Ahojte, rada by som vas poprosila o radu, co robit, aby sa moj 13 mesacny syn nebal sprchovania.Samozrejme kupeme sa vo vanicke stale, ale rada by som ho zvykla i na sprchu.No ked sa ho snazim osprchovat dost sa boji a zacne plakat.Vdaka za odpovede i nazory
To je neskutocna ludska vlastnost.. nemam ziaden seriozny problem, tak si nejaky vyrobim... Nechce sa sprchovat, no a co. Vsak nemusi, casom tomu pride na kloub. Kludne mu ten pocit padajucej vody moze byt aj neprijemny.
Nas si zvykol az takmer v troch rokoch, ked liezol pod vodopad v aquaparku. Ale to sme tam boli dobrych par dni nez sa vobec odhodlal strcit do padajucej vody ruku...
V dvoch rokoch ked sme ho zobrali na jazero, tak sa ma /alebo tatina/ vo vode drzal jak kliest. A to doma kupanie vzdy mal rad. Proste to na nase dospelacke zabavky musi dozriet a pochopit.
U nás sa to stale strieda,pár mesiacov je dobre a nevieme ho dostať z vane a potom pár mesiacov zase reve ako pavian,čo už 😀 časom sa to zlepší (a potom zase zhorší možno) 😀
@larati U nas to bolo rovnake, ale zacali sme so sprchou omnoho skor, (predstav si take dobre pokakane dieta..). Teraz to robim tak, ze zohrejem vanu teplou sprchou, posadim ju tam, a ked sa boji a pisti, striekam jej na rucky, nizkym tlakom a iba zblizka, cize ju to bavi, ako ta voda prudi pomedzi prsty, snazi sa to chytat.. ked si zvykne (chvilocka), tak pejdem na chrbat, opat na rucky, a tak postupne osprchujem celu. Ked prideme z pieskoviska a piesok ma aj v usiach, tak sa s stym nese... : ) a osprchujem ju uplne celu za 20 sekund ci reve ci nereve, dakedy ani nestihne, a je to. Myslim si, ze takto je to zvykanie ok.
neries..este je malicky..mali sme to iste...vsetko chce svoj cas...ja som do hadam aj 4 rokov mala problem malemu aj hlavu umyt..doteraz to neznasa, ale uz ako 5 rocny to zvladne...sprcha u nas minimalne do 3r nebola vobec, to v ziadnom pripade, ani na kupalisku..ale prave na kupalisku asi po tom 3 roku postupne si zacal zvykat a potom sa nechal uz aj doma...ale to ozaj mozem povedat ze az mozno 4 rocny ze v pohode uz stal a v pohode som mohla osprchovat..dovtedy sa proste kupal....
Moja sa bola to 3,5 roka 🙂
aj nasa sa bala, asi az po 2 rokoch sa odvazila, takze pekne sa kupte vo vanicke, ono to sprchovanie pride neskor🙂
Ja by som drobceka nestresovala sprchou ked sa jej boji, u nas je vanicka kazdodenny relax, ved k tomu sprchovaniu sa dostanete neskor. Pripadne sa obcas sprchujte spolu, nasa ma 2 rocky a obcas ju k sebe zatiahnem do sprchy, nie umyvat sa, lebo je v kuse na rukach, len tak poclapkat, ale len preto aby si zvykla; doteraz sa radsej kupe, donekonecna si vie prelievat vodu z jednej misky do druhej, potom do hrnceka, potom do dalsej misky....
Felix sa nesprchuje dodnes (2, 5r.)...len sa kupe vo velkej vani...neznasa ani umyvanie vlasov, blaznenie vo vode mu nevadi. Tak mu dam sampon do vody a pocas hry si nou hlavu obleje...uz len nenapadne oplachnem cistou vodou a je to...nesmrdi a je spokojny 😀
Dcérka má 1,5roka a tiez sa bojí, ale neriesim to. Obcas ani do vane sa jej nechce íst....ale má tam hracky a potom uz je v pohode.
neries prejde ho to, nasa sa napr. jeden cas bala peny vo vani a aj tej co robila voda ked sme pustili silnejsie sprchu 🙂
Dakujem za vase skusenosti 🙂.pockam i ja este par tyzdnov mozno mesiacov a uvidime.mozno ked nas maly uvidi ze sprchovanie je normalne, nebude sa tolko bat. A dovtedy bude nahanat kacicky po vanicke 🙂)).
@larati my sme mali rovnaky problem. teraz ma takmer 2 roky a neviem, ci sa to zlepsilo vekom, alebo to bolo tym, ze par krat videl tatina sa sprchovat bez placu 😎