepšilo, v tom zmysle, že to nieje tak strašné, on vydržal hrozne dlho plakať, proste koniec. Je pravda že je aj v znamení je býk, ale tiež by ma ani nenapadlo že bude až takýto tvrdohlavec. Však uvidíme čo nás ešte čaká. 😝
No veru, aj u nás to tak je, to je ako v tej pesničke, raz si hore, raz si dole. Tiež bývame z toho na nervi, hlavne keď má extra super deň. Ja si vždy hovorím, čo nás nezabije, to nás posilní. Hlavne s manželom o tom hodne debatujte. My sme boli napríklad hrozne nešťastný, že ho nevieme vychovať, okolo nás samé vzorové detičky. My sme nepoznali kludné kočíkovanie, už ako bábo stále plakal, tak sme ho museli nosiť na rukách, potom ako väčší nám doslovne vysel z kočíka dole cez hrazdičku (ešte že sme mali popruhy) a vrešťal, že chce ísť von a to doslovne vrešťal. Až keď sme si prečítali na nete, že existujú aj iné deti také ako náš, tak nás to na duši dosť ukludnilo.
ja sa pridadvam, mam doma take dieťa aku tu píšete, ma 14 mes no je ako malí certik,ked nieco nedostane tak je na streche ohen. Najhorsie su slova ako pozri aka je zla. Minule som s nou bola vonku no a moja mala je taka ze vsade chce byt, vsetko chce vidiet, pocut je strasne zvedava. Ked sme vonku tak nas velmi nepocuje lebo ju vsetko a kazdý zaujima, boli sme vonku s jednou susedou s jej dcerou, takou malou ako mame my, no ona je "poslusna", zato ze moja mala je trocha rozlietana a nie vzdy pocuje moj hlas je "zla". Takých ludi mam najradsej. Je vzdorovita, tempreramentná, no nie je rozmaznana. Kazde dieta je ine, daktore je utiahnute a mozno bude take aj v dospelosti a daktore je uz od dectva priebojnejsie, len nam rodicom by mali dat dake prirucky ako to prezit🙂
@abika26 VZDOR!!!!! je tu dosť článkov o tomto veľmi "peknom" období!!!! to prejde, ak tebe neprasknú nervy, čo dúfam že nie, aj keď u mňa sa dobre natiahli / nervy /, ale tri týždne máme POKOJ a KĽUD ale trvalo to skoro tri mesiace. A je to normálne čo to tvoja malá robí, akurát mamičky čo to nepoznajú to považujú za nenormálne!!!